Tinja Töyrylä Rauman Ferasta Kirittäriin

 – Pelaajasopimukset, Superpesis, Yleinen

Tinja Töyrylä, 20, siirtyy hallitsevan Suomen mestarin Jyväskylän Kirittärien riveihin Rauman Ferasta. Jyväskylän Yliopistossa tietojärjestelmätieteen opiskelut tänä syksynä aloittaneen Töyrylän ja Kirittärien välinen pelaajasopimus on kaksivuotinen.

Tinja Töyrylän sopimus kattaa kaudet 2021-2022

Pesäpalloliiton vuoden tyttöpelaajaksi 2018 valittu Tinja Töyrylä pelaa ulkopelissä kopparina ja sisäpelissä hän on ollut pääasiassa kotiuttaja/vaihtaja. Tuleva kausi on Töyrylälle neljäs naisten Superpesiksessä, päättyneellä kaudella hän toimi Feran kapteenina. Tyttöjen Superpesiksessä hänen saavutuksinaan Ferassa ovat yksi Suomen mestaruus ja kaksi hopeaa.

”Hienoa tulla pelaamaan Kirittäriin, päästä yhdistämään opiskelu ja pesis sillä paikkakunnalla missä nyt asun. Uskon, että tämä on urani kannalta paras paikka kehittyä, oppia uutta ja myös menestyä. Olosuhteet Jyväskylässä ovat hyvät, valmennus huippua ja olen saanut paljon kehuja siitä kuinka täällä hommat toimii ja pelaajat kehittyy. Tuon joukkueeseen kunnianhimoisen ja periksiantamattoman asenteen sekä kovan heittokäden ainakin”, Tinja kertoo tyytyväisenä ratkaisuunsa.

Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko toteaa Töyrylän olevan Kirittärien strategian mukaisen pelaajan. ”Otamme mielihyvin vastaan lahjakkaan ja määrätietoisen pelaajan, joka on päässyt opiskelemaan Jyväskylään. Tinja saattaa opiskella täällä jopa viisi vuottakin, joten yhteistyömme on toivottavasti jopa pitempikin kuin nyt tehty kaksivuotinen sopimus. Jyväskylän opinahjoissa on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja urheilu huipputasolla, esimerkiksi meillä Kirittärissä on tulevan kauden joukkueessa neljä yliopiston opiskelijaa”, Kaijansinkko kertoo.

”Saimme erittäin lahjakkaan pelaajan, jonka uskon kehittyvän niin sisäpelissä kuin ulkopelissäkin paljon. Tinjalla on yksi kovimmista ellei koko superpesiksen kovin heittokäsi”, Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen hehkuttaa uutta pelaajaa.

Tinja Töyrylän kummiyritys on Kärcher Center Jyväskylä

Lisätiedot
Petri Kaijansinkko
pete.kaijansinkko@icloud.com
gsm 0400540977, WhatsApp 0440540977
Twitter : @petriolavi67

Lue myös