Uusi pesäpallostadion halutaan Hippokselle kesäksi 2022

 – Yleinen

Kaupunginhallitus päättää rahoituksesta maanantain 15.03. kokouksessa. Seurajohtaja Pete Kaijansinkko on tyytyväinen Liikuntalautakunnan esityksestä.

Kuva Keskisuomalaisen uutinen 11.03.2021, jutun kuva KSML/Marko Kauko

Uutta stadionia ovat toivoneet jo pitkään niin katsojat, pelaajat kuin toimitsijatkin, sillä nykyinen Hippoksen katsomo vuodelta 1968 on jo huonokuntoinen eikä täytä nykypäivän vaatimuksia. Mikäli rahoitus varmistuu uuden stadionin rakennustyöt alkaisivat suunnittelun valmistuttua jo tänä syksynä ja stadion olisi käyttövalmis kesällä 2022. Vanhan stadionin paikka jää silloin uuden Hippoksen rakentamisen alle.

Stadionille kaavaillaan 2500 katsojan kapasiteettia, mistä 1500 olisi katettuja. Kirittärien seurajohtaja Pete Kaijansinkko on tyytyväinen Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksestä esittää rahoituksen hyväksymistä kaupunginhallitukselle.

– Tuntuu todella hyvältä. Tätä ollaan tavoiteltu.

– 2500 on hyvä määrä ja niistä 1500 on katettuja. Kun lisäkatsomoilla on mahdollista saada toiset 2500 paikkaa, niin sitten voidaan jo anoa Itä-Länttä, Kaijansinkko viittaa pesäpallon arvo-otteluun, joka on viimeksi pelattu Jyväskylässä vuonna 1980.

Pete Kaijansinkko Keskisuomalaiselle 11.03.2021

Hippoksen uudesta pesäpallostadionista halutaan monikäyttöareena – talvella stadion voisi olla luistelukäytössä ja kesäisin katsomoa voisi hyödyntää esimerkiksi pienimuotoisena konserttipaikkana. Stadionin yhteyteen voisi rakentaa myös erilaisia kuntoilulaitteita kaupunkilaisten käyttöön.

Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto kaupunginhallituksen esityksestä.

Lue lisää aiheesta Keskisuomalaisen jutuista:
https://www.ksml.fi/paikalliset/3987313
https://www.ksml.fi/urheilu/3987372

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan kokouksen uutisointi kaupungin nettisivuilla:
https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2021-03-10_kulttuuri-ja-liikuntalautakunta-esittaa-lisamaararahaa-hippoksen-uudelle

#yhdessähuipulla2021 #liikuntapääkaupunki #jyväskylä #pesis #elämänenergiaa #hippos #keskisuomalainen

Lue myös