Kaijansinkko: ”Jyväskylän ja Kirittärien vetovoima opiskelijoiden keskuudessa jatkuu kovana”

 – B-tytöt, Superpesis, Talent, Uutiset - Naisten Ykköspesis, Yleinen

Liikunta- ja opiskelukaupunki Jyväskylä ja Kirittäret mahdollistaa erinomaisen polun elämään ja lajin huipputasolle.

Syksy merkitsee pesäpallokauden loppua ja opiskelijoille uuden lukuvuoden alkua. Jyväskylä on iso opiskelukaupunki ja se vetää luonnollisesti puoleensa myös urheilijoita. Pesäpalloilijoiden osalta kaupungin vetovoimaa lisää tietysti myös mahdollisuus pelata 2000-luvun menestyksekkäimmässä naispesäpalloseurassa.

Kirittärien seurajohtaja ja naisten Superin 2-pelinjohtaja Pete Kaijansinkko on tyytyväinen tähän pitkään jatkuneeseen symbioosiin.

– Jyväskylä on opiskelukaupunki ja edelleen maan vetovoimaisimpia kasvukeskuksia ja haluamme antaa tänne opiskelemaan tuleville pelaajille mahdollisuuden päästä Kirittärien toimintaan mukaan ja kehittää itseään pelaajina.

Pete Kaijansinkko

– Olemme saaneet yhteydenottoja pelaajilta, jotka ovat tulleet opiskelemaan Jyväskylään ja kysyneet että pääsevätkö he meille pelaamaan. Jo tälle kaudelle meille tuli mukaan pari pelaajaa, jotka jäivät opiskelemaan Jyväskylään ja pelasivat täällä Ykköstä ja Suomaria. Nyt syksyllä on tullut myös muutama pyyntö tänne opiskelemaan tulleilta pelaajilta päästä ryhmäämme mukaan. Puhutaan paljon siitä, kuinka paljon milläkin seuralla on omia kasvatteja. Näemme itsemme paitsi nuorten pelaajien kasvattajana, niin ehkä ennen kaikkea pelaajien kehittäjänä yhä korkeammalle tasolle. Meillä he saavat mahdollisuuden tulla harrastamaan lajia, kehittymään ja kokeilemaan kykyjään ja saada laadukasta valmennusta. Emme missään nimessä halua sulkea ovea pelaajilta, jotka ovat tulossa tänne opiskelemaan. Meillä pelaajat tietävät, että taustalla tehdään heidän kehityksensä eteensä paljon laadukasta työtä.

Kirittärien vetovoimaa on jatkuvan urheilullisen menestyksen lisäksi edistänyt myös Kirittäret Talent-ryhmän perustaminen, joka toimii ns. haaste- ja kasvattajaryhmänä naisten Superpesisjoukkueeseen pääsemiseksi.

Mattias Kitola ja Emil Peltomäki valmennusvastaavina ja heidän apuvalmentajansa ovat tehneet valtavan hyvää työtä Kirittärien Talent-ryhmän kanssa. Tästä esimerkkinä hienot kaudet niin Ykköspesiksessä kuin Suomensarjassakin, mutta ennen kaikkea B-tyttöjen nousu aina SM-finaaleihin asti. Pelaajapolulla urheilijat opetetaan toimimaan, harjoittelemaan ja pelaamaan kuten naisten Superpesisjoukkue, pelitavasta lähtien. Nalle Viljanen on hyvin vienyt omaa tietotaitoaan nuoremmalle valmentajasukupolvelle. Kuluva kausi on näyttänyt, että olemme oikealla tiellä ja tästä on tulossa meille pysyvä tapa toimia.

– Jo nyt tehty työ näkyy varmasti seuran profiilin nousemisena myös laajemmin. Meitä on aikaisemmin vähän syystäkin kritisoitu siitä, että panokset on kohdistettu pääosin vain naisten Superiin. Talent-ryhmän perustaminen on iso osa jyväskyläläisten tyttöpesäpalloilijoiden pelaajapolkua ja kertoo meidän vakavasta suhtautumisesta omien pelaajien kasvattamiseen myös tulevaisuudessa.

Talent-ryhmän tämän kauden ehdoton kruununjalokivi on B-tyttöjoukkue, joka aloittaa finaalisarjan Hippoksella tänään torstaina 16.09.2021 klo 15.30 Rauman Feraa vastaan.

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös