Eeva Mäki-Maukola jatkaa Kirittärissä 1+1 vuotisella sopimuksella

 – Pelaajasopimukset, Superpesis, Yleinen

Eeva Mäki-Maukolan jatkosopimus kattaa kauden 2023 ja optiovuoden 2024.

Naisten Superpesiksen ehdottomiin kiintotähtiin kuuluvan Eeva Mäki-Maukolan osoite ensi kaudeksi on herättänyt viime aikoina paljon keskustelua pesiksen some-kanavilla. Pohjois-Karjalan Pyhäselältä lähtöisin oleva Mäkki poistaa nyt kaikilta huhuilta siivet: hän jatkaa Kirittärissä. Sopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on myös optio kaudelle 2024.

Hirmuisesta heittokädestään lajipiireissä jo legendaksi noussut Mäki-Maukola pelaa erinomaista kautta. Joukkueensa ajoittain nihkeästä runkosarjasta huolimatta viidettä kauttaan Kirittärissä pelaava Mäkki oli etenijätilaston 4. (41 tuotua juoksua) ja kärkilyöntitilaston 8. (124 kärkilyöntiä). Hänen roolinsa kauden 2023 joukkueen pelillisenä johtohahmona korostuu entisestään, kun joukkue nuorenee.

Mäkiki myöntää kuitenkin pohtineensa myös muta vaihtoehtoja.

– Olin ajatellut jatkaa joka tapauksessa. Olisi ollut hölmöä lopettaa näin hyvään treeni- ja pelikauteen. Itselleni oli kuitenkin aina viime viikkoon auki seura ja joukkue missä pelaan ensi vuonna. Piti oikein pitkään pohtia mikä se olisi itselle paras paikka, mutta Kirittäriin päädyin. Itselle joukkueen ja peliolosuhteiden (uusi stadion) uudistuminen oli iso asia ja sitä itse asiassa etsinkin tulevalta joukkueelta. Työpaikka ja opiskelu on kuitenkin Jyväskylässä, niin matkapelaajana olisi ollut paljon vaikeampaa toimia joukkueen kanssa.

Pelinjohtaja Mattias Kitola ei peittele tyytyväisyyttään sopimuksen syntymisestä.

– Mäkkihän on huippupelaaja, sisällä ja ulkona ehdotonta valtakunnan eliittiä. Hänellä on kova vaatimustaso ja työmoraali, ja on sitä kautta esimerkkinä koko joukkueelle, etenkin meidän nuoremmalle kaartille.

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös