Roihuttaret haastoi, mutta Kirittärien rutiini riitti kotiavauksessa

 – Otteluraportit, Superpesis

Raumalla hieman yskähdellen esiintynyt Kirittäret voitti sisukkaan Helsingin Roihuttaret puhtaasti 2-0 (5-2, 4-0) sateisella ja kolealla Hippoksella.

Molempien jaksojen yksi tehokas sisävuoro riitti otteluvoiton varmistamiseen.

Ennen kotiavausottelun alkua paljastettiin Hippoksella viiri 2022 mestaruuden kunniaksi.

Kirittäret oli joutunut sorvaamaan hieman sisäpelijärjestystään uuteen muottiin, kun ykköskärki Viivi Partanen oli poissa kokoonpanosta. Etenemisvastuussa olivat kapteeni Kati Tanhua ja toisella jaksolla erittäin räväkästi ja röyhkeästi kentälle mennyt Eveliina Rantonen. Nuori ja lupaava Oona Kinnunen debytoi naisten Superissa, saman teki Kirittärien paidassa ensi kertaa myös Aino Vapaavuori, joka pääsi pelaamaan viimevuotista omaa seuraansa vastaan.

Roihuttaret aloitti ottelun tehokkaasti. Hyvillä lyönneillä tehtiin 3-tilanteita, joista Sohvi Korhonen ja Ella Kuusisto veivät merkatuilla välilyönneillä vieraat nopeasti 0-2 johtoon. Kirittäret sai ensimmäisen 3-tilanteensa vasta 2. vuoroparissa. Ajolähdöstä Sara Kujanen vapautti näyttävällä 1-rajanäpyllä Aino Vapaavuoren kauden avausjuoksuunsa. Tulostaululla alkoi ropista sitten seuraavassa vuoroparissa oikein kunnolla. Ensin Tinja Töyrylä tinttasi 1-2-tilanteessa 2-jatkeelta läpi yhden juoksun arvoisesti. Heti perään Kujanen pudotti viimeisen lyöntinsä aivan 2-puolen takakulmaan ja kenttä rullasi. Lyöjätilaston kakkoseksi noussut Kujanen sai tuulettaa 3-pesällä kauden avauskunnaria, ja edeltä ehtivät kotiin vielä Töyrylä ja upeasti ulkokentällä debytoinut Oona Kinnunen. Taululle siis 5-2, mikä jäi myös taukotulokseksi.

Sara Kujanen löi kauden ensimmäisen kunnarin Hippoksella.

Toisella jaksolla Kirittäret otti ottelun selkeämmin haltuunsa. Se onnistui paremmin nollatilanteen purkamisessa, kun Eveliina Rantonen nostettiin numerolle yksi. Tilanteita alkoi syntyä avausjaksoa tiuhempaan tahtiin, ja lähimmäksi avausjuoksua pääsi Laura Toikkanen, jonka 3-puolen kierteisen pystärin haki kuitenkin huikealla syöksykopilla entisellä kotikentällään pelannut Vilma Mäkelä. Myös Kujasen varmalta juoksulta näyttänyt hyvä välilyönti haettiin kopiksi.

Kirittäret pääsi vihdoin avaamaan juoksutilinsä 3. vuoroparissa. Hienoa alkukautta pelaava Jutta Myllyniemi löi ensin pallon väliin. Heti perään Töyrylä löi 3-puolelta saumasta 2-0. Saku Kujanen kruunasi hienon iltapuhteensa upealla 2-jatkeen lyönnillä. Niin ikään Jutta Myllyniemellä näyttää nyt osuvan keppiin hyvin. Jaksovoiton 4-0 sinetöinyt kupperi väliin oli erittäin laadukas siivu.

Ulkopelissä Kirittäriltä tuli muutama haparointi selvissä palotilanteissa ja sisälläkin muutama turha palo, mutta kaiken kaikkiaan meno oli ehyempää kuin alkuviikosta Raumalla. Ennen kaikkea uudet pelaajat Oona Kinnunen ja Aino Vapaavuori onnistuivat hienosti. On levollista tietää, että Kirittärillä riittää kauden mittaan kovan tason reservejä, jos siihen tarvetta tulee.

Roihuttaret pelasi kauden parhaan pelinsä, ja etenkin ulkokentällä nähtiin useita näyttäviä suorituksia. Vastaavalla pelillä joukkueelle on helppo povata pisteitä jatkossa. Ennen kaikkea kärki Charlotta HöglundElla Reiman eteni hyvin ja Sohvi Korhosen kotiutuslyönneissä on potentiaalia.

Yksi Kirittärien leirin iloisimpia hahmoja oli ilman muuta naisten Superpesiksessä ensi kertaa esiintynyt Oona Kinnunen, joka pelasi kylmäpäisesti ja virheittä 3-vahdin paikalla.

– Oli kyllä hienoa päästä viimein pelaamaan tämmöinen kovatasoisempi peli ja päästä näkemään millä tasolla täällä pääsarjassa pelataan. Itselläni on tuo ulkopeli aina ollut se vahvuus, ja hyvinhän tuo taisi mennä. Itsellä oli todella rauhallinen olo koko ajan eikä minkäänlaista jännitystä tuntunut. Olen tosi tyytyväinen debyyttiini.

Hyökkäyspuolella Sara Kujanen on ollut odotetusti alkukauden ykköskotiuttaja Kirittärissä, mutta yhtä ilahduttavaa on ollut nähdä Tinja Töyrylän ja Jutta Myllyniemen tehokkaita otteita heti näin alkukaudesta. Maanantaina Juti ratkaisi Kirittärille voiton Supervuorossa Feraa vastaan ja nyt tuli kaksi isoa kotiutusta 2-jaksolla.

– Pelasimme minusta tänään ihan hyvin. Vaikka kaveri meni heti alussa 2-0 johtoon, niin ei hätkähdetty sitä, vaan lähdettiin vain rauhallisesti tekemään tilannetta. Ei ollut sellaista sähläämistä kuin alkuviikosta Raumalla. 1-kärjen vaihtumisella ei ollut peliimme vaikutusta, pystyimme pyörittämään rosteriamme siitäkin huolimatta ihan hyvin. Hyvä vain, että saimme kokeilla siinä muitakin ja saatiin debytanteille myös peliaikaa. Sekä Oona että Aino hoitivat tonttinsa erittäin hyvin, ja peliotteidensa vuoksi heidät voidaan nostaa koska tahansa tähän kokoonpanoon. Itselläni on napsunut nyt hyvin keppiin ja on ollut hienoa huomata, että treeneissä on tullut tehtyä oikeita asioita. Roihuttaret pelasi hyvin, emmekä saaneet mitään ilmaiseksi.

Viuhkan varressa nähtiin myös erittäin tyytyväinen Mattias Kitola.

– Olen tyytyväinen esitykseemme tänään. Roihuttaret tuli alkuun hyvin ja tekivät pari juoksua merkistä väliin. Aiempaan verrattuna jos kaveri on mennyt parin juoksun johtoon, niin me on hätäilty. Nyt sellaisesta ei ollut tietoakaan. Iso steppi mentiin tässä eteenpäin Rauma-pelistä. Siitä joukkueelle hatunnosto. Samoin Roihulle. Olisimme voineet lyödä enemmänkin juoksuja, mutta he tekivät useita erinomaisia ulkopelisuorituksia. Viivi Partasen poissaolo näkyi lähinnä niin, että lähdimme nyt kahdella etenijäjokerilla liikkeelle.

– Juoksut otettiin tänään hienoilla lyönneillä, 3-tilanteet 9/20 tyydyttää myös. Kati (Tanhua) jouduttiin pikku vaivan takia ottamaan ykköskärjestä pois avausjakson jälkeen. Toisaalta kärkeen nostettu Eve (Rantonen) aukaisi meidän sisäpeliä toisella jaksolla hyvin röyhkeillä kentälle menoillaan. Kyllä tämä kertoo jotain meidän etenijöiden leveydestä, jos kaksi kärkietenijää on pois ja pystymme silti pelaamaan tällaista sisäpeliä.

– Oona Kinnuselta oli erittäin hyvä debyytti naisten Superissa. Ei kyllä jännittänyt – siinä on kyllä todellinen Kirittärien ulkopelikoulun näköinen pelaaja. Viivi, Elsa (Nyman) ja Ronja (Salmela) ovat olleet enemmän otsikoissa, mutta Oona on samanikäinen pelaaja ja hänen osalleen meillä on isot tulevaisuuden suunnitelmat. Hän on ilman muuta tulevaisuuden runkopelaajiamme, vaikka onkin nyt meidän 10. ulkopelaaja. Häneltä oli erittäin hyvä peli. Oonan voi laittaa koska vaan meidän ulkokentälle.

Kolea ja sateinen sää muiden tapahtumien ja tv-urheilun kanssa taisivat verottaa yleisömäärää, toivottavasti yleisö löytää vielä vanhalle Hippoksellekin kannustamaan pelaajia. Kirittäret on seuraavan kerran tulessa jo tulevana keskiviikkona 31.05.2023, kun se matkustaa Vaasaan Mailattarien vieraaksi. Seuraava Superpesiksen kotipeli on perjantaina 09.06.2023 klo 18, kun vastaan asettuu Kempeleen Kiri.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58822

Palkitut

Oomin Energisin pelaajaJutta Myllyniemi
I, L&T Kierrätyksen KirittäjäSara Kujanen
IITinja Töyrylä
Ruutu-tähtiMari Mantsinen
Ottelun SohwitarMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös