Otteluraportti 16.08 Kirittäret – Kempele 2-0 (12-1, 4-1)

 – Otteluraportit, Yleinen

Kirittäret jätti tyylipisteet tänään väliin, mutta otti hieman raskaallakin jalalla tärkeät 3 sarjapistettä Kempeleestä

Toinen peli ei ole toisen veli, eikä aina edes sen sisko. Perjantaina DDT:n lailla täystuhon Joensuun ulkokenttään iskenyt Kirittäret oli tänään tehokas mailassa, mutta pikkuvirheiden sävyttämässä pelissä normaalia hieman vaisummalla pelipäällä. Toisella jaksolla hyvin taistellut Kempele joutui taipumaan, kun hieman väsyneeltä vaikuttanut Kirittäret rullasi rutiinivaihteella tärkeään kotivoittoon 2-0 (12-1, 4-1).

Ensimmäinen jakso alkoi Kempeleen sisävuorolla. Joukkueella oli läpi ottelun ykköskärjen kanssa vaikeuksia, mutta kakkoskärki vei vieraat lopulta 0-1 johtoon. Juoksu syntyi ykköstilanteessa, kun Nea Lotvonen löi terävästi 3-rajasta läpi. Kirittäret tuli hyvällä sykkeellä tasoittavalle vuorolle ja käytännössä ratkaisi avausjakson lyömällä erinomaisella prosentilla peräti 7 juoksua.  Kolmannen tasoittavalla Kirittäret ratkaisi jakson loppulukemiksi 12-1 kotiuttaen peräti 11 kertaa 13 yrityksestä. Yksi juoksuista tuli vapaataipaleella.

Toinen jakso olikin sitten tasaisempaa vääntöä. Jos Kirittärillä oli avausjaksolla turbovaihde toveittain silmässä, nyt mentiin vanhan dieselveturin tavoin – hitaasti, mutta varmasti perille. Kempele sinnitteli vielä kahden vuoroparin jälkeen 2-1 takaa-ajoasemassa, mutta Siri Eskola rokotti jatkossa kahdesti vieraiden ulkokenttää ja kun Kempeleelle ei annettu enää siimaa, niin jakso siis Kirittärille 4-1.

Kirittärien voitto perustui ennen kaikkea tehokkaisiin kotiutuksiin. Vaikka vaihtolyönnit onnahtelivat välillä, niin naista otettiin kotiin kovalla 74 %:lla. Ensimmäiset vaihtolyönnit karkasivat usein laittomiksi, tuli pikku merkkivirheitä, muutama turha kopinnostopalo, mikä sekoitti varsinkin 1-kärjen peliä. Myös ulkokentällä haparoitiin normaalia enemmän. Tärkeintä oli kuitenkin takatilanteen kestäminen Kempeleen iskun paikoissa. Katsomoon jäi vaikutelma, että pieni väsymys ehkä oli puserossa ja keskittyminen ei siten ollut aivan tapissa. Kova joukkue hoitaa toki rutiinilla pisteet kotiin myös hieman nahkeammalla pelillä. Ja tähänhän on tämän kauden tiukimmissa paikoissa jo totuttu.

Kirittärien selkeä ykkönen oli tänään 4 juoksua lyönyt Siri Eskola, joka löi kaikki joukkueen juoksut toisella jaksolla – yksihän saatiin harhaheitolla. Jutta Myllyniemi pelasi taas hienon pelin niin sisällä kuin ulkona. Ella Korpela pelasi myös mainion pelin tehoilla 1/3 ja on vain yhden pisteen päässä etenijätilaston kärjestä. Runkosarjan tehotilaston jo käytännössä voittanut Emma Körkkö tehoili 2/2 ja poltti myös ulkona tehokkaasti. Mari Mantsinen iski jo toisessa pelissä peräkkäin vähintään 2 juoksua ja oli ulkopelissä jälleen hyvä. Eveliina Rantonen iski pöytäkirjaan Kirittärien paidassa avauspisteensä 1 lyöty ja 2 tuotua. Pelistä voidaan vielä todeta, että kyseessä oli nimenomaan koko joukkueen voitto, sillä kaikki pelaajat pääsivät tänään pisteiden makuun.

Siri Eskolan kupperi alkaa pudota lupaavasti juuri tärkeimpien pelien kynnyksellä ja lyöjäjokerina todennäköisesti loppukauden pelaava tykki oli helpottunut voitosta, vaikkei tyylipisteitä paljoa jakanutkaan.

– Olihan siinä pelissä jotain hyvääkin, mutta kärjen sisäpelissä varmasti painoi vielä perjantain peli, jossa joutuivat kovasti juoksemaan. Ote ei ollut koko aikaa aivan hallussamme, ehkä tässä näkyi myös se, että kyseessä ei ollut aivan hirmu tärkeä peli. Kolme pistettä oli toki minimi mitä haettiin ja se tärkein saatiin. Tuli joitakin merkkivirheitä ja ulkonakin vähän haparoitiin, mutta onneksi takatilanne pelattiin hyvin. Itsellä oli ihan ok peli, vaikka alussa olikin hieman vaikeuksia tottua uuden lukkarin syöttörytmiin ja korkeaan tolppaan. Onneksi se lyönti sieltä kuitenkin löytyi, ja tuntuu aina hyvältä päästä auttamaan joukkuetta voittoon.

Kempele pelasi varsinkin toisen jakson hyvällä sykkeellä ja haastoi lähes jakson loppuun asti kotijoukkueen. Kakkosvahti Nea Lotvonen oli erinomaisessa vireessä mailan varressa lyöden yhden juoksun ja haastaen joka lyönnillään Kirittärien ulkokenttää. Joukkueen erittäin lupaava uusi lukkari Julia Kekäläinen oli hirmu tolpillaan toisinaan vaikea ohitettava, joskin vielä tuli liian paljon vapaataipaleita. Sisäpelin ongelmat liittyvät paljolti kärjen kentällemenon vaikeuteen, vaikka Inka Ronkainen vaihtoikin hyvin. Kempeleen ulkopeli ei ole tänä vuonna toiminut totutulla tavalla ja myös tänään nähtiin räpylävirheitä ja harhaheittoja turhan paljon. Sisäpelin taso on kuitenkin parempaa mitä sarjasijoitus näyttää.

Nalle Viljanen oli tyytyväinen tärkeisiin sarjapisteisiin ja ymmärtäväinen joukkueensa hieman ailahdelleita pelisuorituksia kohtaan.

– Homma lähti ihan hyvin käyntiin, mutta annettiin pikkusen halvalla tilanteita ulkopelissä, välillä taas oltiin ulkona tosi hyviä. Toinen jakso oli tiukempi ja hyväähän tässä oli se, että kun tulee tiukkoja vääntöjä, niin pystytään kääntämään ne itselle. Virheitä tulee näin kovalla pelitahdilla väkisinkin, mutta tässä vaiheessa 3 pistettä oli kuitenkin se kaikkein tärkein asia. Kova pelitahtikin näkyy väistämättä jokaisen joukkueen pelaamisessa – tulee pikku virheitä ja on vähän väsymystäkin. Tästä eteenpäin jatketaan vain peli kerrallaan eli keskitymme aina vain yhteen asiaan kerrallaan. Viikon päästä sitten näemme kuinka hyvin on onnistuttu.

Ja edessä on tosiaankin kauden tärkein viikko. Kolme kovaa peliä, joista pitäisi saada vähintään viisi pistettä runkosarjan voittamiseksi. Neljäkin saattaa riittää, riippuen tämän hetken kovimman haastajan Manse PP:n omasta pelaamisesta. Jäljellä on kolme kovaa peliä muita kärkijoukkueita vastaan: keskiviikkona Lapua vieraissa, perjantaina runkosarjavoittajan jo mahdollisesti ratkaiseva vieraspeli Tampereella ja runkosarjan päätös kotona Hippoksella sunnuntaina Hyvinkäätä vastaan. Runkosarjan voitto tarjoaisi kotiedun kaikkiin loppukauden pudotuspeleihin.

I ja Ottelun SeppäEmma Körkkö
II ja LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaSiri Eskola
Ruutu-tähti
Lumme-Energian Energisin ulkopelaaja
Eeva Mäki-Maukola
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäMari Mantsinen

Ottelun tilastot
Ottelun Harvian Jälkilöylyt

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #harvia #jälkilöylyt

Lue myös