Kun mikään ei riitä: Kirittärien ulkokenttä masensi Mansen kotiuttajat

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittäret pelasi hienon ja tasapainoisen ottelun, Mansen suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä kotiuttajien tehottomuudessa.

Vuosi sitten Tampereella nähtiin kauden paras naisten Superpesisottelu, kun Manse ja Kirittäret ottivat yhteen. Tänäänkin molemmilta joukkueilta nähtiin kerrassaan komeita ulkopelisuorituksia, mutta sisäpelissä joukkueiden välillä on tällä hetkellä hirmuisen suuri tasoero. Manse oli panostanut otteluun kaikkensa, mutta tällä hetkellä mikään ei tunnu riittävän Kirittäriä vastaan. Tamperelaiset olivat saaneet repaleisella kaudella ensimmäistä kertaa jalkeille koko ykköskärkensä, mutta joukkueen sisäpeli tyssäsi jälleen kerran kotiutusten tehottomuuteen ja vastustajan raudankovaan ulkokenttään. Mansen piina jatkuu edelleen keskinäisissä otteluissa, sillä se ei ole voittanut Kirittäriä kertaakaan vuoden 2017 jälkeen. Tänään nähtiin jo 15. peräkkäinen Kirittärien voitto keskinäisissä otteluissa.

Kaikesta näki, että Kirittäret oli äärimmäisen hyvin latautunut peliin. Superlatiivit alkavat loppua kesken, kun joukkueen peliä yrittää kuvailla. Tekeminen oli tänään aivan jäätävällä tasolla niin sisällä kuin ulkona ja joukkue pelasi ehkä koko kauden parhaan pelinsä. Joukkue otti ottelun hallinnan heti ensi metreiltä. Manse jätettiin omalla lyöntivuorollaan ilman 3-tilanteita ja omalla sisävuorolla tehtiin paloton ajolähtö Emma Körkölle. Ja läpärihän siitä taas saatiin 2-rajasta (https://www.ruutu.fi/video/3894529). Yleisö jännitti, jotta nähdäänkö tässä naispesiksen historiaa ihan livetilanteessa, sillä Körköllä oli mahdollisuus sivuta yhden kauden kunnariennätystä. Edetessään Körkkö horjahti hieman 2-pesällä ja todennäköisesti sen takia paloi niukasti 3-pesälle. Lyönti toi kuitenkin 2-0 johdon vieraille ja Körkkö sai jo kauden tässä vaiheessa täyteen 100 tehopistettä.

Vaikka loppunumerot olivat selvät, vielä rumempiakin lukuja olisi nähty ilman Mansen hienoja ulkopelisuorituksia. Mansen lukkari Elli Kattelus oli Kirittärien kaaren hiillostuksen kohteena heti ottelun alusta lähtien. Syöttöliikkeestä alkoi huomautella myös syöttötuomari ja toisella jaksolla Katteluksilla oli ajoittain isoja ongelmia jopa syötön pitämisessä lautasella. Tuloksena olikin 2 vapaataivalta Kirittärille.

Kirittäret esitteli Kaupin yli 700-päiselle yleisölle laajaa lyöntirosteriaan. Kausihan on osoittanut, että joukkueesta periaatteessa kuka tahansa pystyy kotiuttamaan. Tänään kovia suorituksia kotipesässä teki mm. Ella Mäkelä ja etenijäpuolella Susanne Kohonen. Mäkyn hirmuiset pommit löysivät hienosti tilaa Mansen ulkokentästä ja Susse tehoili kauden kovimman saldon tuoduissa juoksuissa. Varmastikin uransa kovinta vauhtia pesävälejä puhkova Kohonen on pääsemässä kovaan iskuun juuri, kun tärkeimmät pelit ovat alkamassa. Luottopakki Laura Toikkanen oli myös oivalla pelipäällä – 2 lyötyä ja 1 tuotu. Eeva MäkiMaukola on kauden edetessä noussut tasaisesti etenijätilastossa ja taistelee jopa etenijäkuningattaren tittelistä. Venla Karttunen saalisti uransa 300. kärkilyönnin ja 2-3-välillä kärkkärit ovat tippuneet kenttään 91 % varmuudella. Tämä on tietenkin myös koko sarjan kärkilukema. Tinja Töyrylä haki kahdesti kaukaa tärkeät kopit aivan maan rajasta.

Emma Körkkö on saanut jo jonkin aikaa kuulla tilastonikkareiden kommentteja huikeista tehoistaan ja siitä, kuinka kaikkien aikojen kausikohtainen kunnaritilaston piikkipaikka on aivan huulilla. Tämä ei kuitenkaan hätkäytä joukkueensa ykköspalkittua.

– Se tulee, jos on tullakseen – en ota asiasta paineita. Tärkeämpää on, että joukkue saa tilanteita ja isketään sitten läpärillä, jos kaveri siihen tilaisuuden tarjoaa. Tänään tuli muutama hyvä lyönti, mutta se hieman mietityttää, kun vapaat lyönnit eivät tänään oikein natsanneet.

– Meiltä oli tänään erittäin tasapainoinen peli. Ulkopeli toimi erinomaisesti läpi ottelun ja sisällä saatiin tehoja laajalla rintamalla. Varsinkin Mäkelän Ella oli aivan loistava sekä sisällä että ulkona. Poria tässä jo kovasti odotellaan. Nyt kun ei olla pariin vuoteen kohdattu, niin kaarella pitää ainakin olla hereillä. Meidän pitää olla myös huolellisia omassa tekemisessämme, sillä vastaan tulee tosi laadukas joukkue.

Manse pelasi lähes erinomaisen hyvin, jos muistelee joukkueen suorituksia viime peleissä. Ulkokenttä suoritti välillä erinomaisesti. Ennen kaikkea Virpi Hukka näyttää vihdoin pääsevän pitkäaikaisen toipumisjakson jälkeen normikuntoon. Hänellä oli kaksikin aivan unelmahakua Kirittärien komeista lyönneistä. Sisäpelissäkin joukkue sai 3-tilanteita ihan kohtuullisen hyvin, mutta näillä kotiutusprrosenteilla ei voitoista kamppailla. Kovan kotiuttajatrion Hukka, Henna Suominen ja Lina Olenius tehot jäivät nollaan 9 yrityksestä. Toisaalta sekin viestii Kirittärien hurjasta ulkopelistä, kun tämän tason lyöjät jäävät kiikarilukemiin. Olenius on silti viime aikojen näytöillä nousemassa jopa Mansen ykköskotiuttajaksi. Tänäänkin hänen sivalluksensa olivat kotijoukkueen vaarallisimpia, vaikka tulosta ei nyt tullutkaan.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli muutamaan otteeseen aika tuimana syöttötuomarin kanssa, mutta pelin tauottua puhelimeen vastasi tutun leppoisa ja tyytyväinen mies.

– Kyllä tämä oli varmaan yksi tämän joukkueen parhaita pelejä mitä ollaan pelattu. Jos tuolla pelillä hävitään jollekin, niin silloin täytyy olla kyllä jo todella kova joukkue. Pelaajat tekivät hyviä lyöntiratkaisuja ja toki paikat oli aika tarkkaan katsottu jo etukäteen. Pystymme parantamaan vielä pienissä asioissa. Mäkelän Ella pelasi tänään huikean pelin, molemmat lyödyt olivat aivan hirveitä pommeja. Susse (Kohonen) toi neljä ja Töyrylä haki nollatilanteessa pari tosi kovaa koppia.

Keskiviikkona 4.8 saatetaan nähdä jopa esimakua tämän syksyn finaaleista, kun Porin Pesäkarhut saapuu kahden vuoden tauon jälkeen Hippokselle. Pori on pystynyt parantamaan peliään koko ajan ja odotettavissa on kauden parasta naispesistä, mitä Hippoksella on nähty. Voitolla Kirittäret olisi jo ison askeleen lähempänä runkosarjan voittoa.

Ottelun huippuhetket Ruutu-palvelussa: https://www.ruutu.fi/video/3894621

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41145

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEmma Kökkö
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaElla Mäkelä
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaTinja Töyrylä

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös