Ei se aina kulje mestareillakaan – sisäpelinsä kanssa tuskaillut Kirittäret sieti Tahkon lähentelyt ja jatkoi voittoputkeaan

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Emma Körkkö nosti Kirittäret pahasta sillasta avausjakson voittoon Hyvinkään Tahkosta ja oma pää kesti toisen jakson lopun painostuksen Hippoksen tämän kauden toistaiseksi jännittävimmässä ottelussa.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo perjantaina, jolloin jyväskyläläiset murskasivat Hyvinkään Pihkalassa. Odotettavissa oli, että Hippoksella nähdään sisuuntunut Tahko ja kotijoukkue ei pääse aivan niin helpolla kuin viimeksi. Kirittäret oli tehnyt otteluun kokoonpanomuutoksia. Susanne Kohonen tuli etenijäjokeriksi, Venla Karttunen palasi 1-kärkeen numerolle 3 ja Ella Mäkelä puolestaan jokeripaidasta numerolle 7.

Yli 600-päinen katsomo oli varmasti avausjaksolla ihmeissään, kun vielä perjantaina Tahkoa riepotellut Kirittäret ei tahtonut saada etenijää edes kentälle, 3-tilanteista puhumattakaan. Varsinkin Kirittärien kärkietenijöiden ja vaihtajien lyönnit ja lyöntisuunnat oli luettu tarkkaan. Vieraiden Laura Hokkanen ja Sini Mäkelä masteroivat hyvinkääläisten ulkokenttää ällistyttävän tehokkaasti ja kotijoukkueen tuska näkyi katsomoon asti.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Tahko meni 3. vuoroparin jälkeen jo 0-2 johtoon Pauliina Harisen ja ex-Kiritär Iina Valkeejärven komeilla lyönneillä. Kirittäret oli selkä seinää vasten tullessaan viimeiselle sisävuorolle. Joukkue sai ensimmäistä kertaa pesät täyteen, kun Eeva Mäki-Maukola meni vasta 5. pelaajana kärjeksi kentälle. Tämän jälkeen sekä Laura Toikkanen että Venla Karttunen järjestivät viimeisillä lyönneillään Emma Körkölle palottoman ajon. Ensimmäisellä saatiin kavennus hienolla 3-jatkeen välilyönnillä ja toisella sitten nähtiin se, mitä yleisö oli odottanut: pallo 2-rajasta maisemaan ja jaksovoitto erittäin suurien vaikeuksien jälkeen 4-2. Körkön kauden 8. kunnari tuli makoisaan paikkaan.

– Vaikka se kunnari ratkaisi jakson, niin enemmän olen silti tyytyväinen 3.jatkeelta tulleeseen avausjuoksuun. Tarkoitus oli lyödä väliin ja sinnehän se upposi. Kenellekään tuskin tulee enää yllätyksenä se, jos yritän läpilyöntiä 2-rajasta. Kentälle menot tuottivat tuskaa avausjaksolla ja Tahko pelasi hyvin nollatilannetta. Molempien jaksojen ratkaisu meni lopulta aika viime tippaan, joten toisaalta tämä oli meille myös hyvää kokemusta siitä, miten tasaisia pelejä käännetään itselle.

Vaikka 2. jakson alku oli taas hieman ponneton, niin pelin odotettiin jo ratkenneen, kun Kirittäret paineli vapautuneen tuntuisesti 4-0 johtoon 3. vuoroparissa. Tasoittavallaan Tahko kuitenkin nousi tilanteeseen 4-2. Viimeistä niittiä Tahkon arkkuun alettiin odottaa sen jälkeen, kun Siri Eskola oli vienyt viimeisessä vuoroparissa kotijoukkueen 5-2 johtoon uransa 200. juoksullaan. Mutta eipä antanut Tahko periksi. Sini Mäkelän kova lyönti taakse keskelle yllätti kopparit ja äkkiä oltiinkin tilanteessa 5-4. Jännittää saatiin aivan ottelun loppuun asti, kun tasoitusta tarjottiin useammallekin pelaajalle. Ella Mäkelän ja Mäki-Maukolan kovat ulkopelisuoritukset turvasivat kuitenkin Kirittärille kotivoiton. Joukkue on nyt voittanut kaikki 10 pelaamaansa peliä.

