fbpx

Lupaavan pirteä Kirittäret taipui Lukkarilassa lopulta 2. kotarissa

2000-luvun titaanit kohtasivat Lapualla - kotijoukkue vei klassikkosarjaan päässeen ottelun loputa toisessa kotarissa.

Ovat nämä pelit kyllä niitä, joissa katsojankin henki nousee päätä ylemmäksi itseään. Hippos tai Lukkarila – paljon on historian siipien muistorikasta suhinaa ilmassa, kun nämä joukkueet kohtaavat. Kun muistelee kymmeniä upeita taistoja näiden joukkueiden välillä – oli sitten voittoja tai tappioita – niin kylmäksi ei kyllä jäänyt yksikään perinteitä ymmärtävä lajiniilo tämänkään pelin jälkeen. Tappiosta huolimatta aivan käsittämättömän hieno ottelu, joka tarjosi myös tappion kärsineelle Kirittärille paljon lupauksia uljaasta huomisesta.

Avausjaksolla Kirittäret oli heti haukkana mailan varressa. Jos ei ollut tullut kuin 6 kunnaria tähän mennessä, niin nyt tehtailtiin 3 lisää heti avausjaksolla. Vaikka Virkiä meni ensin johtoon Janette Lepistön 3-puolen saumalyönnillä, niin Kirittäret oli vasta ärsytetty vastaiskuun. Toisessa vuoroparissa Eeva Mäki-Maukola yllätti takakentän lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Tinja Töyrylä tasoitti tilanteeksi 3-3 lyömällä 3-jatkeelta kunnarin niin ikään tyhjään kenttään. Omaa huippukuntoaan joukkueen tavoin lähestyvä Emma Körkkö ratkaisi avausjakson Kirittärille lyömällä kauden avauskunnarinsa keskeltä läpi 1-2-tilanteessa ja jakso Kirittärille 3-6.

Toisella jaksolla Kirittäret meni johtoon Tinja Töyrylän lyönnillä linjaan, jossa Lapuan ulkokenttä hieman räpläsi. Lapuan tasoitusjuoksu tuli harmittomassa tilanteessa ja halvalla. Emmi Laineen takatilanteessa lyömä pallo ajautui 3-puolelta laittomaksi ja Ella Korpela juoksi pallon kiinni. Kopin pudotusvaiheessa, kun juoksuliike oli vielä päällä, pallo kimmahti kivituhkalle ja Inka Ronkainen juoksi yli 600-päisen kotikatomon riemuksi tasoitusjuoksun.

Jakson ratkaisu tapahtui 3. tasoittavalla, jossa Lapua tuli terävästi peliin mukaan kahdella 2-puolen läpärillä. Ensin Kaisaleena Saukko löi 2-rajasta itsensä kakkospesälle ja heti perään Inka Ronkainen yllätti Kirittärien linjan 2-pesän takaa ja kotijoukkue meni 2-1 johtoon. Kirittärien oma sisäpeli ei enää toiminut toivotulla tavalla ja jakso meni kotijoukkueelle.

Mentiin Supervuoropariin. Kirittäret löi yhdellä palolla takapesät täyteen, mutta Venla Karttusen viimeisellä lyöntivuorolla kaari huusi väärää Anni Heikkilän oikeaan syöttöön ja taululle tuli toinen palo. Emma Körkkö vei kutenkin jatkotilanteesta väliin painuneella kumuralla Kirittäret 0-1 johtoon. Jutta Myllyniemi löi vielä takapesät täyteen ja hyvä oli kotiutusyrityskin, mutta Iina Lehtinen heitti 2-kopparin paikalta palon kotiin. Tasoittavalla Emmi Laine löi paloitta pesät täyteen. Ensimmäinen kotiutus torjuttiin, mutta komean paluun pienen tauon jälkeen kentille tehneen Janette Lepistön surriaisella 2-jatkeelle kotijoukkue tuli tasoihin.

Kotareissa Jutta Myllyniemi vei pitkällä 2-puolen näpyllä Kirittäret 0-1 johtoon. Kauden parhaan pelinsä sisällä pelannut Tintti Töyrylä löi vielä upeasti väliin ja toi vieraille 0-2. Tasoittavalla Iina Lehtinen toi 1-rajan kääntönäpillä kotijoukkueen iholle, ja Lepistö nosti 2-puolelta kotijoukkueen rinnalle.

Jatkopareille mentiin. Harmittavasti Körkön hienolla 2-puolen kumuralla maila ei laskenut ja pohjalaisyleisö hönkäisi helpotuksesta. Myllyniemi vei hidastetulla 2-puolen lyönnillä Kirittäret 0-1 johtoon Eeva Mäki-Maukolan uskomattoman hienolla etenemisellä. Ruudulta katsottujen hidastuksien jälkeen kovan pelinaisen lähtö saattoi jäädä pikkaisen laittomuuksien puolelle, mutta eipä soinut pilli. Tasoittavalla ottelun ratkaisupelaajaksi nousi Iina Lehtinen. Toisena lyöjänä toisella lyönnillä pallo kimmahti Ella Korpelan ylitse ja Lehtinen ratkaisi ottelun Virkiälle.

Harvoin on ollut tappion jälkeen näin hyvä fiilis. Ennen kaikkea klassikon arvoinen peli. Paikkojahan meillä koko pottiinkin oli, mutta tapa millä tappio tuli oli kuitenkin toiveita herättävä. Täältä tullaan ja isolla vaihteella, kunhan kaikki palaset saadaan kohdilleen. Emma Körköltä nähtiin kauden paras peli ja Tinja Töyrylä venyi myös sisällä kauden parhaimpaansa. Hienoa naiset!

Avausjakso toi vihdoin ensi kertaa tällä kaudella esiin Kirittärien todellisen potentiaalin. Tappioita on tullut tänä vuonna, mutta nyt jäi ensi kertaa hävityn pelin jälkeen tunne, jotta mikäpä tässä: sisäpeli antoi isoja lupauksia jatkoon. Kauden avaustappiossa isolle joukkueelle kyti paremman huomisen siemen.

Emma Körkkö on kärsivällisesti hakenut omaa tasoansa erityisen vaikean harjoituskauden jälkeen. Hämäläisgeeneistä on sittenkin jotain hyötyä, sillä tänään tuli kauden paras onnistuminen tärkeässä pelissä, mikä lisää odotuksia edessä oleviin kauden tärkeimpiin peleihin. Juuri jatkosopimuksen Kirittärien kanssa tehnyt Mari Mantsinen oli jälleen se pelaaja, joka tarjoaa omalle joukkueelleen voittomahdollisuuden joka pelissä.

Ensimmäisen kerran koko kaudella ykköspalkittu Körkkö oli ottelun jälkeen iloisen oloinen, mutta…

– Aika kaksijakoiset fiilikset – sisällä tehtiin paljon merkkivirheitä eikä ehkä oltu ihan siinä pelin ytimessä. Ulkona pelattiin pääosin hyvää peliä. Katja Saari toi kaarelle ihan hyviä ratkaisuja lyönteihin. On hyvä apu!

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli hieman harmissaan, mutta kritiikin rivien välistä saattoi lukea silti pientä myhäilyä.

– Harmi näin – Superin ja kotarin luvut nyt voivat mennä miten vain. Toisella jaksolla meidän olisi pitänyt olla parempia. Emme olleet sisällä emmekä ulkona aivan kärkipelin tasolla. Kotarit ovat tiestysti rasittavia, mutta kyllä meidän olisi pitänyt ratkaista peli 2-jaksolla. Emme olleet sisällä eikä ulkona riittävän hyviä, joten sitä kautta tulos oli ihan oikeutettu.

Ehkä se koko kentän kiinnostavin henkilö oli kuitenkin Katja Saari. Kotikentillään Lukkarilassa ja Hippoksella aikoinaan niin monesti katsojia villinnyt Supi palasi pitkän tauon jälkeen parrasvaloihin – nyt Kirittärien 2-pelinjohtajana.

– No semmoinen ihan normaali olo oli tulla takaisin kentälle. Olen koittanut viime vuodet pysyä kaukana pelinjohtokuvioista. Minulla ei ole mitään ennakkoajatuksia siitä, mitä tuon joukkueelle – pitää ajatella sitä mitä joukkue tarvii, Katsotaan miltä peli näyttää, ja mitä voisi sitten ajatella. Oma tehtäväni on selventää pelaajien ajatuksia – kun ei itse pelaa, niin voi aika rauhassa katsoa kenttää. Joukkueessa on kova potentiaali ja hirveän hyviä pelaajia. Annamme vielä omilla sählingeillä liikaa vastustajalle. Pitää selvittää miksi näin käy, sitähän tässä meillä monet miettivät. Luulen, että kun saadaan sisällä ja ulkona enemmän onnistumisia ja päästään lähemmäksi sitä treenipotentiaalia, niin peli aukeaa paremmin.

Kirittäret kohtaa seuraavaksi kotikentällään pe 22.07.2022 klo 18 pirteän sarjanousija Pöytyän. Hippokselle tulee esiintymään isoja tähtiä myös muista lajeista, joten Kirittärien Pesis100-tapahtumaan kannattaa tulla ehdottomasti paikan päälle. Ottelua edeltää julkisuudesta tuttujen henkilöiden kotiutuslyöntikisa klo 17.30 eli paikalla kannattaa olla jo hyvissä ajoin. Ottelun tauolla Pesäpalloliitto palkitsee myös seudulla ansioituneita laji-ihmisiä.