Tehoton Kirittäret jäi Mansen mankeliin

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Manse kuittasi kauden avaustappionsa Kirittäriä vastaan ja vei nyt Hippoksella täydet 3 pistettä tahmeasti pelanneelta Kirittäriltä.

Kauden toinen tappio tuli tylyin lukemin 0-2 (0-2, 1-10).

Jos ei tullut kotivoittoa Jukolan viestistä, niin samoin kävi myös sunnuntaina Hippoksella. Vierailijat olivat vain kisan loppua kohden niin paljon parempia. Eipä auta itku markkinoilla – on vain tehtävä lisää hommia.

Manse pelasi kesäkuun alussa hieman heikomman ajanjakson häviämällä JoMalle ja Mailajusseille tehottomalla mailapelillä ja saamattomalla ulkopelillä. Kirittäret näyttäisi hetkellisesti olevan hieman samantyyppisessä tilanteessa hävittyään nyt kaksi kärkipeliä peräkkäin. Manse käänsi oman kurssinsa nopeasti ja on nyt eittämättä sarjan vaarallisin sisäpelijoukkue.

Kirittärien sisäpeli sen sijaan notkahti pahasti Mansea vastaan. Kärki teki kyllä kohtalaisen hyvin tilanteita – 3-pesä saatiin tämän tästä täyteen – mutta kotiutukset lensivät tänään harakoille. 1/10 on heikko suoritus, varsinkin kun sitä vertaa Mansen vastaavaan 11/15. Siitä on aika kauan aikaa, kun Kirittäret on lyönyt pelissä vain yhden juoksun. Kotijoukkue jäi aseettomaksi varsinkin Mansen ykköskärjen pelinrakentelulle, ja Hippoksella nähtiin komeita kotiutuslyöntejä vierailijoiden mailasta. Kotijoukkueen ulkokentän puolustukseksi voi toki sanoa, että suurin osa niistä oli täysin ottamattomia siivuja.

Jo avausjaksoa hallinnut Manse otti sisäpelin rajoittimet kokonaan pois päältä toisella jaksolla ja Kirittärien ulkokenttä sai nöyrtyä peräti 10 kertaa. Joukossa nähtiin erinomaisia lyöntejä, mutta silti – ulkopeli ei ollut tänään kyllä parhaimmillaan.

Viivi Partanen oli kokoonpanosta pois. Häntä paikkasivat kuitenkin hyvin Eveliina Rantonen ykköskärkenä ja Oona Kinnunen linjassa. Ykköspalkittuina oli molemmilla joukkueilla lukkarit. Mari Mantsinen otti muutamia kärpäsiä ja Mansen Venla Tanhua sekoitti vahvasti Kirittärien sisäpeliä korkeilla tolpillaan.

Pelin jälkeen Kirittärien pukukoppi Hiltonissa oli pidetty pitkä palaveri, mutta pelinjohtaja Mattias Kitola oli kuitenkin tyynen rauhallinen joukkueensa toisen jakson löylytyksestä huolimatta.

– No joo, vähän tylyt numerot tulivat toisella jaksolla. Ei jäänyt epäselvyyttä siitä, että Manse oli tänään selvästi parempi joukkue. Pari viime peliä meillä on mennyt vähän huonommin. Vaikka juoksuja annettiin paljon, niin ulkopeli meillä menee edelleen parempaan suuntaan. Suurin osa Mansen juoksuista tuli hyvillä läpilyönneillä.

– Kotiutuksissa sorruimme tänään kaverin korkeisiin syöttöihin, löimme niistä paljon laittomia. Saimme kuitenkin melkein joka vuoroparissa 3-tilanteen eli siltä osin sisäpelissä oli myös onnistumisia.

– Se, että haluamme koko ajan kehittää peliämme ei tarkoita sitä, että se näkyisi joka pelissä. Välillä voi tulla tällaisia tyrmäyksiä, mutta kehitys pitää nähdä laajemmassa kuvassa. Tiistaina taas treenataan ja keskiviikkona Hyvinkäällä laitetaan taas uutta matoa koukkuun.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58853

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaOona Kinnunen
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäMari Mantsinen
IIJutta Myllyniemi
Ottelun SohwitarVenla Karttunen

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #italansi #tunteenpaloja

Viimeaikaisia uutisia