Myrskyvaroitus kaikilla maa-alueilla: Kirittäret-hurrikaani tekee tuhoisaa jälkeä ja sen tehon odotetaan edelleen voimistuvan

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Hurjavireisen Kirittärien tuplapeli etelässä päättyi neljän kunnarin juhlaan, joista Ella Korpela löi kaksi, Siri Eskola kertaalleen, kuten myös urallaan 700 tehopisteen rajan saavuttanut Emma Körkkö.

Pesiskansalle alkaa pikku hiljaa paljastua se karu totuus, mihin Kirittäret tällä kaudella pahimmillaan pystyy. Eilen mitalipeleihin pyrkivä Tahkon Leidit jäi keskisuomalaisen hurrikaanin riepoteltavaksi ja pyörremyrskyn taltuttua tulostaulu näytti lukemia 0-2 (1-11, 1-10), joita varmasti harvemmin Pihkalassa nähdään. Eikä helpotusta ole luvassa tästä eteenpäinkään: mestarisuosikin peli paranee koko ajan.

Pelin käsikirjoitus oli pitkälti sama kuin edellisiltana Roihuvuoressa. Tyly aloitusvuoro 0-8 lamautti kotijoukkueen pelin tyystin. Ella Korpela löi heti ensimmäisellä lyönnillään tyhjään kenttään kunnarin ja kun Emma Körkkö säesti ajolähdöstä jo kauden 7. kunnarillaan, taululla olivat 5 minuutin pelin jälkeen lukemat 0-5. Vasta 3. vuoroparissa omaan peruspeliinsä herännyt Hyvinkää sai pidettyä tämän jälkeen suuremmat tuhot loitolla, mutta omilla hyvilläkään lyönneillä Kirittärien ulkokentästä oli vaikea löytää pallon mentävää reikää. Joukkueen nollatilannepelaaminen Mari Mantsisen johdolla on erittäin hyvässä kuosissa.

Toinen jakso lähti tasaisemmissa merkeissä liikkeelle, kun Kirittärillä oli hetkellisesti vaikeuksia saada sisäpeliään käyntiin. 3. vuoroparissa koko orkesteri saatiin taas soimaan valtavalla pauhulla ja taululle paukutettiin tylysti lukemat 0-9. Kirittärien alkukauden aikana paikoitellen hieman nihkeä sisäpeli on aukeamassa. Ulkopeli oli taas varsin jäätävällä tasolla, mistä kertoo ottelun 3-tilanteet 5-29.

Hotelliyö Hyvinkäällä ilmastoiduissa huoneissa teki joukkueelle varmasti nannaa pitkäaikaisen hellejakson jälkeen, sillä tehoja löytyi monelta naiselta. Ella Korpelan 2 kunnaria samassa ottelussa on erittäin kova suoritus.

– Tänään tuli tosi laajalla rintamalla onnistumisia sisäpelissä tosi laadukkailla lyönneillä. Osa tuli ehkä räpylästä, mutta erittäin paljon myös lyönneillä, jotka olisivat jääneet minkä tahansa joukkueen ulkokenttään. Ollaan koko ajan parannettu peliä ja ihan hyvältähän tämä näyttää jo nyt, vaikka parantamisen varaakin vielä löytyy Hyvä vire löytyi ottelutauolta, kun saimme tehdä paljon laadukkaita treenejä ja myös levätä. Fysiikkaa on tehty paljon ja nyt päästiin suht tuoreena pelaamaan.

– Omat kunnarit tuli tänään hyvillä lyönneillä, mutta kyllä sinne huonojakin lyöntivuoroja mahtui. Ehkä se lyönti vielä sieltä löytyy. Omaan alkukauteen sen sijaan en ole tyytyväinen. Aika paljon on ollut huonompia pelejä ja suorituksista on puuttunut tasaisuus. Paljon on vielä parannettavaa. Kovia pelejä tässä silti odotellaan.

Ja hyvältähän tuo peli näyttää – mm. Mari Mantsinen pääsi tuplapeleissä lyömään ajolähdöstä puolisen tusinaa kertaa. Siri Eskolan (1+4/1) kunnari koppareiden yli aivan 2-rajan takakulmaan oli yksi kauden hienoimpia, Körkön (1+3/3) kunnari livahti taas kerran 2-rajasta. Venla Karttunen löi kauden ensimmäiset juoksunsa ja toi 4, kuten myös jälleen upean pelin sisällä ja ulkona pelannut Susanne Kohonen. Jutta Myllyniemi jatkaa kauttaan myös rallatellen (3/1). Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan.

Tahko ei päässyt pisteillä isommin mässäilemään, mutta jokerit vakuuttivat peliotteillaan. Senja Kaarikivi löi jo kauden 3. kunnarinsa ja Pauliina Harisen napakat lyönnit olivat jälleen vaarallisia. Ottelun loppunumeroissa oli ehkä paljon Kirittärien hyvyyttä, mutta kotijoukkueen itseluottamus oli alhaisella volyymilla ja todellinen halu haastaa vierasjoukkue jäi tällä kertaa uupumaan.

Pelin tunnelma jäi vaisuksi verrattuna edellisillan Roihu-peliin. Pihkalan avaralle stadionille ’ahtautuneiden’ 350 katsojan yksittäiset kannustukset haihtuivat hentoina Hyvinkään lämpimään kesäiltaan. Sen sijaan Kirittärien pieni muitta sisukas fanikatsomo sai aikaiseksi illan suurimman mekkalan. Innokkaita faneja oli paikalla ainakin Äänekoskelta, Jyväskylästä, Oulusta, Lahdesta ja Turusta. Joukkue oli erittäin ilahtunut saamastaan tuesta molemmissa peleissä ja pyysi lähettämään otteluraportin välityksellä lämpimät kiitoksensa kaikille heitä kannustaneille faneille.

Pelin jälkeen puhelimitse tavoitettu pelinjohtaja Nalle Viljanen oli erittäin tyytyväinen tuplapelien antiin ja luurin välityksellä saattoi aistia, kuinka suupielet pyrkivät tämän tästä vaistomaisesti ylöspäin.

– Ollaan sopivassa kunnossa tässä vaiheessa kautta eli peli ei ole vielä liian valmista. Perustekeminen, sijoittuminen ja syvyydet ovat hyvällä tasolla. Kaverille tehtiin kentälle menot ja vaihtotilanteet riittävän vaikeiksi. Sisäpelikin menee eteenpäin. Jos 1-kärki takkuaa, niin 2-kärki kiittää ja tekee tulosta. Loppukausi on meille fyysisesti kova, sillä pelejä tulee keskimäärin 3  per viikko. Olemme tähän kuitenkin valmiita ja harjoittelun kuorma pitää vain saada pelitahtiin sopivaksi. Pieniä tarkennuksia vielä tehdään ja jotain uuttakin saattaa olla vielä tulossa. Laitapa vielä sinne raporttiin, että oli kyllä hienoa pelata eilen Helsingissä ja tänään täällä Hyvinkäällä, kun saimme paljon kannustusta ja katsomossa näkyi paljon oranssia!

Jotkut väittävät, että ei ole mitään iloa katsella peliä, jossa toinen joukkue on täysin ylivoimainen. Asiasta voi olla toistakin mieltä. Jos pelin voittava joukkue on ennustettavissa vaikkapa 90 %:sti jo ennen peliä – urheilussahan onneksi mikään lopputulos ei ole ennalta 100 %:n varmaa – niin mitäpä sitten. Kun on mahdollista nähdä lajin valioyksilöiden häikäiseviä temppuja hiekan päällystämällä tekonurmella, niin miksi lajia arvostava katsoja ei haluaisi niitä aistia aivan omakohtaisesti. On aina hienoa nähdä se ällistyneiden ilmeiden sekakuoro, joka on monen suorituksen jälkeen jäänyt suu ammollaan ihmettelemään, että hetkinen, mitäs tämä nyt – eeei voi olla totta!

Onneksi näitäkin ihmisiä on, ja Kirittäret on vetänyt vieraspeleissään joillekin paikkakunnille useasti kauden ennätysyleisön. Eilen Pihkalassa tästä jäätiin karvan verran.

Tahkolla on mahdollisuus revanssiin heti ensi maanantaina, kun se saapuu Supermaanantai-ottelussa Hippokselle. Pelinjohtaja Viljanen odottaa tasaisempaa vääntöä Hippokselle: ”Tahko tulee varmaasti valmiimpana päälle maanantaina ja silloin meidän pitää pystyä olemaan jopa vieläkin parempia kuin tänään!”

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41097

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäEmma Körkkö
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaLaura Toikkanen
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaMari Mantsinen
Ruutu-TähtiMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös