B-tytöt komeasti välieriin – Iiris Rautio käynnisti 2J rallattelun

 – B-tytöt, KirittäretTalent otteluraportit, Talent, Yleinen

Kirittärien B-tytöt pelaavat jo toisena vuotena peräkkäin mitaleista. Joukkue ei jättänyt asiasta jossiteltavaa kukistettuaan Haminan toistamiseen puolivälierissä 0-2 (2-3, 3-11).

Kirittäret pelasi Haminassa lähes ykköskokoonpanolla, kun avainpelaajista poissa oli ainoastaan Elsa Nyman koulukiireidensä vuoksi. Mukana oli myös jo 3. päivänä peräkkäin pelannut Sara Kujanen. Vaikka avausjakso oli numerollisesti tasainen, peli tuntui olevan koko ajan hyvin vierasjoukkueen hallussa: ajolähtöjä luotiin jokaisessa vuoroparissa ja ulkopeli oli kotijoukkuetta tiiviimpää.  

Hamina meni kuitenkin avausjakson 2. aloittavalla 1-0 johtoon Vilma Tuutin lyönnillä, jonka vastaanotossa Kirittärien ulkokenttä hieman haparoi. Kuitti tuli vierailta heti perään. Ensin Liinu Havukainen löi palottomasta ajolähdöstä 2-pussiin 1-1. Heti perään Viivi Partanen näytti terävää pelisilmää karkaamalla 2-3 -tilanteessa, kun Ronja Salmelan viimeinen koppilyönti pudotettiin.

Avausjakso ratkaisu nähtiin 3. vuoroparissa. Ensin Mira Heikkilä kampesi HP:n tasoihin ottamattomalla välilyönnillä. Jakson ratkaisijaksi nousi Kirittärien jokeri Venla Manninen, joka löi kahden palon tilanteessa vastustamattomasti 2-puolelle väliin ja Fanni Käyrä juoksi jaksovoiton Kirittärille 2-3.

Toisen jakson aluksi Salmela vei Kirittäret 0-1 johtoon 3-pussiin uponneella lyönnillään. Haminan Tuutti tasoitti tilanteen 3-puolen läpilyönnillään, mutta 2. vuoroparissa Iiris Rautio vapautti Kirittärien sisäpelin lyömällä 2-kopparin taakse kahden juoksun arvoisesti. Palottomia ajolähtöjä jatkettiin aina tilanteeseen 1-6, joka tuli jälleen Viivi Partasen hienolla suorituksella. Ajolähdössä merkki oli päällä toisella lyönnillä, mutta pallo putosi laittomaksi. Iida Pajunen oli vielä palaamassa takaisin 3-pesälle, kun Partasen äkeä välilyönti nasahti kenttään ja Pajunen ehti kotipesään.

Ottelu ratkesi tähän Kirittärien rallatteluvaiheeseen. Juoksuja lyötiin vielä molemmin puolin ja jakso päättyi lopulta selvästi Kirittärille 3-11. Jyväskyläläisten parhaana palkittiin lukkari Ronja Salmela, joka otti pesiltä lukuisia paloja sekä tehtaili sisällä 5 juoksua ja 9 kärkilyöntiä. Kakkosena palkittiin huikeita yksilösuorituksia esittänyt, toisella jaksolla kunnarin lyönyt ja ottelussa 4 juoksua tuonut Viivi Partanen.

Ykköspalkittu Ronja Salmela oli tyytyväinen voittoon, mutta näki myös parantamisen kohteita joukkueensa pelissä.

– Omasta sisäpelistä jäi kyllä semmoinen fiilis, että tänään oli kyllä vähän tuurikin puolella. Lyöntipaikat oli kuitenkin katsottu ja ne tuottivat tulosta tänään. Tuntuu kuitenkin hyvältä, kun ollaan taas askel lähempänä kauden tavoitetta.

– Uskon, että pystymme vielä paljon parantamaan omaa peliämme, teemme vielä liikaa sisällä itse paloja, kun pitäisi saada vastustaja tekemään ne. Ulkopeli meillä on minusta jo nyt korkealla tasolla. Saimme toisella jaksolla enemmän peräkkäisiä onnistumisia ja lyöntijärjestystä rullaamaan, niin kyllä se tasoero sitten tuli näkyviin. Jaksoimme olla määrätietoisia ja olimme kyllä parempi joukkue tänään.

Välieräpaikka tuli sitten toisella jaksolla lopulta aika helposti, vai mitä – pelinjohtaja Juha Mäkelä?

– No joo, Iiris Raution läpärin jälkeen toisella jaksolla sisäpelimme vapautui ja alkoi tulla toinen toistaan parempia lyöntisuorituksia. Peli oli käytännössä selvä jo toisessa vuoroparissa, mutta pelasimme minusta fiksusti loppuun asti. Saimme avausjaksolla hyvin tilannetta, mutta kotiutuksissa oli nihkeämpää. Oli sovittu miten tilanteita lähdetään ratkomaan, mutta lyönnit eivät siinä tilanteessa aivan natsanneet. Olimme kuitenkin riittävän hyviä myös avausjaksolla. Voitostahan tässä vain pelataan.

– Ulkopeli on ollut meidän vahvuutemme jo pitkään, mutta kumma kyllä sisäpelissä on ollut nihkeämpää. Tänään alku oli samanlaista kuin avauspelissä Haminaa vastaan eli vähän laatua jäi puuttumaan lyönneistä. Vastus tietysti vain kovenee tästä, mutta tuo toinen jakso antoi meille paljon itseluottamusta myös sisäpeliin.

Kirittäret kohtaa välierissä voittajan otteluparista Porin Pesäkarhut – Lapuan Virkiä. Pesäkarhut voittivat ensimmäisen kamppailun, jotn Pesäkarhuilla on mahdollisuus mennä jatkoon jo tänään tiistaina 30.08.2022 klo 17, Lapuan voittaessa ratkaisua haetaan torstaina 01.09.2022. Porin voittaessa kotietu on Pesäkarhuilla, Lapuan mennessä jatkoon taas Kirittärillä, joten välierien tarkempi aikataulu on vielä täysin avoin.

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58382

Palkitut

IRonja Salmela
IIViivi Partanen

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös