Otteluraportti 1. finaali pe 18.09. Kirittäret – Manse 2-1s (7-1, 1-2, 1-0)

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Finaaliavauksessa draamaa ja vaihtelevia tilanteita – Ella Korpela naulasi Supervuorossa Kirittärille ensimmäisen kiinnityksen kultamitaliin

Isosti odotettu finaalipeli kauden kahden parhaan joukkueen välillä sai yhden päivän viiveellä odotetun kaltaisen lopputuloksen. Huippupesistä, näyttäviä suorituksia, jännitystä ja isoa draamaa. Kirittäret pelasi tyypillisen tämän vuoden pudotuspelin: yksi hyvä ja toinen huono jakso. Superissa räpylä kesti ja Ella Korpela veti sydämensä kyllyydestä kunnarin ratkaisten ottelun kotijoukkueelle numeroin 2-1s (7-1, 1-2, 1-0). Illan draamaa väritti Virpi Hukan ilkeä loukkaantuminen heti pelin alussa.

Manse aloitti ottelun räväkästi nopean 1-kärkensä turvin tekemällä pienillä vaihtolyönneillä heti palottoman ajolähdön. Kirittäret torjui ensimmäisen kotiutuslyönnin, mutta sitten nähtiin jotain mitä varmaan kukaan ei olisi halunnut nähdä finaalipeleissä. Mansen ja koko sarjan valovoimaisimpiin tähtiin kuiuluvan Virpi Hukan askel hyytyi kulmalipulla, kun Venla Karttunen oli polttamassa häntä kotipesään. Hukka otti pari askelta lisää, mutta kaikesta näki, että vasempaan jalkaan otti nyt todella pahasti. Akilles tai nilkka, mutta kausi päättyi todennäköisesti siihen. Myös Hippos hiljeni entisen huippupelaajansa epäonnen myötä.

Avausjaksolla elämä ei todellakaan jatkunut enää tämän jälkeen Mansen leirissä. Kirittäret löysi oman parhaan vireensä mailassa ja takoi tyrmäävästi avausjakson numeroin 7-1. Kirittärien sisäpeli oli jaksolla kenties vuoden parasta, onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja upeilla lyönneillä.

Jaksopelin ihanuus ja kurjuus nähtiin toisella jaksolla, kun Kirittärien sisäpeli tökki pahasti, tuli kopinnostopaloja ja vaihtolyönnit eivät nousseet omalle tasolleen. Lähes tunnin nihkeilyn jälkeen tuloksena oli yksi juoksu. Manse sen sijaan nousi henkisestä kipsistä Hukan loukkaantumisen jälkeen ja vei jakson lopulta 1-2.

Supervuorossa läpi koko ottelun erinomaisesti pelannut ulkokenttä tiivistyi entisestään ja Manselle ei annettu ainuttakaan juoksua. Kirittärien aloittavalla ensimmäisenä lyömään tullut Ella Korpela puhkaisi tylysti heti ensimmäisellä lyönnillään Mansen ulkokentän 2-puolelta ja ratkaisi avauspelin Kirittärille.

Pelin kupletti oli silti selkeä. Kirittäret pelaa isosti laajemmalla materiaalilla. Kirittäristä 7 pelaajaa kotiuttivat 100 % tarkkuudella. Jos takatilanteita saadaan syntymään myös jatkossa riittävästi, niin… Tänään isoja onnistujia oli Korpelan lisäksi Viivi Partanen jälleen hienoilla kentälle menoilla. Ulkopelissä loistivat Hippoksen totutut pyromaanit Eeva Mäki-Maukola ja Emma Körkkö.

Kotijoukkueesta onnistuivat tänään kaikki. Jos omalla tontilla tuli välillä vähän hämyjä, niin virheet paikattiin heti seuraavaan suoritukseen. Tavaramerkki. Lukkareiden taistossa Mari Mantsinen vei myös Mansen Senni Sallista vähintään tuon 2-1. Hippokselle tänään ahtautuneet 700 katsojaa saivat nähdä hienoa pallopeliviihdettä. Kirittäret oli tänään riittävän hyvä ulkona ja selvästi parempi kotiutuksissa, jotka menivät kotijoukkueelle 9/17, kun Manselle tilastoihin jäi tylyt 2/11.

Manse oli hetken hukassa Hugen loukkaantumisen myötä, mutta osoitti toisella jaksolla, että materiaali riittää voittoon asti myös ilman tähtipelaajaansa. Nuori Anna Ala-Kauhaluoma oli erinomainen niin sisällä kuin ulkona. Henna Peltokangas meni hyvin kentälle ja Kirsti Ala-Lipasti vaihtoi hyvin. Manse ei ole vielä todellakaan luovuttanut.

Kirittärien kapteeni ja ykköspalkittu Eeva Mäki-Maukola oli hieman ihmeissään toisen jakson otteen menetyksestä.

– Ei saatu riittävästi onnistumisia mailassa, tuli turhia paloja, mutta ulkopeli meillä oli todella hyvää. Kovat ja näpyt eivät vain aina mene kohdilleen. Nyt nollataan peli, käydään tekemiset tarkasti läpi ja huomenna ollaan vielä parempia. Iso voitto silti meille.

Kirittäret vietti Hiltonissa kaksi tuntia pelin jälkeen ennen kuin saatiin haastatteluja, joten perinteisen atomeiksi peli varmaan tuli purettua.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen näki tyyliinsä uskollisena pelissä hyvää, mutta myös parannettavaa.

– Eka jakso oli meiltä hyvää pesistä, toisella sisäpeli tökki ja tuli liikaa turhia paloja. Täytyy muistaa, että virheet kuuluvat myös peliin. Manse on laadukas porukka ilman Virpi Hukkaakin. On kova paikka lähteä hakemaan toista voittoa Tampereelta, mutta kun ollaan enemmän huolellisia, hoidetaan takavaihdot ja vältetään turhat palot, niin olemme vahvoilla. Somekanavat ovat nostaneet mieleisiään juttuja esiin, mutta minulle tärkeintä on keskittyä vain meidän omaan tekemiseen.

Joukkueet kohtaavat heti huomenna Kaupissa. Jos voitto tulee, mestaruus on ratkolla jo sunnuntaina Hippoksella.

I ja Ottelun SeppäEeva Mäki-Maukola
II ja YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäViivi Partanen
Lumme-Energian Energisin ulkopelaajaMari Mantsinen
LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaElla Korpela

Ottelun tilastot
Harvian Jälkilöylyt
Ottelun lehdistötilaisuus Kirittärien Youtube-kanavalla
Ottelun kooste Ruutu-palvelussa
Superpesiksen uutinen
Ylen uutinen

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #finaalit #otteluraportti #6/8 #harvia #keskimaa #alva

Lue myös