Otteluraportti 3. välierä 09.09.2020 Kirittäret – Lapua 2-0 (6-3, 4-1)

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittärien ulkokenttä hyydytti hengettömän Lapuan – Körkkö ja Korpela juhlivat kunnareilla

Ei noussut kolmaskaan välierä vielä aivan klassikkokerhoon Kirittärien ja Lapuan yhteenotoissa. Vika ei kuitenkaan ollut Kirittärien. Kotijoukkueen ulkopeli alkaa loksahtaa kohdilleen juuri kauden tärkeimmällä hetkellä. Sisäpeli sen sijaan yskähteli ensin hetken, kunnes jalka löysi taas tutun kaasupolkimen ja sitten karattiin lopulta selvään 2-0 (6-3, 4-1) voittoon. Ei siis vielä aivan täydellistä, mutta jälleen astetta parempaan suuntaan ollaan menossa. Joukkue oli Hippoksella tänään selvästi virkiämpi kuin vastustajansa. Lapuan liike jäi tänään hengettömäksi: tuloksena tahmea sisäpeli ja jälleen hieman haparoinut ulkokenttä.

Ottelu lähti molemmin puolin nihkeästi käyntiin. Lapua sai avauksessaan yhden kotiutusyrityksen, jonka Ella Korpela suolasi hiuksen hienosti kotiin. Kirittäret sen sijaan söhli oman lyöntivuoronsa kärjestä turhiin paloihin ja kärjen takaa päädyttiin hakemaan vain tuntumaa palloon. Toisen aloittavalla Lapua sirvahti 0-1 johtoon, kun polttoheitto kotipesään epäonnistui. Tasoittavalla Ella Korpela löi 2-pesästä komeasti uransa toisen pudotuspelien kunnarin, mutta tämäkään ei vielä herättänyt Kirittärien sisäpeliä. Seuranneet ajolähdöt kuivuivat hieman heppoisiin lyöntiratkaisuihin.

Jakson loppua kohden Kirittärien ulkokenttä kiristi ruuvia entisestään ja Lapua jätettiin 3. vuoroparissa ilman tilanteita. Tasoittavalla kotijoukkue rakensi palottoman ajolähdön Emma Körkölle. Lapuan siepparin otettua painoa hieman kentän puolelle lävähti 2-rajaan pommi, joka tyhjensi pajatson. Kunnari ja 3 tavallista käytännössä sinetöi jaksovoiton.  Lapualle annettiin vielä harhalla yksi juoksu ja Janette Lepistö kaunisteli jakson loppulukemiksi 6-3.

Toinen jakso käynnistyi Kirittärien sisävuorolla. Kärjestä heti kaksi paloa ja Emma Körkkö tuli lyömään 1-tilanteessa. Jälleen 2-rajasta läpi, mutta tätä seuranneet tapahtumat varmaan ihmetyttivät monia pesiksen ystäviä, jotka eivät lajin sääntöjä aivan pilkulleen tunne. Körkkö juoksi edellä menneen Venla Karttusen lähes kiinni, Venla pysähtyy ennen 3-pesää, jotta TJ ehtii pesälle ennen häntä eikä Venlasta tulisi mahdollisesti paloa kotipesään. Kunnaria juhlittiin sitten käsi kaulalla yhdessä 3-pesällä, mutta Körkkö joutui palaamaan kotipesään, kun taas viimeksi pesän turvaan saapunut Karttunen jäi 3-pesälle.  Venski kuivui lopulta 3-pesälle, mutta Kirittärien moottori oli oivallisesti käynnistetty.

Parempaa oli siis luvassa. Lapua jätettiin lopulta koko jaksolla ainoastaan kolmeen 3-tilanteeseen. Kirittärien ulkopeli oli jykevää. Ella Korpelan polttoheitto 3-kopparin paikalta kotiin Lapuan tasoittavalla oli yksi ottelun ratkaisusuorituksia.  Kirittäret nakutti tasaisesti yhden juoksun per vuoropari ja se riitti tänään yllättävän aneemisesti pelannutta Lapuaa vastaan. Korpelan, Ella Mäkelän ja Jutta Myllyniemen huimaavat kopit veivät viimeisenkin terän lapualaisten pyristelyistä.

Kirittärien pelin kehittymisen kannalta on tärkeää, että Ella Korpela on saanut ykköskärjessä taas iskun kohdilleen ja kentälle mennään vaikka väkisin. 7/8 kentällemenot olivat kyllä huikeaa katsottavaa. Vaikka siksakkia tuli todella paljon takana epäonnistuneitten vaihtolyöntien myötä, niin silti muhkeat 3 tuotua kunnarin lisäksi. Emma Körkkö (2+3 lyötyä, 2 tuotua) oli illan tehopakkaus ja Mari Mantsinen pelasi välierien parhaan pelinsä. Pudotuspelien lyöjätilastoa johtava Siri Eskola nakutti jälleen 2 ottamatonta kumuraa ja Juti tehoili myös kaksi tehopistettä 1/1.

Ratkaisijat vaihtelevat pelistä toiseen, mikä luo erinomaisen lähtökohdan jatkopeleille. Kirittäret ei ole vain yhden tai kahden tehopelaajan varassa. Pelinjohto nostaa vastustajan kannalta harmittavasti uusia ässiä hihastaan aina tarvittaessa. Joka tapauksessa tänään nähtiin Kirittärien parasta osaamista välieräsarjassa, vaikka vieläkin jäi hiukan petraamisen varaa.

Koko loppukautta ajatellen oli hienoa nähdä, kuinka pelinjohto antoi 2-kärjelle mahdollisuuden toisen jakson viimeisessä sisävuorossa. Ella Mäkela ja kumppanit kiittivät yhdellä lyödyllä juoksulla. Tämä oli 2-kärjen uskottavuuden kannalta erittäin tärkeää.  Kakkoskärjen läsnäolo tai olemattomuus voi nousta kaikilla välieräjoukkueilla loppukaudesta isoon rooliin. Junnujokeri Viivi Partanen pelasi myös jälleen hienon pelin tuoden 2 Kirittärien juoksuista.

Joukkueensa parhaana palkittu Emma Körkkö oli ennen kaikkea tyytyväinen joukkueen tunnetilaan.

– Peli oli meiltä ennen kaikkea hyväilmeinen. mistä olen todella tyytyväinen. Ulkopeli alkaa myös näyttää aika hyvältä. Luottamus omaan tekemiseen on ollut kova koko ajan, joten ei nuo kunnarit sitä mihinkään suuntaan vieneet. Lapua oli tänään yllättävän aseeton, eiköhän laiteta homma poikki lauantaina Lapualla.

Myös pelinjohtaja Nalle Viljanen löysi paljon hyvää suojattiensa esityksestä.

– Paransimme ulkopeliä jälleen ja saimme alkuun hyviä läpäreitä paikoista, mitkä toki oli etukäteen katsottu. Mantsinen, Juti ja Mäkelä pelasivat ulkona aivan huippupelin. Totta kai halutaan ratkaista sarja lauantaina, mutta sitä ei pidä liikaa ajatella etukäteen. Lapua tulee aivan varmasti kovaa kotonaan, kun on selkä seinää vasten. Ja siihen meidän pitää olla vieläkin valmiimpi kuin tänään.

Lapuan iloinen ja terhakas peli-ilme jäi tänään jostain syystä vain hönkäisyksi. Kaisa Peräaho jatkaa huippupelejään, mutta kärki RautakorpiKylli jäi tänään lähes täysin Kirittärien ulkokentän pihteihin. Eveliina Lämsä teki tänään yllättävän paluun pohjalaispaitaan jokerina ja oli totutun vaarallinen vaihtolyönneissään. Janette Lepistö jäi tänään yksin, mutta teki sen mitä pitikin mailan varressa.

Innostavaa oli nähdä myös Pesäkarhujen kova nousu kalkkiviivoilla taistelemaan finaalipaikasta. Kovan hengen päälle saanut joukkue tuli veitsi kurkulla kotonaan Mansea vastaan ja avausjakson tappion jälkeen oli henkisesti kovempi jatkossa. Hienot loppupelit saadaan naisten Superiin.

Lauantaina Kirittärillä on välieräsarja katkolla Lapualla. Tänään Lapua oli selvästi vastaanottava joukkue, mutta onko Kirittärien materiaalin leveys sittenkin liikaa Lapualle? Aivan varmasti hieno ja jännittävä 4. välierä on tulossa lauantaina. Mikäs olisi sen hienompaa kuin katkaista tämä sarja juuri Lukkarilassa. Toivotaan, että Jyväskylästä saadaan äänekäs huutosakki Pohjanmaalle.

I ja Ottelun SeppäEmma Körkkö
II, Ruutu-tähti ja Lumme-Energian Energisin ulkopelaajaMari Mantsinen
LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaElla Korpela
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäElla Mäkelä

Ottelun tilastot
Ottelun Harvian Jälkilöylyt
Ottelun lehdistötilaisuus Kirittärien Youtube-kanavalla

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #otteluraportti #välierät2020 #pesis #liikuntapääkaupunki #jyväskylä

Lue myös