Kirittärien ykköspesisjoukkueelle ja tyttöjen superpesisjoukkueelle uudet pelinjohtajat

 – B-tytöt, Pelaajasopimukset, Superpesis, Yleinen

Eemil Peltomäki , 21 , on Kirittärien ykköspesikseen nousseen kakkosjoukkueen uusi pelinjohtaja sekä ykköspesisjoukkueen ja tyttöjen(b-tytöt) superpesisjoukkueen yhteisen harjoitusryhmän vastuuvalmentaja.
Mattias Kitola, 24 , on puolestaan tulevalla kaudella Kirittärien b-tyttöjen pelinjohtaja. Kitola jatkaa myös Kirittärien superpesisjoukkueen valmennusryhmässä pelinjohtajien Nalle Viljanen ja Pete Kaijansinkko apuna.

Peltomäen ja Kitolan lisäksi ykköspesisjoukkueen valmennustiimiin kuuluvat Juha Mäkelä sekä Riitta ja Aino-Maija Holappa. Fysiikkavalmennuksesta vastaa naisten superpesisjoukkueen fysiikkavalmentaja Vesa Rantanen.

Eemil Peltomäki ja Mattias Kitola

Eemil Peltomäki siirtyy Kirittäriin Alajärven Ankkureista, jossa hän päättyneellä kaudella toimi poikien superpesisjoukkueen pelinjohtajana ja Ankkureiden ykköspesisjoukkueen valmennusryhmässä. Peltomäki on suvussaan jo kolmannen polven pelinjohtaja, sillä isä-Teppo on toiminut aikoinaan Alajärvellä pelinjohtajana. Eemilin isoisä Pekka puolestaan tunnetaan ympäri Suomen yhtenä kautta aikain pesäpalloilijana, joka on valittu kertaalleen vuoden Pesäpalloilijaksi, pelannut 13 kertaa Itä-Lännessä ja voittanut kahdesti Suomen mestaruuden Alajärven Ankkureissa pelinjohtajana.

”Hyvillä fiiliksillä Kirittäriin mukaan. Kirittäret on seura, joka on menestynyt viime vuosina kentällä ja sen ulkopuolella. Minulla on kova halu oppia lisää valmentamisesta ja kokea mitä on naisten pesis kun sitä tehdään määrätietoisesti huipulla. Hienoa päästä kehittämään nuoria pelaajia kohti superpesistä”, Eemil Peltomäki tuumii tyytyväisenä.

Mattias Kitolalle tuleva kausi on toinen Kirittärien organisaatiossa. Viime keväänä hän liittyi superpesisjoukkueen taustaryhmään tehden vakuuttavaa työtä videoanalyyseissä ja vastustajien tarkkailussa. Tuleva kausi on hänelle ensimmäinen pelinjohtotehtävissä.

”Päättynyt onnistunut kausi Kirittärissä helpotti päätöstäni tehdä valinta valmentajaksi siirtymisestä ja lopettaa peliura. Oman valmentajapolun kivijalan luomiseen en näe parempaa organisaatiota ja roolia kuin mikä nyt on tässä Kirittärien mallissa käsillä”, Mattias Kitola taustoittaa päätöstään.

Nousu ykköspesikseen on Kirittärille merkittävä asia sekä seurana että pelaajien kehittämisen kannalta. ”Ykköspesiksen kautta kynnys nousta superpesispelaajaksi on huomattavasti matalampi kuin se on aiemmin ollut. Nousu auttaa meidän omien nuorten pelaajien kehittämisessä. Lisäksi paikka ykköspesiksessä herättänee kiinnostusta sellaisissa pelaajissa, jotka jo nyt opiskelevat täällä tai tulevat jatkossa jyväskyläläisiksi opiskelun johdosta”, Kirittärien seurajohtaja Pete Kaijansinkko toteaa.

”Olemme tehneet seurassa selkeän linjauksen ja päätöksen, että panostamme myös taloudellisesti merkittävän summan ykköspesisjoukkueen ja tyttöjen superpesisjoukkueen toimintaan. Tulevalle kaudelle se näkyy esimerkiksi uudistuneeseen valmennustiimiin satsaamisena ja harjoitusryhmän leiriviikonloppujen kustannuksiin osallistumisena”, Kaijansinkko jatkaa.

Lisätiedot
Petri Kaijansinkko
pete.kaijansinkko@icloud.com
gsm 0400540977, WhatsApp 0440540977
Twitter : @petriolavi67

Lue myös