fbpx

B-tyttöjen sisupuukko puri jälleen – JoMa kaatui hurjalla 2-jakson kirillä

Kirittäret B-tytöt kaatoi Tyttöjen Superpesiksen kotiavauksessa Joensuun Mailan luvuin 1-0 (2-1, 6-6)

Ensimmäisen jakson viimeisellä sisävuorolla jaksovoitto ja toisella jaksolla 2-5 takamatkalta johtoon nouseminen oli kova osoitus B-tyttöjen asenteesta. He tekivät sen taas! Jos peli ei aivan vielä uomissaan olekaan, niin pelin niittaaminen molempien jaksojen viimeisessä vuoroparissa on ihailtavaa.

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa ulkopeliä, ja juoksuilla ei päästy juhlimaan. JoMa meni heti avausvuoroparissa 0-1 johtoon kahden palon tilanteessa Minea Martikaisen välilyönnillä. Venla Vapaavuori tasoitti pelin 1-1, mutta sen jälkeen nähtiin Kirittäriltä pari huonoa sisävuoroa, jossa kentälle saatiin vain muutama pelaaja. Joensuu sai vielä viimeisen aloittavalla ensin takapesät täyteen ja vielä ajolähtötilanteen päälle, mutta kotijoukkue kesti. Tasoittavallaan Kirittärin 1-kärki teki kuitenkin palottoman ajon, josta kauden komeetta Sara Kujanen ratkaisi jaksovoiton 2-1.

Toinen jakso oli pitkälle JoMan hallintaa, vaikka Kirittäret menikin aloittavalla sisävuorollaan  1-0 johtoon Venla Vapaavuoren täräytettyä takapeasät täynnä kotijoukkueen avausjuoksun. JoMa tuli kuitenkin kärkkäästi peliin mukaan Oona Maijosen kakkosjatkeelta aivan kentän rajasta lyömällä kunnarilla. Jatkotilanteesta vieraat menivät vielä Marianne Sivosen lyönnillä 1-3 johtoon. Sara Kujanen kavensi 2-puolelta 2-3, mutta JoMa ei ollut vieläkään tyytyväinen.

Kolmannen aloittavalla Kirittäret rakensi kärjestä palottoman ajolähdön, josta upeasti koko pelin kotiuttanut Kujanen kavensi 2-4. Tylytystä tuli heti tasoittavalla, kun Sivonen täräytti uudestaan koppareiden väliin ja JoMa johto ennen Kirittärien viimeistä sisävuoroa 2.5.

Kirittäret lähti yrittämään tasoitusta kärjestä, mutta tuloksena oli kaksi paloa.  Kujanen onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-5 kakkosrajanäpyllä, mutta pesät tyhjenivät kolmosta lukuun ottamatta. Sitten esiin astui C-tyttö Eveliina Kalajanniska, joka nostatti kotijoukkueen toiveita viimeisenä lyöjänä 2-jatkeen kotiutukselta 4-5.  Metsästysvaihde oli saatu päälle ja Kirittäret punnersi heti seuraavalla lyöntikierroksella kärjestä palottoman ajon. Ronja Salmela iski taakse keskelle tasoituksen 5-5, mutta tämäkään ei vielä riittänyt riistan makuun päässeelle kotijoukkueelle. Sara Kujanen kruunasi komean iltansa niittaamalla polttolinjasta Kirittäret ensi kertaa johtoon. Vielä järjestettiin yksi ajotilanne, mutta nyt ei enää natsannut.

JoMa osoitti sisukkuutensa myös viimeisen tasoittavalla sisävuorolla. Ykköskärki Vera Varonen löi läpi 2-puolelta nostattaen vielä vieraiden voiton nälkää. 1-3-tilanteessa Elli Timonen onnistui vielä yllättämään Kirittärien ulkokentän ja tasoittaen 2-jakson lukuihin 6-6. Tähän upean 150 katsojan jännitys sitten päättyi: voitto ja 2 pistettä jäivät kotiin.

Pelissä oli paljon parannettavaa, mutta molempien jaksojen viimeisen vuoroparin upea venyminen on se iso voimavara, josta ammennetaan jatkossa. Turhia 1-paloja tuli edelleen paljon, mutta lopputulos ratkaisee. JoMa on kova vastus myös muille lohkojoukkueille, joten jatkossakin todennäköisesti pelataan paljon otteluita myös ristiin. Kirittärille kaksi ottelua ja kaksi voittoa ei vielä todellakaan valmiilla pelillä on hieno asia.

Tilastojen valossa peli oli niukasti Kirittärien hallussa. Kotiutustilanteet hoidettiin prosentein 75/58. Molempien joukkueitten kärki pelasi mainion ottelun. Kirittärien ykköskärki Partanen – Nyman – Salmela – Kujanen oli jo toinen ottelu peräkkäin hurjana, ja tulee olemaan iso haaste myös tuleville vastustajille. Kakkoskärki jäi tänään vähälle roolille, samoin jokerit, joista toki Eveliina Kalajanniskan lyöty juoksu ottelun loppuvaiheilla oli ratkaiseva.

Pelinjohtaja Mattias Kitola oli kaikesta huolimatta tyytyväinen omiensa voitosta, jos ei välttämättä tavasta millä se tuli.

– Kova joukkue oli vastassa ja muutaman naisten Superin pelaajalla höystettynä. Ekan jakson olimme kyllä hyviä. Toisella jaksolla Oona Majoisen kunnari oli kyllä niin kova, etten ole Hippoksella kyllä viime vuosien aikana montaa noin hyvää lyöntiä nähnyt – oli kyllä upea veto! Pelasimme muutaman kerran ulkona hivenen huolimattomasti ja kaveri pääsi jo aika kauaksi johtoon. Pääsimme viimeisellä sisävuorolla hyvien onnistumisten kautta peliin mukaan. Varsinkin Eveliina Kalajnniskan veto viimeisenä lyöjänä  2-jatkeelta oli joukkueelle ratkaiseva.

– Sisäpelissä ammumme kuitenkin vielä liikaa itseämme jalkaan. Teemme kopinnostopaloja, etenemisvirheitä ja välillä lyöjä tai etenijä ei kuuntele väärää. Tämä vaikuttaa siihen, ettemme pääse aivan koko arsenaalilla tulittamaan. Tänäänkin pelasimme käytännössä vain 1-kärjellä – jokerit ja 2-kärki jäivät lähes käyttämättä. S vähän harmittaa, mutta voittoon toki ollaan tyytyväisiä.

– Virheistä sinällään en ole huolissani. Syksyllä kopinnostot toimivat varmasti, se vaatii vain työtä tällä hetkellä vielä aika paljon. Kun palojen määrä saadaan pienemmäksi, niin pääsemme pelaamaan koko arsenaalillamme ja tulos on varmasti parempaa kuin tänään näimme. Työsarkaa on paljon, mutta valtavan paljon siellä on myös hyvää.

Seuraavaksi B-tytöt pelaavat erikoisen ottelutaulun mukaisesti 4 vierasottelua. Seurataan www.pesistulokset.fi tyttöjen menoa kuitenkin tiiviisti. Joukkue kohtaa jo tämän viikon torstaina vieraissa Siilinjärven Pesiksen, jolle tuli harjoituspeleissä puhdas 0-2 tappio. Jännitystä siis piisaa. Josko Ida Pajunen ja Oona Kinnunen saataisiin peliin vihdoin mukaan? Sotahan ei toki kahta naista kaipaa, vaan kaikkia.