Kirittäret voitokkaana Juhannustauolle

 – Otteluraportit, Superpesis

Hyvinkään Pihkalassa vieraillut Kirittäret selvisi hirmuhelteistä kotijoukkuetta paremmin ja vei viimeisen ennen juhannustaukoa pelatun ottelun puhtaasti 0-2 (1-3, 2-8).

Eveliina Rantonen ja Eeva Mäki-Maukola iskivät alkavan ’kesäloman’ kunniaksi molemmat kauden avauskunnarinsa.

Me tavalliset pulliaiset voimme vain kuvitella, minkälaista näillä helteillä on pelata lähes 2,5 tuntia avoimella kentällä, jossa ei pääse auringon lamauttavaa lämpöä karkuun minnekään. Itse kun loikoilee 5 minuuttia kotipihalla, niin jo hamuilee käsi vaistomaisesti vesipulloa.

Lämmön lisäksi juhannustaukoa edeltävä viimeinen ottelu on pelaajille aina henkisesti hankala. Ajatukset täytyy pystyä pitämään vielä täysillä itse pelissä, vaikka kauan odotettu 2-3 päivän ’kesäloma’ kutsuukin. Monesti juuri tässä vaiheessa on nähty yllättäviäkin tappioita. Mutta ei tänään. Kirittäret oli sen verran sisuuntunut kahden edellisottelun tappiosta, että voitto naarattiin tyylipuhtaasti himaan.

Avausjaksolla ei kovin kummoista hurlumheitä nähty kummaltakaan joukkueelta. Kotijoukkue Tahko livahti aluksi 1-0 johtoon Lotta Nummikarin 2-puolen pussarilla. Kirittäret tuli kuitenkin samantien rinnalle ja ohi. Ensin Jutta Myllyniemi löi pesät täyteen, josta Tinja Töyrylä tasoitti pelin etupelaajan yli painuneella lyönnillä 1-1. Samassa vuoroparissa Ronja Salmela vei Kirittäret 2-1 johtoon komealla keskisaumalyönnillään.

Avausjakson voitto syntyi ns. vanhanaikaisella. Kun lyöntivuorossa ollut Tinja Töyrylä nosti viimeisellään koppilyönnin ja lähti etenemään, ulkokenttää pyydettiin pudottamaan pallo. Samassa 3-pesällä ollut Eveliina Rantonen karkasi pyrynä kotipesään ja toi taululle avausjakson päätösnumerot 1-3.

Jos avausjaksolla Kirittärien sisäpelissä nähtiin vielä muutamia turhia kopinnostopaloja, niin toisella jaksolla oltiin Pihkalan pätsissä tarkempia ja tehokkaampia. Sara Kujanen löi alkutahdit jaksovoitolle lyömällä väliin. 2. vuoroparissa Venla Karttunen löi ensin pesät täyteen, josta Jutta Myllyniemi pudotti pallon niin ikään väliin tilanteeksi 0-2.

Lisää löylyä jo muutenkin lämpimään iltaan löi Eveliina Rantonen, joka yllätti viime kauden joukkueensa Tahkon takakentän lyömällä koppareiden takaa pallon maisemaan ja juoksemalla kauden ensimmäisen kunnarinsa. Sitten Töyrylä löi 0-4 ulkokentän avustuksella, ja heti perään Kujasen mälli upposi 3-jatkeelle juoksun arvoisesti.

Tahko sinnitteli itsensä vielä tsemppiin 3. tasoittavalla. Pinja Arbelius löi pallon aivan 3-kulmaan ja heti perään Nummikari kovalla 3-luukusta 2-5. Tämän pidemmälle Kirittäret ei vastustajaa enää päästänyt.

Kirittäret intoutui vielä viimeisessä sisävuorossa kaunistelemaan loppunumeroita. Ensin Eeva Mäki-Maukola  kiskaisi 1-tilanteessa pallon 3-luukista läpi. Kauden ensimmäinen ja uran 14. kunnari vei Kirittäret jo 2-7 johtoon. Töyrylä viimeisteli loppunumerot 2-8 2-saumasta.

Eveliina Rantonen, olipa rankka keli tänään. Olet nyt päässyt – vai pitäisikö sanoa joutunut – pelaamaan ykköskärkenä pari peliä. Miten on mennyt?

– Oli kyllä raskas keli pelata, 28 astetta eikä kentällä käynyt tuulen virettäkään. Näihin pitää toki jokaisen pelaajan valmistautua hyvällä tankkauksella jo pitkin päivää. Kivempi kuitenkin näin kuin jos olisi kylmää.

– No kyllä se itsellä on enemmänkin pääseminen siihen, kun ykköset laitetaan hihaan. Kärkenä olen toki edellisissäkin joukkueissa aina mennyt kentälle, joten ei tämä itselleni sillä tavalla uusi rooli ole. Nollatilanteen purkaminen tuntuu minulle luonteiselta ja kyllä siinä aina on kova halu kentälle mennä. Ihan hyvin on mennyt, on sovittu että kovien lyöntien kautta puretaan.

– Kävimme aika tarkkaan läpi kahden edellisen kärkimatsin vaiheet ja päätimme yhdessä, että Juhannustauolle lähdetään voitto takataskussa. Oma Juhannus menee vanhempien ja perheen luona Pyhäjärvellä. Perjantaina vietämme valmistujaisiani, kun sain tuossa hiljattain kasvatustieteen maisterin paperit. Lepo ja palauttelu on nyt tärkeä. On myös henkisesti tärkeä nähdä pitkästä aikaa läheisiä ihmisiä, kun tässä ollaan taas pitkään menty pelireissujen ja treenien puristuksessa.

Pelinjohtaja Mattias Kitola, 3 pistettä tuntuu varmaan mukavalta kahden tappion jälkeen – varsinkin juuri nyt ennen tätä pesäpalloilijoiden 3-4 päivän ns. kesälomaa?

– Kyllä voitto maistuu taas oikeinkin hyvälle. Työteliäältähän näissä helteissä tuntuu pelata. Tämä oli kova setti paitsi urheilijan kropalle, myös pääkopalle. Juhannus tulossa ja miten se ajatus pysyy vielä pelissä. Mutta hyvin pysyi tänään ja pystyimme pelin edetessä vielä parantamaan tempoa. Asenteena oli, että nyt lakataan kyselemästä ja mennään ansaitsemaan ne pisteet. Merkkivirheitä, 1-3-tilanteen virheitä ja kopinnostopaloja tuli toki normaalia enemmän, mutta pitää olla inhimillinen näissä keleissä. Olimme tänään parempi joukkue.

– Nyt vietämme – tai ainakin pelaajat – muutaman päivän lomaa. Emme ole vielä harjoitelleet uudella stadionilla, vaikka sinne jo pääsisikin. Meillä on vielä yksi kotipeli vanhalla kentällä ja vasta sen jälkeen siirrymme uudelle. Juhannustauon jälkeen onkin sitten aika kova rupeama edessä, kun kohtaamme useitakin kärkijoukkueita.

Vanha Hippos kuopataan Kirittärien pelien osalta lopullisesti keskiviikkona 28.06,2023, kun 55 vuotta vanhan stadionin viimeiseen peliin vieraaksi saapuu Joensuun Maila.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58859

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaJutta Myllyniemi
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäTinja Töyrylä
IIEeva Mäki-Maukola

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös