B-tytöt finaalisarjaan Rauman kylmäpäisinä haastajina

 – Yleinen, B-tytöt, Otteluennakko, Superpesis, Talent

Kirittäret B-tytöt aloittavat finaalisarjan kotona Hippoksella to 16.09. klo 15:30 (Huomaa alkamisaika!). B-tyttöjen mestaruuteen vaaditaan kaksi otteluvoittoa.

Kirittäret pelaa tänä vuonna historiallisesti sekä naisten että B-tyttöjen mestaruudesta. Naispesiksessä on ollut erittäin harvinaista, että saman seuran joukkueet pelaavat sekä naisten että B-tyttöjen finaaleissa. Vastaavaan saavutukseen ovat aiemmin yltäneet vain Porin Pesäkarhut 2005 sekä Lapuan Virkiä 2011 ja 2014.

Seurajohtaja Pete Kaijansinkko on syystäkin tyytyväinen seuran tämän kauden kokonaispanokseen.

– Olemme panostaneet oman pelaajapolun luomiseen nuorille lahjakkaille pesäpalloilijoille aina C-tytöistä (Kiri&Kirittäret Juniorit) naisten Superiin asti ja se, että vasta vuosi sitten aloitettu Talent-toiminta toi jo ensimmäisenä kautena näin kovan tuloksen, on todella erinomaista. Olemme panostaneet olosuhteisiin ja valmennuksen laatuun ja tässä on lopputulos. Kaksi joukkuetta finaaleissa – tämä on ollut koko seuran historiassa urheilullisesti menestyksekkäin vuosi jo nyt.

Kirittärien B-tytöt raivasivat tiensä seurahistoriassa toista kertaa finaalipeleihin ja sattumoisin kyseessä on v. 2013 finaalisarjan uusinta: Kirittäret vs. Rauman Fera. Vuodet 2013-15 olivat B-tytöillemme muutenkin menestyksellisiä, sillä kauden 2013 hopean lisäksi joukkue pääsi vielä kahtena seuraavana vuonna pronssipeleihin. Mitalit saatiin kaulaan myös v. 2014, jolloin ottelusarjassa himmeämmistä mitaleista kaatui Oulun Lippo. Tuon ajan Kirittärien joukkueesta pelasivat vielä tänäkin kesänä naisten Superia ainakin Iina Valkeejärvi, Vilma Mäkelä ja Ida Virenius, tosin muissa seuroissa.

Nyt alkavassa finaalisarjassa Rauma on monien papereissa lievä ennakkosuosikki. Joukkueen B-tytöt olivat erittäin isossa roolissa, kun Fera taisteli kesällä itsensä naisten puolivälieriin ja laittoi kovaa laittoivat kampoihin myös meidän timantin kovalle naisjoukkueellemme. Rauman B-tytöt ovat 2000-luvulla pelanneet 8 kertaa finaaleissa (edellisen kerran viime vuonna) ja vieneet kultaa neljästi. Seuarn C-tytöt ovat lisäksi saavuttaneet samalla ajanjaksolla 6 kultaa, joten vastassa on kahden viimeisen vuosikymmenen ehdoton voimaseura tyttöpesiksessä.Kirittäret yllätti puolestaan monet asiantuntijat pudottamalla niin ikään naisten Superin pelaajia vilisevät Roihun ja Kempeleen suoraan kahdella voitolla. Haastajan rooli sopii kuitenkin erinomaisen hyvin jo tähän mennessä hulppean kauden pelanneelle joukkueellemme. Sillä ei ole tässä finaalisarjassa mitään hävittävää.

Pelinjohtaja Mattias Kitola on saanut luotua joukkueeseen aitoa itseluottamusta ja periksiantamattomuutta, jonka nousujohteista suorittamista on ollut hieno seurata. Ainakaan usko ei tältä joukkueelta lopu.

– Kullasta pelaavat tänä vuonna kaksi sarjan parasta joukkuetta. Emme lähde sillä mielellä sarjaan, että toinen olisi kovempi ennakkosuosikki kuin toinen, vaan erittäin huolellisen oman valmistautumisen kautta. Kyseessä on kaksi sarjan jalkavoimaisinta ja varmaa ulkopeliä pelaavaa joukkuetta, joten jos molemmat pelaavat omalla tasollaan, juoksumäärät jäänevät pieniksi. Joukkue on hyvin levollinen päivää ennen finaaliavausta.

Mitalipeleihin osallistuminen on silti tälle joukkueelle uutta. Nykyisin Kirittärien etenijäjokerina pelaava Kati Tanhua sen sijaan oli itse voittamassa Feralle B-tyttöjen SM-kultaa juuri Kirittäriä vastaan v. 2013.

– Nuo pelit tuli itsellekin heti mieleen, kun kuulin, että nämä joukkueet ovat finaaleissa vastakkain. Ensimmäisestä finaalista Raumalla en muista juuri mitään, mutta erittäin hyvin sen ratkaisevan finaalin Yrttisuon kentällä. Se oli hieno hetki ja vastassa oli muutamia vielä nykyisinkin Superia pelaavia naisia. Pelitempo on tietysti naisten Superissa kovempi ja yleisömäärät ovat suurempia, mutta nykypäivänä valmistautumiseen käytetty aika on moninkertaistunut noista päivistä. Ainakin Mattias on laittanut B-tyttömme opettelemaan niin paljon vastustajasta ja tehnyt erinomaiset ennakot finaaleista, joten ei se valmistautuminen ainakaan enää kovin kaukana ole naisista. Minusta on ollut ihanaa nähdä, miten tytöt ovat ottaneet kaiken vastaan ja tehneet todella kovan työn tähän mennessä. He ovat myös ikäisekseen erittäin kypsiä pelaajia jo nyt ja varmaan siitäkin syystä ovat nyt päässeet näin pitkälle.

– Fera on erittäin kova vastus, sillä siellä on paljon menestymisen kulttuuria juuri B-tytöissä. He tietävät mitä on pelata finaalipeleissä. Esimerkiksi Jassu (Jasmin Andreasen) taitaa pelata jo viidettä finaalisarjaa ja monilla muillakin on näistä peleistä kokemusta. Monet ovat myös pelanneet jo pari-kolmekin vuotta naisten Superia, joten kyllä sieltä kova joukkue tulee vastaan. Kyllä he hienoisina ennakkosuosikkeina finaalisarjassa ovat, mutta meidän tytöt ovat varmasti yllättäneet pesispiirit tänä vuonna olemalla noin kovia. Ihan tosi mielenkiintoinen sarja tulossa, ja näen että Kirittärillä on ihan realistiset mahdollisuudet voittaa tämä sarja. He olivat kovissa paikoissa jo puolivälierissä ja välierissä, mutta hoitivat homman kotiin. Roihu oli tosi kova porukka ja minusta etenkin välierien avausvoitto Kempeleestä vieraissa oli tosi kova temppu – heillä on erittäin kova B-tyttöjoukkue. Ja pää kesti ratkaista sarja heti perään kotona, joten ovat kyllä todella kovia tyttöjä. Nyt pitää vain ottaa pallot kiinni ja esittää sitä samaa iloista sisäpeliä mitä olemme nähneet, niin kaikki on mahdollista. Olisi hienoa päästä aistimaan sitä tunnelmaa ja katsomaan peliä myös itse.

B-tyttöjen taistelu kauden 2021 mestaruudesta alkaa huomenna Hippoksella jo klo 15.30. Ottelua voi seurata myös Ruutu+ palvelun fanikameralähetyksenä. Toinen loppuottelu pelataan Raumalla 22.09. ja tarvittaessa ratkaiseva 3. finaali Jyväskylässä 28.09.

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa

Lue myös