Manse laittoi Kirittäret siltaan voitolla Supervuorossa koko kauden komeimmassa ulkopelin juhlassa

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittäret pelasi hyvällä peli-ilmeellä, mutta ottelu ratkesi sisäpeliin hieman. Manse oli hieman tehokkaampi, ansaitsi voittonsa ja johtaa välieräsarjaa nyt 0-2..

Jos jossakin pelissä voidaan puhua pienistä marginaaleista, niin tänään ihan varmasti nähtiin sellainen ottelu. Manse ja Kirittäret väänsivät lähes 3 tuntia paremmuudesta naisten toisessa välieräottelussa. Kaupin hurmoshenkisen yli 800 katsojan edessä nähtiin tunnelmaltaan varmasti myös yksi kauden kiihkeimmistä otteluista. Tänään nähtiin varmasti ainakin ulkopelin osalta kauden ottelu, joka oli parasta mitä viime vuosina on naisten Superpesiksessä nähty. Kaverille ei annettu tuskin mitään ilmaiseksi ja räpylä kesti tiukimmatkin takatilanteet. Jos tämän tason joukkueilla vain joka kuudes kotiutusyritys onnistuu, niin voidaan puhua aika poikkeuksellisen kovasta ulkopelisuorituksesta molemmin puolin.

Kirittäret lähti otteluun hieman muuttuneella kokoonpanolla. Laura Toikkanen oli siirretty numerolle 3 vaihtamaan 1-kärkeä ja Emma Körkkö teki loukkaantumisensa jälkeen vihdoin paluun, nyt toki vain jokeripaidassa. Venla Karttunen pelasi 2-kärjessä numerolla 6.

Ottelun huikeaa ulkopeliä kuvastaa se, että avausjakso tahkottiin kiikarilukemissa loppuun asti. Kirittärillä oli myös omat saumansa jakson ratkaisemiseen. Siri Eskolan hieno 2-rajanäpy 3. vuoroparissa kuivui Mansen etukentän hyvään yhteistyöhön, vihdoin kokoonpanoon jokeripaidassa palanneen Emma Körkön 4. tasoittavalla lyöty lähes ottamaton 2-jatkeen lyöntikin ui Henna Peltokankaan räpylään komean pallon kiinnijuoksun jälkeen.

Myös toisella jaksolla Kirittärillä oli mahdollisuus jakso- ja samalla otteluvoittoon. Joukkue siirtyi 2. vuoroparissa 2-1 johtoon Laura Toikkasen ja Emma Körkön lyönneillä. Tasoittavalla Kirittärillä oli mahdollisuus tehdä kaksikin selkeää takapaloa, mutta kun näin ei käynyt, tänään loistavasti onnistunut ja Mansen kaikki juoksut lyönyt Emma Sallinen punnersi kotijoukkueen jaksotasuriin.

Huima ulkopelin spektaakkeli ratkesi siis vasta Supervuorossa. Kirittäret pelasi hyvin Mansen ykköskärjen pois, mutta sen jälkeen Hukka, Ala-Lipasti ja Ala-Kauhaluoma tekivät yhden palon ajolähdön Emma Salliselle, jonka ottamaton välilyönti jäi kenttään. Tasoittavalla sisävuorolla Kirittäret loi palottoman ajolähdön, mutta etenijää ei yrityksistä huolimatta saatu enää kotipesän turvaan.

Ottelu oli Kirittäriltä selvästi kukonaskel parempaan suuntaan kuin torstaina, mutta sisäpeliin on vielä saatava napsu lisää tehoja, jos välieräsarjaa aiotaan jatkaa. Manselle silti iso hatunnosto. Tuntuu aivan käsittämättömältä, että lähes koko kauden niin sisä- kuin ulkopelissään välillä syvissäkin vesissä käynyt joukkue pystyy kauden tässä vaiheessa parantamaan peliään näinkin paljon. Kotiuttajat ovat yhtäkkiä löytäneet tehonsa ja sen kautta joukkueen itseluottamus on noussut kaikessa tekemisessä.

Kirittäristä onnistuivat tänään erityisesti Laura Toikkanen ja jälleen upean ja tärkeän polttoheiton 2-jakson ratkaiksutilantrissa kaukaa takaa heittänyt Ella Korpela. Kotiutuspuoleen jäi petrattavaa, sillä peliä on vaikea voittaa, jos tärkeimmät kotiuttajat jäävät lukemiin 1/12 kotiutusyrityksissään.

Välieräsarjan jatkaminen 2 tappiota niskassa ei tietenkään ole se ihanteellisin tapa jatkaa sarjaa, mutta tämä joukkue on vuosien mittaan keitetty niin tymäköissä liemissä, että se ei ihmeemmin painekattilassa höyryjä nosta. Asian vakavuus varmasti tiedostetaan, mutta toisaalta tämä varmasti entisestäänkin nostaa joukkueen taistelutahtoa. Sarja on siis vielä pahasti kesken.

Niukkaa tappiota jäi harmittelemaan myös Emma Körkkö.

– Ulkopeli oli meillä kyllä hyvää läpi ottelun. Harmittaa silti, että meiltä ei tullut mailan varressa riittävästi onnistumisika. Takatilanteita saatiin kyllä riittävästi, mutta lyönti ei vain lähtenyt kunnolla. Huomiseksi täytyy tarkentaa meidän lyöntiratkaisuja, mutta mitään ihmeellistä meidän ei tarvitse keksiä. Jos ulkopeli pysyy tänään nähdyn kaltaisena, niin uskon että pystymme kyllä lyömään juoksuja tehokkaammin. 0-2 Manselle, mutta lähdemme vain hakemaan huomenna ensin jaksovoittoa ja sitten koko ottelun voittoa., tämä on meille ihan hyvä haaste. Jos tästä selvitään, niin sitten on hyvät lähtökohdat tulevaan.

– Oli kyllä hienoa päästä vihdoin itsekin pelaamaan näitä pelejä. Tunnelma oli ihan hyvä, mutta mailassa ei tänään vielä oikein lähtenyt, vaikka oli siellä joukossa muutama ihan hyväkin lyönti.

Jos olivat pelaajat paremmalla ilmeellä liikkeellä kuin torstaina, niin kaikki oli myös liossa pelinjohtaja Nalle Viljasella. 10 asteisessa tuulisessa säässä monen katsojan veti huurteeseen jo se, että taikauskoon taipuvainen viuhkamies ohjasi suojattejaan lämpöisessä toppatakissa sisukkaasti shortsit jalassa. Hattu päästä myös tälle.

– Manse oli tänään pikkuisen parempi sisällä, he tekivät hyvin tilannetta ja tulosta hieman laadukkaammilla lyönneillä. Molemmat joukkueet saivat yhden juoksun etukentän räpylän alta, mutta Manse oli hiukan parempi. Torstaihin verrattuna paransimme paljon niin sisällä kuin ulkona, mutta huomiselle pitää löytyä vielä yksi napsu lisää omaan sisäpeliin. Ei tämä sarja vielä ohi ole. Manse on pelannut hyvin, mutta huomenna taistellaan jälleen.

Välierät siis jatkuvat jo heti sunnuntaina 05.09. klo 16 Hippoksella. Liput otteluun ostat etukäteen jonottamatta kätevästi Nettilipusta https://www.nettilippu.fi/fi/event/3-valiera-kirittaret

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/42255

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäElla Korpela
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaLaura Toikkanen
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaEeva Mäki-Maukola

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös