Kirittärille Lapualta voitto, B-tytöille tappio

 – B-tytöt, Otteluraportit, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Kirittärien nais- ja B-tyttöjoukkue taivalsivat läpi tuulen ja tuiskun aikaisin su 30.01.2022 treenipeliin Lapuan joukkueita vastaan. Halli-SM-pelejä ajatellen haettiin tärkeitä harjoitusotteluita, jotka pelattiin Patruuna-Areenassa.

Pelilähetyksiä saatiin seurata myös laadukkaasti toteutettuina striimauksina.

Virkiä B-tytöt – Kirittäret B-tytöt 2-0 (5-3, 9-0), kotiutuslyöntikisa 3-3

Avausjakso pelattiin tasaisissa merkeissä ja Kirittäret kävi avausvuoroparissa jopa 3-2 johdossa Sara Kujasen pamautettua pallon takaa läpi. Lapua oli joukkueista kuitenkin selvästi valmiimpi peliin ja toisella jaksolla Kirittäriltä nähtiin sisällä hieman turhia paloja. Kovalyöntinen Lapua sen sijaan pääsi näyttämään osaamisensa laajuutta ja osittain Kirittärien ulkokentän avustuksella numerot repesivät varsin rumiksi.

Kirittäret pelasi jälleen kokeilujoukkueella, sillä mailan varressa nähtiin peräti 4 C-tyttöpelaajaa. Osa vakiokokoonpanon pelaajista pelasi myöhemmin naisten joukkueessa. Peliesityksillään striimiyleisöä kohahdutti näyttävästi etukentällä ja tuimasti mailan varressa esiintynyt Sara Kujanen. Ronja Salmelan lyönti tuntuu olevan myös vuodenaikaan nähden hyvin kohdillaan. Salmelaa tuurasi C-tyttöjen lukkari Liinu Havukainen, josta näyttää olevan myös kehittymässä mainio lukkari. Liinulla on Ikäisekseen erittäin hyvä heittokäsi, jolla otettiin tänään muutama maukas kärpänen. Hyviä välähdyksiä nähtiin myös Fanni Käyrältä ja Eveliina Kalajanniskalta.

Jos on Kirittärillä kasvamassa kovia junioreita, niin hyvältä näyttää tilanne myös Lapualla. Vaikutuksen tekivät erityisesti kovalyöntinen, viime kesänä jo naisten Superissakin debytoinut Emma Hudd ja Kirittärien sisäpeliä sekoittanut lukkarilupaus Alisa Ylikortesniemi.

B-tyttöjen pelinjohtaja Mattias Kitola ei ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– En tiedä oliko pelin aikainen ajankohta syynä vai mikä, mutta olimme vähän päät painuksissa ja vähän laiskasti vaihdettiin pelipaikkoja. Ylipäätään meiltä oli vähän laiska peliesitys, mikä näkyi ulkopelissä heitto- ja kiinniottovirheinä. Sisällä tuli paljon kopinnostopaloja ja vääriä etenemisiä, emme olleet riittävästi pelin ytimessä. Vastustaja oli hyvä ja ehkä nopein joukkue, ketä vastaan olemme minun aikanani pelanneet. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. Tässä on kuukausi aikaa Nalli-SM:n alkulohkopeleihin ja meidän pitää tässä ajassa kehittyä aika paljon, jos meinaamme Lapuan siellä voittaa.

Tämä ottelu päätti samalla B-tyttöjen kolmen perättäisen leiriviikonlopun sarjan ja ensi viikonloppuna on tiedossa lepoa.

Virkiä – Kirittäret 0-1 (0-1, 0-0), kotiutuslyöntikisa 4-2

Kokeilut jatkuivat myös naisten pelissä sekä pelaajien että pelipaikkojen osalta. B-tytöistä Iiris Rautio ja Elsa Nyman pelasivat yhdeksikössä, Viivi Partanen jokerina. Yleensä etulukijana hääräävä Venla Karttunen pelasi nyt takalukijana, kun Eeva Mäki-Maukolaa kokeiltiin etulukijan tontilla. Kati Tanhua on ollut kaikissa talvipeleissä joukkueen kärkietenijä ja Ella Korpelan tehtävänä on ollut 1-tilanteen purku. Kapteeni Laura Toikkasen ja viime kauden naispesäpalloilija Emma Körkön hallikausi on vielä korkkaamatta.

Päivän peli oli hyvätasoinen ja viihdyttävä, Kirittäret paransi huomattavasti peliesitystään viikon takaisesta Vaasan ja Seinäjoen pelireissusta. Toki pelaamattomuus – Kirittärethän on joutunut hakemaan pitkiä lyöntejä varten halliaikaa Jyväskylän ulkopuolelta – näkyi erityisesti sisäpelissä, jossa ei löytynyt niitä parhaita lyöntiratkaisuja ja merkkivirheitäkin tuli jonkin verran.

Molempien joukkueiden ulkokentät toimivat kuitenkin erinomaisesti, sillä koko ottelussa tehtiin ainoastaan yksi juoksu. Ella Mäkelän vihainen sivallus heti avausvuoroparissa jäi koko ottelun ainoaksi kotiutukseksi. Kirittärien kovan ulkopelin vakuuttavin pelaaja oli Elsa Nyman, joka heitti kaksi aivan jäätävää polttoa kotipesään Virkiän painostuksen oltua kovimmillaan. Toinen ratkaiseva pelaaja Kirittärien ulkopelissä oli lukkari Mari Mantsinen. Myös Tinja Töyrylä nostatti katsojien kulmakarvoja parilla ällistyttävällä kopparin tontilta lähteneellä polttoheitolla.

Myös naisten pelissä pelinjohtajana urakoi Mattias Kitola, jolle 2 peliä tuotti askelmittariin lähes 17 kilometrin lukemat.

– Naisten pelissä oli paljon enemmän Kirittäret – Virkiä -pelien tunnetta kuin B-tyttöjen pelissä. Pieni ärsyyntyminen pitikin näkyä silmissä viime viikonlopun kahden tappion jälkeen ja paransimmekin ulkopeliämme siitä paljon. Puhuimme etukäteen, että intohimon lajia ja pelaamista kohtaan pitää näkyä joukkueen tekemisessä. Ja se näkyi erityisesti ulkopelissä, kaikki ulkona pelanneet 10 urheilijaa onnistuivat hyvin. Harvoin nostan ketään yksittäistä pelaajaa esiin, mutta nyt täytyy nostaa esiin Nymanin Elsa, joka teki kaksi voittavaa suoritusta. Linjassa räpylä kesti kaikilla ja Tinja Töyryläkin pelasi kovan pelin. – olemme lyöneet kahdessa viime ottelussa yhteensä vain 4 juoksua.

– Sisäpelissä meillä on sen sijaan paljon pohdittavaa. Pitää pohtia mitkä ovat oikeat lyöntiratkaisut ja myös valmennuksellisesti oikea peluuttaminen. Toisaalta meillä on erittäin laadukas sisäpelimateriaali, mikä tarjoaa paljon vaihtoehtoja peluuttamiseen. Nyt pitää vain löytää se meille oikea tapa pelata. Pelisuunnitelma ei ehkä tänään ollut täysin onnistunut.

– Viime pelit olemme menneet lähinnä oman suorittamisen kannalta, mutta ensi viikonloppuna naiset pelaavat Joensuussa oman Halli-SM alkulohkonsa ja nyt pitää myös enemmän tutkia vastustajien tekemisiä. Palaverintäyteinen viikko on varmasti edessä.

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

#uuttakohti #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #pesis100 #otteluraportti

Lue myös