Pesäpalloa paljon ymmärtävä Hippoksen yleisö osoitti hienoa asennetta, kun jännittävän pelin lopulta ratkettua se puhkesi kiitollisena antamaan raikuvat aplodit omalle joukkueelleen. Taustalla oli varmasti myös se, että näitä tiukkoja pelejä on jo ehditty kaivatakin.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli luonnollisesti helpottunut, kun tasainen peli lopulta kääntyi omien voittoon.

– Oli meiltä kyllä aika täydellinen peli sillä tavalla, että ekalla jaksolla noustiin takaa voittoon ja toisella pystyttiin pitämään johto paineistetussa tilanteessa, kun Tahko tuli lopussa kovaa päälle. Pää kesti lopulta hyvin ja tällaisia kokemuksia tarvitaan, jotta ollaan sitten syksyn ratkaisupeleissä kovia. Myös Tahkolle täytyy nostaa hattua, että hyvin olivat nollanneet perjantain murskajaiset. Tahko pelasi etukentän selvästi lähempänä ja teki vaikeaksi kentälle menon pienillä lyönneillä. Olisi pitänyt varmaan hieman aiemmin siirtyä kovien lyöntien käyttöön. Lyhyt lukkari Anni Heikkilä pelasi hienon pelin ja teki matalilla syötöillään myös kentälle menon meille vaikeaksi.

– Kohosella ja Mäkelällä on rehellinen kilpailutilanne etukenttäpelaajan paikasta ja olimme päättäneet jo juhannustauolla, että Susse pelaa ensin kolme peliä numerolla ja nyt on Mäkyllä näyttöpaikka vielä kahdessa pelissä. Aivan alun pienten haparointien jälkeen Mäkelä teki kyllä todella kovia suorituksia. Nyt emme varmaankaan juuri koske mailoihin ennen torstaita, takana on sen verran kova harjoitusjakso erittäin haastavissa helleolosuhteissa. Tärkeää on nyt saada kaksi tasapainoista peliä alle Lappeenrantaa  vastaan ja lähteä siitä sitten miettimään Lapuaa, jonka kohtaamme ensi viikolla niin ikään kahdesti.

Ilmassa oli jännitystä jo ottelun alla, kun naisten tuleva Itä-Länsijoukkue julkistettiin. Mukaan oli mahtunut peräti 6 Kirittärien pelaajaa. Itä-länsikonkarit Emma Körkkö (8. ottelu tulossa) ja Eeva Mäki-Maukola (6) johdattavat Prin pesäpalloostadionille 7.8 joukkuetoverinsa Siri Eskolan, Ella Korpelan, Mari Mantsisen ja Laura Toikkasen. Monen fanin mieltä lämmittää varmasti kauan odotettu Toikkasen ensimmäinen valinta tähdistöotteluun.

Kirittärien peliviikko jatkuu torstaina ja perjantaina tuplapelillä Lappeenrannan PesäYsejä vastaan. Torstaina aloitetaan Hippokselta ja perjantaina matkustetaan vieraspeliin Etelä-Karjalaan.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun klipit Ruutu-palvelussa:
Emma Körkkö ratkaisee 1. jakson voiton ajolähdöstä kauden 8. kunnarillaan: https://www.ruutu.fi/video/3885544
Ottelun parhaat palat: https://www.ruutu.fi/video/3885595

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41105

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEmma Körkkö
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaVenla Karttunen
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaEeva Mäki-Maukola
Ruutu-TähtiEeva Mäki-Maukola

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös