Kirittäret 3 pisteen rutiinivoittoon Kempeleen Kiristä

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Venla Karttunen oli ulkokentän häikäisevä voimanainen Kirittärien kellistäessä Kempeleen Kirin puhtaasti 2-0 Hippoksella.

Kotijoukkue ei vielä parastaan esittänyt, mutta ulkopeli toimi loistavasti ja sisäpelissä tehoja tuli kuitenkin puhtaaseen 3 pisteen voittoon. Jos oli Kempeleellä oli läpi ottelun vaikeuksia nolla- ja 1-tilanteessa, niin hieman yllättäen myös Kirittärillä. Mutta jyväskyläläisillä rosterin leveys riittää, vaikkei kaikki aina niin natsaisikaan. Kirittäret pehmitti Kempeleen ulkopelissä, mutta joukkueiden suurin tasoero tuli silti esiin sisäpelin tehoissa. 3-tilanteet menivät Kirittärille 13-4.

Venla Karttunen oli tänään Kirittärien säkenöivin pelaaja. Oli kyllä upeaa nähdä yhdeltä joukkueen avainpelaajalta tänään aivan napakymppipeli. Kempeleen 1-tilanteen purut kariutuivat pitkälti Vensin ilmiömäiseen pelinlukuun ja hakuihin – illan häikäisevänä kohokohtana lähes 15m päästä haettu syöksykoppi toisen jakson 2. vuoroparin tasoittavalla. Miesten pelissä tämä olisi ollut Urheiluruutukamaa, toivottavasti tästä saadaan edes klippi Ruutupalveluun pitempiaikaista fiilistelyä varten.

Kati Tanhuan kunnari tuli ehkä hieman onnenkantamoisella, mutta 3 tuodun juoksun eteen tarvitsee jo tehdä monta asiaa oikein ja oikea-aikaisesti. Syöksymisen tekniikkaan talvella panostanut Kati poimii nyt kovan harjoittelun hedelmiä ja on aloittanut kautensa loistavasti. Siri Eskolalle pelattiin tänään eniten kotiutuspaikkoja ja tulosta tuli 3 lyödyn edestä. Emma Körkkö oli tänään lähinnä vaihtotehtävissä ja vahvisti johtoaan kärkkäritilastossa – ja hieman yllättäen myös etenijätilastossa. Tinja Töyrylä varmisteli asemiaan lyöntitilaston TOP5:ssa kahdella kotiutuksella. Vierasjoukkueen 0-tilanteen vaikeus lähti jälleen Mari Mantsisen kädestä. Tohka pelaa uransa parasta pesistä ja on tällä hetkellä oman pelipaikkansa ylivoimainen hallitsija koko sarjassa. Ella Mäkelän hienolle ulkopelille on myös pakko antaa tunnustusta. Pelivarmuus on parantunut viime kaudesta edelleen.

Kempeleen nuori joukkue jää ehkä fysiikassa sarjan parhaille joukkueille, mutta loistavia yksilöitä joukkueesta kyllä löytyy. Julia Kekäläinen oli jälleen lukkarina vierasjoukkueen ehdoton tukipilari. Nea Lotvosen alkukauden vire on nostanut hänet toiseksi Kempeleen ratkaisupelaajista. Kirin vaihtopelaaminen huutaa silti lisää rohkeutta lyöntivalikoimiin, ainakin kärkijoukkueita vastaan pelattaessa. Vieraiden ainoa juoksukin tuli tänään heidän viimeisellä sisävuorollaan, kun kotijoukkue vain turvasi rajoja läpäriltä.

Sattumoisin samassa pelissä saatiin onnitella harvinaisesti kahden ykköskärjen pelaajan yltämistä 100 runkosarjan ottelun rajapyykkiin. Ja kun vielä Kirittärien Ella Korpela ja Kirin Essi Kesti ovat molemmat Kempeleen Kirin kasvatteja, niin harvinainen tilastoerikoisuus tässä nähtiin. Harmittavan vähälukuinen yleisö – 428 katsojaa – seurasi tätä historiapläjäystä livenä Hippoksella.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli silti tyytyväinen hieman rutiininomaiselta maistuneeseen voittoon.

– Pelattiin hyvä ulkopeli ja kaverille annettiinkin lopussa yksi juoksu, kun pelasimme tarkoituksella tilanteen tyhtjjän kenttään -kuviolla. Kempeleen lukkari Julia Kekäläinen pelasi hyvin ja jouduimme tekemään tilanteet hyvillä lyönneillä. Olen tyytyväinen pelin tasoon. Ne asiat missä tänään epäonnistuttiin oli myös kaverin hyvyyttä. Paremminkin pystytään pelaamaan, mutta ihan hyvä peli tähän kohtaan. Tästä lähdetään kuitenkin parantamaan. Huomenna vedämme joukkueen kanssa happea ja osallistumme Jyväskylän ammattikofkeakoulun järjestämään Amazing Keski-Suomi -tapahtumaan.

Kirittärien ylivoimainen ulkopelaaja oli tänään 2-polttaja Venla Karttunen. Alkukaudesta hieman pimennossa olleen nuorukaisen tekeminen alkaa aueta, ja ulkona nähtiin tänään tukku aivan häikäiseviä suorituksia.

– No ulkopeli oli kyllä varmaan parasta peliä itseltäni tällä kaudella. Vaikka sisäpelin prosentit olivat hyviä, niin lyönnit eivät olleet kyllä aivan täydellisiä eli sille osastolle jäi kyllä parannettavaa. Alkukausi on omalta osaltani ollut ihan ookoo-peruspeliä, mutta sisäpelissä lyönnit, lyöntien laatu ja eteneminen pitää saada toimimaan paremmin. Mutta onhan tässä vielä syksyyn aikaa.

Kirittäret on nyt lyönyt alkukauden jokaisessa kotipelissään vähintään yhden kunnarin. Ja fanipaidan katsomoon. Jatkumoa Kirittärien kunnaritanssille haetaan ti 22.6, kun yksi sarjan avainjoukkueista juoksee Hippokselle. Seinäjoen Mailajussit on aloittanut kautensa erinomaisesti ja haastaa varmasti tiukasti kotijoukkueen.

Lumme Energia pelinjohtajien haastattelut

Harvian Jälkilöylyt

Ottelun tilastot: https://www.pesistulokset.fi/ottelut/41060

Ottelun palkitut

I, Ottelun SeppäVenla Kartunen
II, Lumme Energian paras ja energisin sisäpelaajaKati Tanhua
360 Palveluiden paras ja yritteliäin ulkopelaaja,
Ruutu-Tähti
Mari Mantsinen

Otteluraportin tarjoaa:

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #otteluraportti #konnekuljetus

Lue myös