Kirittäret paransi sisäpeliään ja vei toisenkin välierän Pesäkarhuista

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Pesäkarhuilta vaaditaan nyt 3 peräkkäistä voittoa, mikäli se haluaa päästä pelaamaan mestaruudesta – Kirittärille riittää 1 voitto.

Kirittäret oli jo neljännen kerran tällä kaudella Pesäkarhuja karvan verran parempi, kun se pystyi kukistamaan viime syksyn finaalivastustajansa toisessakin välierässä. Supervuoron jälkeen numerot olivat nyt 2-1 (2-0, 2-3, 1-0). Valitettavasti Ruutu-palvelu karahti oikein kunnolla kiville, kun etänä peliä katsoneet pesisjännärit näkivät vain osan avausjaksosta ja Supervuoron lopun. Tämä on erittäin harmillista, kun käsillä ovat kauden tärkeimmät pelit ja isot panokset.

Kirittäret lähti otteluun terävänä ja nollasi heti Porin. Tasoittavalla vuorolla kapteeni Laura Toikkanen otti johtajuutta lyömällä lähes identtiseen paikkaan kauden ensimmäisen kunnarinsa, mikä pari viikkoa sitten hylättiin Kempelettä vastaan. Maistui varmasti mannalta, kun kunnari tuli näin tärkeään paikkaan. Muikku ratkaisi avausjakson lyömällä vielä kolmannen tasoittavalla 3-pesään korkean pystärin, jonka kanssa Porin ulkokenttä haparoi. 2-0 riitti avausjakson voittoon.

Kotijoukkue Kirittäret oli tänään mailassa huomattavasti eilistä terävämpi ja tilanteita saatiin aikaiseksi selvästi enemmän. Ulkopeli toimi jälleen hienosti, vaikka toisen jakson alku oli avauspelin tapaan hieman nihkeä: Pesäkarhut pääsi heti avauksessa 0-2 johtoon Pauliina Harisen ja Eveliina Tuomisen lyönneillä. Molemmissa juoksuissa Kirittärien ulkokenttä teki pienen virheen, joista rankaistiin armotta.

Kirittärien loppukiri käynnistyi 3. aloittavalla, kun upeita pudotuspelejä pelaava Ella Korpela löi Toikkasen tavoin kauden ensimmäisen kunnarinsa – tapojensa mukaisesti tyhjään kenttään. Hetkeä myöhemmin Emma Körkkö löi Kirittäret tasoihin, mutta Susanna Puiston surriainen yllätti vielä Kirittärien ulkokentän ja mentiin Supervuoroon.

Pesäkarhut aloitti Supervuoron sisällä, mutta Kirittärien ulkokenttä pelasi tyynen rauhallisesti, eikä päästänyt etenijöitä kolmoselle asti. Porilaisten palot otettiin kaikki ykköspesältä. Tasoittavalla vuorolla Kirittäret rakensi ajolähdön, joista ensimmäisessä Körkkö epäonnistui, mutta pudotuspeleissä hienoon iskuun päässyt Tinja Töyrylä löi kultakypärän tuomalla itsevarmuudella väliin ja kotijoukkue juhli villisti välieräsarjan toista peräkkäistä voittoa.

Menestyvän joukkueen syksy kasvattaa aina uusia sankareita. Joukkueensa ykköstähtenä palkittu Mari Mantsinen loistaa jälleen kilpaa syksyisen iltataivaan tähtien kanssa, kun pelataan isoista asioista. Ella Korpela on päässyt huippuiskuun juuri oikeaan aikaan: tänään kauden avauskunnarin lisäksi Poro keräsi huimat kärkilyönnit 9/10. Myös Tintti Töyrylä on saanut rentoutta lyönteihinsä, ja tulosta on tullut jo useassa ottelussa peräkkäin. Joukkueen ulkopeli on hitsautunut erittäin tiiviiksi, josta edes huippukotiuttajien on vaikea löytää reikää.

Tinja Töyrylä, mitkä olivat fiilikset, kun näit lyöntisi uppoavan Porin ulkokenttään ja Supervuoron ratkaisujuoksu syntyi?

– Olihan siinä hienot fiilikset. Aika täpärälle tuo meinasi mennä, niin sai siinä itsekin ihan jännätä, että ehtiikö Susse (Ojaniemi) kotiin. Olen saanut monien toistojen kautta lisää rentoutta lyönteihini, ja on kiva nähdä, että se alkaa pikkuhiljaa kulkea. Tuo ratkaisulyönti oli etukäteen suunniteltu: ihan tappia siinä lähdettiin lyömään.

Kaikkia illan sankareita ei tavoitettu, mutta myös ykköspalkittu Mari Mantsinen oli tyytyväinen omaan ja joukkueensa iltapuhteeseen.

– Eka jakso oli kyllä meidän hallintaa. Olimme ulkona todella hyviä ja sisällä saimme nipistettyä tarvittavat juoksut. Ulkopelimme antaa meille tällä hetkellä mahdollisuuden voittaa, ja sisäpelissä pystymme vielä parantamaan tosi paljon. Hieman heikommallakin sisäpelillä olemme pystyneet raapimaan ne tarvittavat juoksut silloin kun on pitänyt.

Pelinjohtaja Mattias Kitola tavoitettiin pelin jälkeen vielä Hiltonista – ja reippailla mielin totta kai, kun kaksi välierävoittoa on plakkarissa.

– Ekalla jaksolla olimme selvästi parempia, mutta toisella jaksolla meidän pitää olla alussa huolellisempia. Eilisen tapaan kaveri päästettiin taas alkajaisiksi 2-0 johtoon meidän räpylän avustuksella, mutta muutenhan tuo ulkopeli on äärimmäisen hyvää tällä hetkellä. Näissä välierissä on tosiaan esiin noussut uusia ratkaisijoita, mutta näin siinä voi käydä, kun sitkeitä ollaan.

– Nyt ei vielä hetkeen ajatella keskiviikon tulevaa peliä. Tärkeämpää on saada energiatasot kohdilleen, palautellaan ja levätään hetki. Ulkopeliä pystymme vielä vähän täsmentämään, vaikka pelaammekin nyt hyvin. Sisäpelissä emme ole vielä päässeet tekemään kaikkia juttuja, joita olisi haluttu. Lähdemme keskiviikkona Poriin edelleen parantamaan omaa peliämme.

Kolmas välierä pelataan keskiviikkona 31.08.2022 klo 17 Porissa. Voitolla Kirittäret jatkaisi suoraan finaaleihin. Porin voittaessa pelit jatkuvat lauantaina 03.09.2022 Hippoksella klo 16.

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun lehdistötilaisuus

Tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/58385

Palkitut

Ottelun SohwitarMari Mantsinen
IMari Mantsinen
IIElla Korpela

Otteluraportin tarjoaa

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100 #tunteenpaloja

Lue myös