Kirittärien kausi 2023 alkaa la 14.01. Porin Tammi Cupissa

 – Otteluennakko, Superpesis

Joukkue on panostanut talviharjoittelussa erityisesti sisäpelin kehittämiseen.

Uusi lehti pyörähtää taas Kirittärien historiankirjoissa, kun vuoden 2023 joukkue aloittaa kautensa lauantaina 14.01.2023 Porin Karhuhallissa pelattavassa Tammicup-turnauksessa. Neljän joukkueen turnauksessa pelaavat kotijoukkue Pesäkarhut, Rauman Fera, Kirittäret ja Seinäjoen Mailajussit.

Kirittäret lähtee kauteen uusiutuneella joukkueella. Remmiin on nostettu kovan luokan junioreita paikkaamaan lopettaneiden ja lähteneiden viime kauden avauskokoonpanon pelaajia (Emma Körkkö, Susanne ojaniemi, Ella Korpela, Ella Mäkelä). Talven harjoituspeleillä on iso merkitys niin harjoitusryhmän pelaajille kuin pelinjohdollekin. Pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä omalla pelipaikallaan ja testaamaan omaa lajikuntoaan, valmennusjohto saa signaaleja siitä kuinka hyvin kova harjoittelu on purrut eri pelaajiin. Ja tottakai, nähdään myös missä vaiheessa oma peli on verrattuna vastustajiin.

Pelinjohtaja Mattias Kitola lähtee perinteisen shakinpelaajan ilmeellä viikonlopun turnaukseen.

– Ihan kiva lähteä pelaamaan. Joulukuun puoleen väliin asti mentiin yhdessä ja sen jälkeen pelaajilla oli parin viikon mittainen oma treenijakso. Pientä flunssaa siellä täällä, mutta isompia loukkaantumisia ei ole ollut, joten ihan hyvät lähtökohdat tässä on. Olemme treenanneet pari kuukautta lajia – kokeneet pelaajat tosin hieman vähemmän – joten on hienoa päästä hieman ulosmittaamaan sitä, missä pelillisesti olemme menossa tässä vaiheessa kautta.

– Lajitreeneissä olemme painottaneet sisäpeliä, on hienoa nähdä miten lyöntisuunnat, lämmin halli ja iso kenttä tuntuu – sellaisia olosuhteitahan meillä ei täällä Jyväskylässä ole. Ulkopeli on varmasti haastavampaa, kun emme ole päässeet vierustovereiden kanssa pelaamaan. Vehkahallihan romahti tuossa kuukausi sitten.

– Meillä on turnauksessa kolme täysin erilaista peliä, jossa ulkopelissä vierustoverit ovat osittain tuttuja, osittain vieraita. Eli sitä kommunikaatiota täältä lähdetään myös hakemaan. Tämän jälkeen pelaamme Kotkassa loppukuusta kahden pelin turnauksen sarjanousija Haminaa ja Hyvinkäätä vastaan.

– Porissa pelisysteemi on 2+2 per peli eli aika lyhyitähän nuo ovat kun on vähän merkkiäkin muutettu. Ensimmäisiin harkkapeleihin varmaan tulee kommelluksia merkin kanssa. Olemme painottaneet lajiharjoituksissa nimenomaan henkilökohtaista sisäpeliä eli jokaiselle pelaajalle on laadittu omat teemat lyöntipelin kehittämiselle. Tätä lähdemme nyt rohkeasti testaamaan pelitilanteessa. Tämä on meidän ykkösjuttu tulevaan viikonloppuun.

– Nuoret pelaajat pääsevät isoihin rooleihin ja peluutamme todennäköisesti koko 17 pelaajan harjoitusryhmää. Ronja Salmela syöttää yhden pelin ja kaikki saavat näyttäpaikkoja nykyisestä vireestään. Mielenkiintoista päästä tsekkaamaan missä mennään.

Tammicupin otteluohjelma la 14.1

10.30 Pesäkarhut – Fera (Lohko A)
12.15 Kirittäret – Mailajussit
13.45 Lohko A voittaja – Lohko B häviäjä
15.15 Lohko B voittaja – Lohko A häviäjä
16.45 Pronssipeli
18.15 Finaali

Tulospalvelu https://www.pesistulokset.fi/kaikki#pvm:2023-01-14

Lipun hinta on 16,50€ – (lippu.fi), mutta etänä peli näkyy Satakunnan Kansan nettisivuilta. Lehden voi tilata itselleen kuukaudeksi 1€ hintaan ja se oikeuttaa koko turnauksen livelähetykseen.

#mestareidenmatkassa #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #kirittäret

Lue myös