Pudotuspeleissä pelaajia odottaa aivan uusi maailma

 – Otteluennakko, Superpesis

Rauman Fera testaa Kirittäret puolivälerissä, jotka alkavat tänään ke 17.08.2022 klo 17:30 (Huom alkamisaika!)

Kauan odotetut naisten Superpesiksen pudotuspelit 2022 alkavat tänään. Puolivälierät alkavat keskiviikkona paras viidestä -järjestelmällä eli kolmella voitolla edetään välieriin. Mikä tekee pudotuspeleistä niin erityisiä pelaajalle verrattuna runkosarjan peleihin? Tähän osaa vastata kokenut pudotuspelijyrä, Kirittärien kapteeni Laura Toikkanen.

– Pudotuspeleissä alkaa konkretisoitua viimein se, mitä kaudelta viime kädessä tavoitellaan. Näissä peleissä aina vain voitto merkitsee ja pelejä ei ole enää paljoa jäljellä. Ne pelit, mitkä voitetaan, vievät aina lähemmäksi sitä lopullista tavoitetta. Se tuo pelaajalle kutkuttavan tunteen, kun sitä miettii. Lokakuusta asti on painettu hommia, äärettömän pitkä talvi, ja kesä pelattu paljon pelejä – on ollut lukuisia palavereja ja kovia treenejä – niin näihin pudotuspeleihin kulminoituu lopulta tuon kovan työn tuloksellisuus.

Kirittäret kohtaa tänään puolivälierän avausottelussa Rauman Feran. Vastus on tuttu, sillä myös vuosi sitten joukkueet kohtasivat tässä vastaavassa tilanteessa. Fera on ollut ehdottomasti kauden suurimpia yllättäjiä. Nuori joukkue taisteli itsensä runkosarjan kuudenneksi ja vei useita pisteitä kärkijoukkueilta. Kirittäret toki lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, mutta mitään läpihuutojuttua tästä sarjasta tuskin tulee.Minkälainen vastustaja on Rauman Fera, pelinjohtaja Mattias Kitola?

– Fera on nuori joukkue, joka on vuosi vuodelta mennyt eteenpäin. Aino Tanhualla ja Miia Puolakalla on tosi nopeat jalat ja Ilona Hakoniemi on kova nuori lukkari. Keskipalkissa kokenut Meea Lehtinen ja jokerilyöjä Eveliina Kesti ovat vaarallinen kotiuttaja. Näitä vahvuusalueita vastaan pitää onnistua. Omassa pelissä laatu ja ajatus ovat avainsanoja niin sisä- kuin ulkopelissä. Tehdään oikein ne jutut, mitä on suunniteltu ja mitä peli vaatii. Muuten tässä sarjassa ei päästä mihinkään. Oman sisäpelin ailahtelevuutta on mietitty ja meillä saattaa olla ratkaisu, joka näkyy jo keskiviikkona myös pelikentällä.

1. puolivälierä Kirittäret – Fera tänään keskiviikkona 17.08.2022 Hippoksella klo 17.30 (HUOMAA kesän edetessä aikaistunut alkamisaika). Ottelu on myös Ruudun päälähetys ja ennakko alkaa klo 17.15

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Lue myös