Körkön avausjakson loppuhetken kunnari pelasti Kirittärille 3 pistettä Joensuusta

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Altavastaajan asemakaan ennen omaa viimeistä sisävuoroa ei lannista mestareita. Kovan joukkueen merkki oli jälleen nousu takamatkalta voittoon.

Kun Kirittäret ei aina saa oikein tiukkoja matseja vastustajista, niin toisinaan se näyttää pelaavan kissa-ja-hiiri-leikkiä, jossa vastustajan annetaan muka ottaa hallinta hyvällä pelillä ja isketään sitten vasta lopussa se ratkaiseva niitti. Sarjajohtaja oli yllättävän hampaaton avausjakson 3 ensimmäistä vuoroparia tänä iltana Joensuussa. Ajotilanteita tehtiin useita, mutta kotiutukset eivät onnistunut sitten millään. JoMa pelasi toki ulkona hyvin ja sitten 3. vuoroparissa alkoi tapahtua myös sisällä. Kotijoukkue rakensi ajolähdön lyöjäjokeri Hanna Toivaselle. Kirittärien lukkari Mari Mantsinen lähti hieman liian kärkkäästi hakemaan Toivasen näpyä ja teko todettiin häirinnäksi ja täten JoMalle vapaataival. Heti perään Mirka Rintamäen pussari 2-puolelle toi tulosta Kirittärien ulkokentän avustuksella ja tilanne oli 2-0.

Kirittäret oli lähtenyt otteluun muokkaamalla lyöntijärjestystä 1-kärjen takana. Emma Körkkö pelasi pitkästä, pitkästä aikaa hihassaan nro 3 ja Jutta Myllyniemi ykköskotiuttajana numerolla 4. Laura Toikkanen oli 2-kärkenä numerolla 5 ja Venla Karttunen vaihtajana numerolla 6. Ella Mäkelä palasi ulkokentälle ja Susanne Kohonen etenijä/vaihtajajokeriksi.

Jostain syystä tätä kombinaatiota ei tänään saatu toimimaan ja Körkkö siirrettiin viimeiseen vuoropariin jokeriksi. Poro, Juti ja Muikku järjestivät ajon TJ:lle ja sitten sitä taas mentiin. Deja vu reilun kahden viikon takaa tismalleen samanlaisesta tilanteesta Tahkoa vastaan toistui. 2-vahti aavistaa keskelle, luukku aukeaa ja sinnehän se pallo taas painuu. Körkölle jo kauden 12. kunnari ja jaksovoitto 2-4. On tämä kyllä hirmuinen joukkue, joka osaa nousta aivan rotkon reunalta jaksovoittoon viimeisellä mahdollisella hetkellä. Muuten ihan ookoo, mutta heikkohermoisten fanien verenpaineelle tämä tarpeettoman draaman luominen käy kyllä koville.

Nalle Viljanen taisi näyttää pelaajille jaksotauolla palan takavuosien huippu tv-sarjaa ”Kaverille ei jätetä”, koska toisella jaksolla joukkueen otteissa nähtiin taas sitä tuttua päättäväisyyttä. Kirittäret oli tomerana sisällä erinomaisilla kotiutuslyönneillään ja torppasi JoMan hyvätkin kotiutusyritykset tyrmäävällä ulkopelillä. Kaverille ei todellakaan jätetty mitään ja 0-7 jaksoluvut kertovat pelistä kaiken oleellisen.

Kirittärien pelissä miellytti – kun noista avausjakson kylmää hikeä nostattaneista hetkistä selvittiin – ennen kaikkea ykköskärjen onnistuminen. Ella Korpela pelasi jo toisen huippupelin perä jälkeen ja ajoittain hieman lyöntiään hakenut kapteeni Eeva Mäki-Maukola puhkaisi komeasti 3-rajan kunnarin arvoisesti ja toi peräti 4 juoksua. Venla Karttunen jatkoi upeita vaihtolyöntejään 100 % tarkkuudella. Myös jokeripaidassa viilettänyt Susanne Kohonen oli erehtymätön mailan varressa. Emma Körkkö pelasi taas huipputehoilla 1+4 lyötyä ja 2 tuotua. Ulkopelissä myös Ella Mäkelä esitti taas vahvoja otteita.

Kauden toisen kunnarinsa lyönyt kapteeni Mäki-Maukola katseli jälkikäteen aika tyynesti Kirittärien avausjakson touhuja.

– Ekalla jaksolla sisäpelistämme puuttui hieman laatua, mutta toisaalta JoMa teki palot monesti myös hyvillä suorituksilla. Puhtaat 3 pistettä oli kuitenkin se pelin tärkein anti. Omassa kunnarissa oli ehkä vähän tuuriakin, mutta siihen suuntaan se lähti mihin pitikin.

– Kauden saldoon pitää olla tyytyväinen nyt kun 2/3 runkosarjasta on pelattu. Pystymme parantamaan omaa peliämme vielä aika paljon varsinkin kovia joukkueita vastaan. Kopinnostopaloja tulee edelleen liikaa ja pallot pitää saada kiinni silloin kun ne tulevat kohdalle – ihan tätä perussettiä. Mansea ja Pori-pelejä tässä jo kovasti odotellaan.

JoMa teki kyllä 3-tilanteita, mutta Kirittärien takatilannepelaaminen oli taas tappavan tehokasta – kotijoukkueelle annettiin vain 1 juoksu 7 yrityksestä, yksihän tuli vapaataipaleella. Johanna Hihnala, Noora Pasi ja Marianne Roiha hoitivat erinomaisesti päävaihtotilanteensa, mutta kotiutusosasto jätettiin tänään jämätehoihin. On kuitenkin hienoa nähdä, että Marianne Sivosen tulo lukkarin tontille ratkaisi nopeasti karjalaisten henkisen jumin. Joukkue on parempi, mitä sarjataulukko osoittaa ja pisteitä tulee taatusti vielä paljon lisää.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen ei myöskään ihmeemmin riehaantunut avausjakson nahkeasta pelistä.

– No tehtiin me tilannetta siinäkin ihan hyvin, kaveri vain teki muutaman tosi kovan ulkopelisuorituksen. Meillä vapaat lyönnit ja merkatut ei toki aivan menneet sinne, minne oli sovittu. Aina ei vain natsaa, se kuuluu peliin. Kaveri taas sai vähän meidän lahjoilla ne juoksut. Viimeisessä vuoroparissa saatiin kuolleeton ajolähtö Körkölle ja paikka mihin lyödä oli katsottu tarkkaan. Aivan täydellinen se veto ei ollut, mutta lopputulos oli kova. Eli kova oli joukkueen suoritus taas tiukassa paikassa.

– Toinen jakso oli hyvin samantyylinen, mutta siinä vain onnistuimme lyöntipelissä paremmin. Nyt on tulossa 1,5 viikon sisällä 3 kovaa peliä (Manse, Pori, SMJ), joihin saamme onneksi hieman paremmin palautusaikaa. Niissä pelaamme erityisesti yksittäisiä lyöjiä ja lyöntejä vastaan. Loppukauden sisä- ja ulkopelipaikkoja ei ole vielä naulattu Hippoksen seinään. Tänään oli tarkoitus, että Susse (Kohonen) tulee jokerina lyömään numerolle 3. Kova joukkue tarjoaa paljon eri kombinaatioita pyörittää peliä.

Kirittärien matka jatkuu äärimmäisen tärkeillä peleillä. Lauantaina Manse vieraissa ja keskiviikkona 04.08. klo 18 kauan odotettu kärkiottelu Pesäkarhuja vastaan kotona. Yleisölle on takuulla tiedossa upeaa viihdettä naispesiksen parissa.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41137

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEmma Körkkö
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaElla Korpela
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaElla Mäkelä
Ruutu-TähtiElla Mäkelä

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös