Emma Körkkö palasi ratkaisijaksi viimeisellä hetkellä – Kirittärien ulkopeli nollasi Mansen 3. välierässä

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Emma Körkön onnistumiset toivat ennen kaikkea uskoa Kirittärien sisäpeliin ja ulkopeli toimi sunnuntaina riittävän hyvin otteluvoiton ratkaisemiseksi.

Kolmen edellisvuoden Suomenmestarin pelivire lämpenee koleassa kelissä dieselin lailla. Jos teki kaksi välierien ensimmäistä peliä hieman kipeää, niin ei haittaa. Veitsi kurkulla lähdettiin välierien 3. otteluun, kun välieräsarja oli katkolla Manselle. Joukkueen peli-ilme oli nyt kohdillaan, ulkopeli piti jälleen ja nyt saatiin jo kotiutuksissakin enemmän onnistumisia. Jos tämä vire pidetään jatkossa, niin paikka finaaleihin ei ehkä siltikään ole liian kaukana. Mutta jakso ja peli kerrallaan, ei tässä parane isommin hötkyillä ja rehvastella, vaikka tärkeä voitto tänään saatiinkin.

Avausjakso oli jälleen ulkopelin juhlaa, vaikka aivan samalle tasolle ei päästykään kuin edellisessä pelissä Tampereella. Manse lähti edellisen pelin hypellä hyvin peliin ja rakensi parikin ajolähtöä, mutta Laura Toikkasen ja Venla Karttusen upeat poltot pitivät kaverin nollilla. Tämän jälkeen Kirittäret nousi kuskin paikalle sisäpelissä, vaikkei juoksuja saatukaan tilanteista huolimatta. Manse sai vielä viimeisen vuoroparin aloittavalla ajolähdön, mutta Eeva Mäki-Maukolan ja Toikkasen polttoheitot riittivät. Tasoittavalla Kirittäret rakensi ajon yhdellä palolla ja otti aikalisän. Nyt Emma Körkkö nostettiin tilanteen purkajaksi ja loukkaantumisensa jälkeen edelleen puolivaloilla juokseva Körkkö löi keskeltä väliin ja samalla jaksovoiton Kirittärille.

Manse sai toisen jakson avausvuoroparissa oman tilanteensa, kun Anna Ala-Kauhaluoma yhden palon tilanteessa löi palloa kolmospolttajan suuntaan ja juoksu näytti jo selvältä. Ykköseltä edennyt Virpi Hukka kuitenkin törmäsi lyönnin katkaisua yrittäneeseen etulukija Venla Karttuseen ja tuomarit tuomitsivat Hukan estäneen Karttusta, joten juoksua ei hyväksytty ja tilanteesta vihellettiin 2 paloa (kärjestä ja ulkopelaajaa estäneestä pelaajasta). Toisessa vuoroparissa esiin nousi jälleen Emma Körkkö, joka kakkoskärjen tehtyä palottoman ajon tinttasi läpärin 3-luukusta ja tuloksena oli 2 juoksua. Samassa vuorossa Siri Eskola löi vielä keskisaumasta Mäkin kotiin tilanteeksi 3-0. Loppulukemat 4-0 löi Ella Mäkelä upealla välilyönnillä kakkoskopparin eteen.

Voittavassa joukkueessa on aina onnistujia. Körkön lisäksi kapteeni Eeva Mäki-Maukola tuli jämerällä asenteella peliin. Kuvaruudustakin näki jopa ilman silmälaseja, että tänään taistellaan viimeiseen naiseen. Polttoheitot paukkuivat pesillä ja sisällä Mäkki loi taas hyvin tilanteita. Laura Toikkasen nosto kärjen vaihtajaksi on ollut iso osa Kirittärien petraantunutta sisäpeliä. Vaihtolyönnit löytävät kenttään isoilla prosenteilla ja Muikun ulkopelissä nähdään taas sitä tuttua tehokkuutta.

Tulitte tänään Hippokselle aivan toisella peli-ilmeellä kuin kahteen aikaisempaan välieräotteluun. Mihin tämän päivän hyvä peli perustui, kapteeni Eeva Mäki-Maukola?

– No kyllä se oli tieto siitä, että jos tänään hävitään, niin sitten pronssipelit kutsuu. Olemme koko ajan olleet sitä mieltä, että olemme parempi joukkue kuin Manse. Tänään se kiteytyi hyvin meidän peliin, kun oli tosi kyseessä. Erityistä psyykkausta ei tänään tarvittu, kaikki tiesivät mitä joukkueelta tänään vaaditaan. Huomasimme jo avausjaksolla, että Manse ei meitä pysty haastamaan, niin sitten saimme toisella jaksolla jo hieman sisäpeliämme auki. Tiistaina on hienoa lähteä Kauppiin, siellä on varmasti hyvä tunnelma. Sisäpeliin toivoisi vielä hieman lisää tehoja, mutta se yksikin juoksu riittää, jos pidämme kaverin nollilla.

Sanotaan ettei sota yhtä miestä kaipaa, mutta ehkä yhtä naista sitten ainakin toisinaan. Kirittärilläkin on riittävän leveä rosteri ulkopeliin, mutta kun sisällä jumi on päällä, niin hartioiden rentouttajaa kaivataan. Emma Körkkö tarvitsi yhden pelin alle sairastuvalta noustuaan, mutta siitä alkoikin sitten Mansen painajainen. On siinä meillä huimapäinen ratkaisija, joka pystyy itse kulkemaan pesävälit vielä vain hölkkävauhtia. Mikä tärkeintä, Kirittärien lihaksia hieman jumittanut pakkosuorittaminen ja totinen toteuttaminen sisäpelissä väistyi hieman ja nähtiin jo hieman vapautuneempia suorituksia ja ilmeitä. Mutta parannettavaa silti vielä jäi. Pääasia kuitenkin on, että laivan suunta on nyt käännetty ja tiistaina Tampereelle lähtee taas hiukan verran enemmän omaan sisäpeliinsä luottava joukkue.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen otti tärkeän välierävoiton vastaan perinteisen tyynesti.

– Pelasimme hyvän ottelun ulkona eikä annettu kaverille juoksuakaan ja olemme kahdessa viime pelissä menneet joka osa-alueella hieman eteenpäin. Hieman pitää vielä parantaa, mutta pää kesti tiukan paikan ja olimme koko ajan pelin ytimessä, joten olen tosi ylpeä joukkueesta. Pelin kääntäminen meille on tapahtunut pikku hiljaa eli olemme parantaneet koko ajan. Ekassa pelissä emme oikein päässeet kentälle, toisessa pääsimme kentälle ja nyt saatiin jo kotiutuksiinkin onnistumisia. Onnistumisten kautta itseluottamus kasvaa. Emmalta (Körkkö) oli hieno lyönti se avausjakson voittojuoksu, samoin toisen jakson läpilyönti, joka toi 2 juoksua. Paikat oli kyllä etukäteen katsottu.

– Huomenna meillä on palauttava päivä ja jokainen tekee sitä, millä saa viritettyä itsensä parhaaseen vireeseen. Illalla pidämme palaverin tästä pelistä ja teemme vielä tarkennuksia omaan pelaamiseen. Sarjavoittoa tietenkin haemme, mutta keskitymme vain yhteen peliin kerrallaan. Nyt mietimme vain tiistaita eikä tulevaa torstaita, pyrimme vain olemaan koko ajan asian ytimessä.

Tiistai-iltana Kaupissa on odotettavissa aika helkutinmoinen mekkala, kun Mansen fanaattinen kotikatsomo pääsee näyttämään parastaan. Huominen peli alkaa jo klo 16.30.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42256

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEmma Körkkö
Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaLaura Toikkanen
II, 360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaEeva Mäki-Maukola

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös