Otteluennakko ma 23.05.2022 klo 18 Kirittäret – SMJ

 – Otteluennakko, Superpesis, Yleinen

Ruutu-palvelun maanantain pääottelussa ottavat yhteen Kirittäret ja nousua naispesiksen kärkeen tekevä Seinäjoen Maila-Jussit.

Sarjakakkonen Seinäjoen Maila-Jussit on vuosi vuodelta hiipinyt lähemmäksi naispesiksen kärkeä ja pelasi jo viime vuonna tosissaan mitalipeleihin pääsystä. Nopealle ja hyvälyöntiselle joukkueelle povataan tälle kaudelle edelleen nousujohteista kautta uuden pelinjohtaja Juha ’Upi’ Antikaisen komennuksessa. Pari päivää sitten SMJ niisti yhden sarjapisteen hurjavireiseltä mestarikandidaatti Manse PP:ltä.

Kotijoukkue Kirittäret on pelillisesti selvästi vielä kehitysvaiheessa. Kahden pelatun pelin jälkeen ulkopeli on selvästi paremmin uomissaan. Sisäpelissä parannettavaa on ainakin nollatilanteessa ja kotiutuksissa. Tilanteita on saatu tehtyä suhteellisen hyvin, mutta 30 % tehot kotiutuksissa on paljon vähemmän mihin viime vuosina on totuttu.

Seuraa heitä

Emma Körkkö pelaa Kirittärien paidassa 190. runkosarjaottelunsa ja nousee seurahistoriassa joukkueessa eniten otteluja pelanneeksi urheilijaksi. 1600 kärkilyönnin raja on kahden suorituksen päässä. Vasemmalta vihaisesti iskevä, vasta 18-vuotias lyöjäjokeri Sara ’Saku’ Kujanen on ollut talvikauden ehdoton komeetta ja hän iski viime viikon debyytissään heti 2 juoksua.

Jussittarien sisäpelissä katse kiinnittyy Kempeleestä tulleeseen lyöjäjokeri Tiia Valtaseen, joka on pelannut hienon alkukauden. Ulkopelissä paljon vartijoina ovat 3-koppari Maiju Mäntylä ja 1-vahti Silja Syrjälä, jotka molemmat ovat vieneet alkukaudesta myös sisällä hyvin kärkeä eteenpäin.

Pelinjohtajien kommentit

Upi Antikainen, Seinäjoen Maila-Jussit

– Kirittärien porukka ei näytä vielä aivan olevan kasassa, mutta mukava valmistautua sellaista Nallen joukkuetta vastaan, että yllätyksiäkin on tulossa. Tällä kertaa joudumme silti lähtemään peliin enemmän oman pelin kautta, koska toinen kopparimme loukkaantui hieman lauantain Manse-pelissä ja joudumme miettimään miten tilanteen hoidamme. Meidän ulkopeli on ollut suurelta osin oikeinkin hyvää. Kirittäret tulee varmaan tekemään meitä enemmän tilanteita, ja keskitymme takatilannepelaamiseen. Omassa sisäpelissä nollan purkaminen on tärkeää, sillä lyöjäjokerimme ovat ihan hyvässä iskussa.

Nalle Viljanen, Kirittäret

– Seinäjoki on kova vastus, siellä on viime vuodet tehty nousujohteista työtä. Uusi pelinjohtaja Upi Antikainen tuo varmaan joukkueeseen uutta ajattelua. SMJ:llä on nopeita pelaajia, mutta myös vaarallisia lyöjiä, ennen kaikkea Aino-Kaisa Mantere ja uutena joukkueeseen tullut Tiia Valtanen. Lähdemme ennen kaikkea parantamaan omaa peliä. Ulkopelissä pikkuisen, mutta sisäpelissä meidän pitää saada laatua kotiuttamiseen. Ei se sieltä pakonomaisesti tule, mutta tulee kauden edetessä ihan varmasti. Koviin kotiutuslyönteihin pitää saada lisää vaarallisuutta.

Katsojat (niin paikan päällä kuin Ruutu-palvelun äärellä) saavat äänestää Kirittäristä Ottelun Sohwittaren palkinnon saajan. Äänestysaika alkaa 15min ennen ottelun alkua ja päättyy ottelun lopussa. Äänestyslinkki löytyy sivulta https://www.kirittaret.fi/kotiottelu/

Harvian otteluennako:

Otteluisäntänä Fimpec

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #pesis100

Viimeaikaisia uutisia