Täydet 6 pelaajaa Kirittäristä naisten Itä-Länteen 07.08.2021!

 – Superpesis, Yleinen

Emma Körkkö, Ella Korpela, Eeva Mäki-Maukola, Mari Mantsinen, Laura Toikkanen ja Siri Eskola valittiin Idän joukkueeseen.

Naisten Itä-Länsi-tähtisikermät nimetty – joukkueisiin vahva edustus Kirittäristä ja Pesäkarhuista!


Joukkueet on julkaistu pesäpallon naisten 59. Itä-Länsi-otteluun, joka pelataan Porissa 7. elokuuta. Vaikka kokoonpanoissa on runsaasti kokemusta, myös kuusi ensikertalaista on valittu mukaan. Erityisen hienoa on päästä pelaamaan Itä-Länsi-ottelu omalla kotikentällä. Pesäkarhuista tämän kunnian saavat Emilia Itävalo, Henna Juka, Emilia Linna, Kaisa-Maija Rosvall ja Minttu Vettenranta sekä jo kuudennessa Itä-Lännessään hallitseva lyöjäkuningatar Susanna Puisto.

Myös Jyväskylän Kirittäristä on valittu kuusi pelaajaa arvo-otteluun. Heistä kentän kokenein arvo-ottelija on yleisön äänin paikkansa Idän joukkueeseen lunastanut Emma Körkkö, joka pelaa jo kahdeksatta kertaa naisten Itä-Lännessä, kolmen Liitto-Lehdistö-ottelun ja neljän tyttöjen Itä-Lännen lisäksi. Superpesisurallaan myös Viinijärven Urheilijoita ja Rauman Lukkoa edustaneelle Eeva Mäki-Maukolalle Itä-Länsi-edustus on uran kuudes.

Mäki-Maukolan tavoin Kirittärissä kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut Laura Toikkanen saa vihdoin ansaitsemansa kutsun Itä-Länteen. Porin Itä-Länsi on Toikkaselle uran ensimmäinen aikuisten arvo-ottelu.

Lännen joukkueeseen yleisö äänesti Lapuan Virkiän Janette Lepistön, joka on superpesisdebyyttinsä jälkeen pelannut kaikki mahdolliset arvo-ottelut. Joukkuekaveri Essi Kylli on vastaavasti mukana jo seitsemännessä naisten Itä-Lännessään.

Sarjanousija Roihuttaret Helsingistä saa kakkospelinjohtajan Tommi Nevalan lisäksi kaksi pelaajaansa naisten arvo-otteluun. Superpesisdebytantti Camilla Höglund on pelannut urallaan tähän saakka vain kuluvan kauden 12 pääsarjaottelua, mutta erinomaiset otteet tuovat kutsun Idän joukkueeseen. Samoin lyöjätilaston kärkikymmenikköön murtautunut jokeri-iskijä Teea-Kaisa Vikiö debytoi arvo-ottelussa. Vikiö oli ennen tätä kautta pelannut vain kuusi superpesisottelua.

Camilla Höglundin, Laura Toikkasen ja Teea-Kaisa Vikiön lisäksi Itä-Lännen ensikertalaisia ovat Kempeleen Kirin Essi Kesti, Lapuan Virkiän Inka Ronkainen sekä vielä B-tyttöikäinen Seinäjoen Maila-Jussien Saaga-Angelia Raudasoja.

Naisten 59. Itä-Länsi-ottelu pelataan Porissa lauantaina 7.8. kello 14.00 alkaen ja miesten 86. Itä-Länsi-ottelu kello 18.00 alkaen. Liput myy Ticketmaster Suomi.

Naisten Itä-Länsi-ottelun 2021 pelaajavalinnat

Naiset, Itä

Kirsi Ala-Lipasti; Manse PP, Tampere
Siri Eskola; Jyväskylän Kirittäret
Camilla Höglund; Roihuttaret, Helsinki
Essi Kesti; Kempeleen Kiri
Ella Korpela; Jyväskylän Kirittäret
Emma Körkkö; Jyväskylän Kirittäret
Ida Lähde; Manse PP, Tampere
Mari Mantsinen; Jyväskylän Kirittäret
Eeva Mäki-Maukola; Jyväskylän Kirittäret
Henna Peltokangas; Manse PP, Tampere
Senni Sallinen; Manse PP, Tampere
Laura Toikkanen; Jyväskylän Kirittäret
Teea-Kaisa Vikiö; Roihuttaret, Helsinki

Sarita Heikkinen (pj); Pesä Ysit, Lappeenranta
Tommi Nevala (2. pj); Roihuttaret, Helsinki
Jatta Vuorinen (jj)

Naiset, Länsi

Laura Hokkanen; Hyvinkään Tahko
Emilia Itävalo; Pesäkarhut, Pori
Henna Juka; Pesäkarhut, Pori
Essi Kylli; Lapuan Virkiä
Janette Lepistö; Lapuan Virkiä
Emilia Linna; Pesäkarhut, Pori
Susanna Puisto; Pesäkarhut, Pori
Saaga-Angelia Raudasoja; Seinäjoen Maila-Jussit
Kaisaleena Rautakorpi; Lapuan Virkiä
Inka Ronkainen; Lapuan Virkiä
Kaisa-Maija Rosvall; Pesäkarhut, Pori
Silja Syrjälä; Seinäjoen Maila-Jussit
Minttu Vettenranta; Pesäkarhut, Pori

Jarkko Pokela (pj); Pesäkarhut, Pori
Seppo Arbelius (2. pj); Pesäkarhut, Pori
Carita Toiviainen (jj)

Lähde: Pesäpalloliiton tiedotus
https://www.superpesis.fi/uutiset/naisten-ita-lansi-tahtisikermat-nimetty-joukkueisiin-vahva-edustus-kirittarista-ja-pesakarhuista/

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #itälänsi #kirittäret

Lue myös