Otteluraportti 16.08. 1. lohkofinaali Kirittäret NSS – Kuusankoski 2-0 (11-0, 7-0)

 – Otteluraportit, Yleinen

Kirittärien suomensarjajoukkue aloitti pudotuspelien ensimmäisen vaiheen voitokkaasti Kuusankoskea vastaan.

Kirittärien suomensarjajoukkue aloitti pudotuspelien ensimmäisen vaiheen voitokkaasti Kuusankoskea vastaan. Otteluparin panoksena on siis Suomensarjan Itälohkon lohkovoitto ja pääsy Ykköspesiksen nousukamppailuun Etelälohkon voittajaa vastaan otteluparista Laitila – Loimaa. Koska samana päivänä Hippoksella pelattiin myös naisten superia, jouduttiin ottelu aloittamaan poikkeuksellisen varhain eli jo klo 11.30. Siitä huolimatta paikalle oli saapunut yleisöä toistasataa silmäparia. Aikainen ajankohta taisi myös aiheuttaa haasteita ottelun tuomarien vireystilalle. Ajankohdasta johtuen ulkokenttä ja erityisesti kopparit joutuivat helteeseen, sillä aurinko paistoi lähes suoraan kotipesän takaa.

Kirittäret ovat asettaneet tavoitteeksi sarjanousun ja loppukaudeksi Ronja Salmela onkin nostettu vahvistamaan myös suomensarjajoukkuetta. Kirittärien paidasta löytyi myös lisää superin kokemusta, kun Elsa Nyman, Silja Kantanen, Nea Moilanen ja Riina Kankaanperä olivat myös kokoonpanossa.

1 3K Vapaavuori Aino
2 S Kankaanperä Riina
3 2P Nyman Elsa
4 2V Kantanen Silja
5 2K Moilanen Nea
6 L Salmela Ronja
7 1V Kinnunen Oona
8 3P Rautio Iiris
9 3V Vapaavuori Venla
Jokerit
10 Nyman Oona
11 Pajunen Iida
12 Kalajanniska Essi

Ottelu alkoikin heti Kirittäret NSS heiluttaessa tahtipuikkoa. Kärki rakensi palottoman ajon ja Silja jatkoi kovaa lyöntivirettään lyömällä kylmähermoisesti väliin. Heti perään Oona Nyman löi myös palloa väliin ja kun Kuusankosken joukkue peruutteli odottamaan seuraavaa pommia Oona löikin kierteisellä näpillä seuraavan etenijän kotiin lukemiksi jo 3-0. Tasoittavalla vuorolla kahden ensimmäisen lyöjän jälkeen taululla oli jo kaksi paloa eikä viittä lyöjää enempää käynyt kokeilemassa onneaan. Ensimmäisen vuoroparin jälkeen pelin henki olikin selvä: Kirittäret NSS vie ja Kuusankoski koettaa vaan jotenkin selviytyä.

Ensimmäisellä jaksolla Kirittäret NSS murjoi juoksuja joka puolelta kenttää: lisää ykkösrajan kierrenäppejä, keskisaumaa, kumuraa ja löipä Elsa Nyman myös kunnarinkin. Kirittärien tehoista kertoo kotiutusyritykset 11 juoksua 15 yrityksestä. Kuusankoski ei päässyt koko jaksolla edes kolmospesälle eikä kakkostilanteitakaan ollut kuutta enempää.

Toinen jakso alkoi samoissa merkeissä, kun Kuusankoskella oli suuria vaikeuksia kakkostilanteenkin saamisessa. Heti perään sisävuorossa Aino Vapaavuori löi itsensä suoraan kakkoselle, kärki teki taas palottoman ajon ja sekä Silja keskisaumalla että Nea aurinkopallolla löivät juoksulukemiksi taululle 2-0. Ellei aiemmin Kuusankosken selkäranka jo katkennut, niin nyt ainakin pieni notkahdus kuului yleisöön asti. Toisessa vuorossa Kuusankosi sai rakennettua ensimmäisen kolmostilanteen, mutta Kirittärien pelasi hienoa takapelaamista ja kesti Kuusankosken molemmat kotiutusyritykset mainiosti. Loppupeli oli enemmän tai vähemmän pelailua, kolmannen tasoittavalla Kirittäret NSS intoutui hieman taas rallattelemaan lyöntiosastolla. Loppulukemiksi 7-0 löi aivan takarajalle koppareiden väliin pudonneella vedolla Iiris Rautio.

Joukkue oli aivan kaikissa osa-alueissa edellä Kuusankoskea: Ronja loisti lautasen ääressä, etenijät kiisivät lujaa pesäväleillä, lyöntipeli oli kovaa ja monipuolista sekä ulkopelaajien liike ja heittovoima parempaa. Sisäpelissä tehoilivat Elsa (1+4/4 100% tehoilla, ottelun I) ja Oona (5 lyötyä 7 yrityksestä) Nyman. Aino Vapaavuori toi 5 juoksua (kärkkärit 9/10) ja Riina Kankaanperä (ottelun II) hoiti kakkos- ja kolmosvaihdot virheettömästi.

Kuusankosken joukkueesta onnistuivat sisäpelissä ensimmäisellä jaksolla kärkenä pelannut Lotta Anttonen (kl 5/5) sekä vaarallisia lyöntejä ja hyviä hakuja kolmoskopparina suorittanut Tiia Saarela. Silti voitto antoi vasta yhden kiinnityksen jatkopaikkaan eikä yhtään enempää, joten keskiviikkona vieraspelissä Kuusankoskella pitää jatkaa samaa laadukasta peliä. Lohkon ykköspaikkaan tarvitaan kaksi voittoa eli sarja on katkolla Kirittäret NSS jo seuraavassa pelissä ke 19.08. 17.30 Kuusankoskella. Mahdollinen kolmas osaottelu pelattaisiin Hippoksella ke 26.08.

Ottelun tilastot ja pöytäkirjat

Lue myös