Positiivista pöhinää Roihuvuoressa

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Jutin kauden ensimmäinen kunnari, Muikun hieno mailapeli ja katsomon hieno tunnelma hurmasivat Roihuvuoressa.

Olipa miellyttävä keikka Helsingin Roihuvuoren uusitulle stadionille. Mukavan korkeaksi rakennettu päätykatsomo sijaitsi vieläpä niin, että katsojat pääsivät tosi lähelle pelaajia. Tämä oli omiaan luomaan hyvää tunnelmaa kentälle. Itse yleisö (kauden ennätys, 450 katsojaa) oli kuitenkin se elementti, mikä nosti pelitunnelman päätä korkeammalle kuin monilla isompien katsomojen paikkakunnilla. Omia – ja vieraitakin – jaksettiin kannustaa positiivisesti, oli sitten pelitilanne mikä tahansa. Myös kuuluttaja oli erinomainen, käyttäen paljon aikaa mm. pelin ennakointiin ja mielenkiintoisimpien nimien esille tuontiin.

Kirittäret pelasi tänään hienoa peliä. Toteutuksessa oli asennetta niin sisällä kuin ulkona, ja semmoista peliä on aina palkitsevaa seurata. Myös Roihun kannattajat saivat useaankin otteeseen äimistellä  Kirittärien ulkokentän tehokkuutta. Kun yleisö intoutui jo äänekkäästi juhlimaan oman pelaajan ehtimistä 3-pesälle, niin eikös sieltä vielä joku Tinja Töyrylä tai Susanne Kohonen kaivanut palon taululle. Vaikka näytti siltä, etteihän tuosta nyt millään enää polttamaan ehdi.

Illan kohokohta oli erinomaiseen lyöntivireeseen päässeen Jutta Myllyniemen ajolähdöstä lyömä kunnari 2-jatkeelta. Juti tuntuu löytäneen itseluottamuksensa takaisin heti, kun sai numeron 5 hihaansa. Ja tulosta on tullut. Tämä heti Kirittärien avausvuoroparissa syntynyt tilanne vei vieraat 0-6 johtoon ja jakso oli käytännössä ratkennut. Jakso päättyi Kirittärille lopulta 2-11.

Toisella jaksolla numerot pysyivät tasaisempina. Roihuttarien lukkari Lotta Nummikari oli erinomainen lautasen äärellä ja otti Kirittärien liian innokkaista etenijöistä muutaman kärpäsen pahaan paikkaan, jolloin omaa peliä ei saatu vietyä eteenpäin. Lotan mailasta lähti myös vihainen 2-puolen lyönti, jolla puhkaistiin Kirittärien ulkokenttä kunnarin arvoisesti. Yksi koko sarjan alkukauden komeetoista – Camilla Höglund – pääsi tosissaan vireeseen vasta toisella jaksolla, mutta oli silti kotijoukkueen eliittiä. Toinen jakso meni silti Kirittärille 0-5.

Kirittäret pelasi läpi ottelun aktiivisesti myös 2-kärjellä. Vasta kauden toisen sarjapelinsä pelannut Laura Toikkanen on aloittanut kautensa lupaavasti ja tänään nähtiin taas hienoa mailatyöskentelyä. Pisteitä tehtailtiin myös paljon. Eeva Mäki-Maukola löi kauden ensimmäiset juoksunsa, Ella Korpela ja Susanne Kohonen toivat 3 juoksua ja Emma Körkkö tehoili 3/1. Tinja Töyrylä saavutti uransa 100. tehopisteen.

Onnittelut voitosta, Nalle Viljanen! Varsinkin ensimmäinen jakso oli teiltä tänään aika tylyä toteuttamista.

– Myllyniemen Jutalta tuli todella upea lyönti, ja hän on pelannut muutenkin hienosti nämä kaksi peliä saatuaan numeron 5 hihaansa. Mari Mantsinen jatkaa edelleen todella kovalla tasolla. Roihulta tuli tänään tosi monta hyvää lyöntiä, jotka olisivat kyllä menneet monen joukkueen ulkokenttään eli pelasimme kyllä ulkona todella hyvin.

On ollut hienoa nähdä Myllyniemen tason nousu hänen päästyä ykköskärjen toiseksi kotiuttajaksi. Anteeksi näin myöhäinen soitto, Juti, mutta pääsimme juuri vasta takaiksin kotiin teidän pelistä.

– Eipä mitään, olemme Venla Karttusen kanssa juuri majoittumassa omaan hotellihuoneeseemme täällä Hyvinkäällä. Jäi hieno tunne pelistä – siellä oli hienoa pelata, kun oli niin paljon yleisöä ja hieno tunnelma. Saatiin oma hyvä peli, vaikka numerot aika suuret olivatkin. Myös vastustaja oli pirtsakka ja haastoi meitä mukavasti. Oma peli tuntuu nyt hyvältä, kun saa enemmän tilanteita kuin alkukaudesta. Itsellä on ollut hyvä tunne omasta pelaamisesta heti kauden alusta, mutta nyt olen vasta päässyt lyömään oikeissa tilanteissa. Vastustajan lukkari oli tosi hyvä ja teki meidän omasta sisäpelistä haastavaa varsinkin toisella jaksolla.

Roihuvuoreen on luotu hienot olosuhteet pesäpallolle. Kentän laidalta bongattiin myös julkkiksia. Näyttelijä Pekka Strang (mm. Tom of Finland) oli tullut perheineen nauttimaan kansallispelistä leppeän lämpimässä kesäillassa. Kentän pienenä kauneusvirheenä täytyy silti mainita hiekan määrä tekonurmen pinnalla. Kenttämestarille terveisiä, että sitä oli liikaa ja paljon, mikä aiheutti monille pelaajille virhearviointeja pompuissa sekä liukastumisia, kun piikkarin piikit eivät enää tavoittaneet nurmen pintaa. Mutta – Roihuvuoreen kannattaa ehdottomasti lähteä kauempaakin vain jo pelkän tunnelman kannalta.

Kirittäret ei juuri ole tuplapelireissuja harrastanut, mutta näissä helteissä joukkueen matkarasitusta vähennettiin ja joukkue matkasi Helsingistä suoraan Hyvinkäälle, missä se kohtaa perjantai-iltana Tahkon Leidit.

Lumme Energian Pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41096

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäJutta Myllyniemi
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaEmma Körkkö
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaajaMari Mantsinen
Ruutu-TähtiMari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös