Kovalla prosentilla kotiuttanut Kirittäret Kempeleestä 3 pistettä

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kone yskähteli paikoitellen niin kuin avausottelussa monesti on tapana, mutta peräti 75 % tehoilla kotiuttanut Kirittäret vei avausottelussa ansaitun voiton.

Kirittärien kauan odotettu naisten Superpesiskausi 2023 käynnistyi sunnuntaina Kempeleen aurinkoisella stadionilla. Pelaajien äidit saivat tyttäriltään mieluisen äitienpäivälahjan, kun voitto kairattiin Jyväskylään. Eihän se peli tietysti valmista vielä kauden tässä vaiheessa ole, mutta kyllä pelissä näytti paljon lupaavia pilkahduksia. Vaikka ulkona tehtiin yllättäviäkin räpylävirheitä – nähtiinpä sellainenkin tilastoharvinaisuus kuin 2-pesälle peräti 3 harhaheittoa – niin toisaalta takatilanne pelattiin erittäin hyvin. Kempele onnistui ainoastaan kolmesti 11 kolmostilanteestaan.

Sisäpelissä tuli pari täydellistä ohivuoroa, mutta toisaalta lupauksia antavaa on ollut se, että joukkue on lyönyt kolmessa viime pelissä (2 harjoituspeliä mukaan lukien) vähintään yhden kunnarin joka pelissä. Tänään Venla Karttunen ja Tinja Töyrylä löivät läpi kunnarin arvoisesti. Erityisesti Karttusen koppareiden välistä iskemä kierteinen lyönti toi 1+2 juoksua ja oli käänteen tekevä 2-jaksolla, kun Kirittäret punnersi 0-2 takamatkalta 3-2 johtoon. Oli myös mieluisaa nähdä viime kauden runkosarjan ykköspyssymme Sara Kujasen onnistunut iltapuhde: 3 lyötyä juoksua.

Nostetaan vielä esiin 2-kärjen onnistunut kauden avaus. Elsa Nyman (toi 2 juoksua), Laura Toikkanen ja Eveliina Rantonen menivät kentälle ja vaihtoivat kovalla prosentilla. Menestyvälle joukkueelle tehokas 2-kärki on iso asia. Joukkueen kapteeniksi tänä vuonna noussut Kati Tanhua meni etenijäjokerina 100 %:sti kentälle ja toi myös yhden juoksun.

Kauden etukäteisarvioissa Kempelettä ei olla povattu pudotuspelijoukkueeksi tänä vuonna.  Nuori lukkari Milja Tuunainen osoitti varsin lupaavia otteita. Hieman varovaisen alun jälkeen hän pyöritti joukkueensa ulkopeliä hyvin ja loppua kohti myös tolppa alkoi nousta hyvin. Roosa Törmänen onnistui kärjen vaihtajana myös hienosti.

Kirittärien parhaana palkittiin 1+2 lyönyt ja 3 tuonut sekä hienosti ulkokentällä luutinut Venla Karttunen. Kakkospalkinnon pokkasi lukkari Mari Mantsinen.

Vasta 20-vuotiaana jo Kirittärien kokeneempaan kaartiin kuluva Venla Karttunen avasi kauden heti huippu pelillä. Miltä Vens pelaaminen tuntui?

– Tärkeät 3 pistettä, mutta sisäpelissä oli tänään vähän vaikea päivä. Sen suurempaa jännitystä en joukkueessa havainnut, mutta aina vain ei onnistu. Joukkueessa on kuitenkin hyvä ’pössis’.

– Olemme lyöneet nyt ulkona kunnareita joka peliin, mutta isoissa peleissä yksittäiset juoksut on kuitenkin se, mikä ratkaisee. Voittaminen voisi olla meille jatkossa kunnareita parempi tavaramerkki.

 – Oma roolini joukkueessa on jatkossakin 2-tilanteen purkaja, mutta jos jään lyömään takatilanteeseen vielä vaihdon jälkeen, niin kotiutuksiakin voi jatkossa yrittää.

Onnittelut kauden avausvoitosta, pelinjohtaja Mattias Kitola! Plakkariin heti 3 pisteen voitto, mutta minkälaisella pelillä se raavittiin?

– Voittoon olen toki tyytyväinen, mutta kyllähän siihen kaikenlaista mahtui. Oli varmaan vähän kierroksia, kauan odotettu peli, talvelta vähän hampaankolossa ja kaikkea semmoista. Tein myös itse pelistä itselleni  vaikean, oli vähän liikaa juonenkäänteitä ja rauhattomuutta.

– Minusta pelasimme sisällä ja ulkona niin kuin piti, mutta suoritustaso ei ollut riittävä. Tuli laittomia lyöntejä, räpylävirheitä ja muita epätyypillisiä virheitä. Kolmen pisteen voitto on hyvä tulos ja positiivista on myös se, että nousimme 2-jaksolla takamatkalta voittoon. Vielä talven hallipeleissä näin ei olisi käynyt. Toki paljon parannettavaakin jäi.

– Venlan läpilyönti oli kriittinen toisen jakson ja koko pelin voiton kannalta. Sen jälkeen meillä oli 2 vuoroa naulata peli kunnolla, mutta emme siihen pystyneet. Meillä on hyviä pilkahduksia sisäpelissä, mutta tasaisuus ei vielä ole riittävä. Reagoimme pelin aikana tosi hyvin siihen, missä meidän iskun paikat ovat, mutta laittomia pitäisi tulla vähemmän ja enemmän keskipallo-osumia. Eteenpäin on kuitenkin menty talvesta, joten siihen pitää olla tyytyväinen.

– Tulevan torstain Manse-peliin haluan nähdä parannusta ehdottomasti meidän ulkopeliin. Heitettiin ohi, ei saatu palloa kiinni tai sitten ei päästy heittämään lainkaan. Kun on palon paikka, niin niistä täytyy pystyä palot tekemään kovemmalla prosentilla. Perussuoritus oli epätyypillinen, mutta annoimme silti vain 3 juoksua, joista avausjakson ainoa annettiin tahallaan jaksovoittoa turvataksemme.

Kirittärien kausi jatkuu helatorstaina 18.05.2023 Tampereella.

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58802

Palkitut

SVenla Karttunen
IVenla Karttunen
IIMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös