Otteluraportti 09.08. Kirittäret – Manse PP 2-0 (2-1, 4-2)

 – Otteluraportit, Yleinen

Timanttinen ulkopeli ja kovat ratkaisut mailassa kaatoivat Mansen

Timanttinen ulkopeli ja kovat ratkaisut mailassa kaatoivat Mansen

Tätä ottelua oli moni odottanut keväästä lähtien: viime kauden mestarijoukkueen Virpi Hukka ja Emma Sallinen pelaamassa Hippoksella – vierasjoukkueen riveissä. Vaikka kyse oli runkosarjapelistä, niin ottelussa haettiin jo asetelmia pudotuspelejä kohti niin pistetaistelussa kuin itse pelikentälläkin. Koronan takia sarjaohjelma on kärkijoukkueilla ollut sellainen, että tähän asti on pelattu lähinnä keskikastin ja häntäpään joukkueita vastaan (Kirittärillä sentään kärkijoukkueista yksi peli Lapuaa vastaan takana). Nyt olisi “ensimmäinen” piinkova testi siitä missä peli on joukkueilla menossa. Samaa mieltä oli varmasti myös lähes tuhatpäinen yleisö Hippoksen lämpimässä mutta hieman tuulisessa kelissä.

Pelin alku oli hieman hermostunutta peliä puolin ja toisin. Heti alkuun lähes unelma-alulla Kirittäret tyrmäsivät Manse PP:n ykköskärjen: kolme paloa kakkoselle ja vuoro poikki numeron 4 Emma Sallisen kohdalle. Kirittäret eivät oikein myöskään hyödyntäneet iskun paikkaansa, vaan Mansen ulkopeli piti Kirittäret nollilla. 

Peli aukesi vasta toisen tasoittavalla Kati Tanhuan upealla kunnarilla kakkospesän päältä tyhjään kenttään. Lisäjuoksuja saatiin odottaa kolmannen tasoittavalla lähes viime tippaan ja kohtuullisen harvoin nähdyllä tavalla. Etutilanteessa viimeisenä lyöjänä olleen (ottelun Kirittärien parhaana palkitun) Jutta Myllyniemen ensimmäinen merkattu lipsahti laittomaksi ja yleisön huokaillessa Mansekin ehkä ajatteli tilanteen jo siihen ratkenneen. Kärkietenijänä Venla Karttunen teki kovan suorituksen, palasi supernopeasti laittoman jälkeen pesään. Kun Venla huomasi Jutin toisen lyönnin uppoavan upeasti kakkosjatkeelle lähtikin etenemään ja ehtikin kolmoselle niukasti. Viimeisellään Juti pisti hermopallon linjaan ja ulkokentän hermoillessa Venla toi juoksun. 

Neljännessä vuorossa Manse pääsi supernopealla ykköskärjellä tekemään palottoman ajolähdön, mutta kavennusjuoksua enempää Kirittärien ulkokentästä ei irronnut. Kaiken kaikkiaan ensimmäisellä jaksolla Manse PP ei päässyt yrittämään kotiutusta kuin kahdesti.

Toisella jaksolla molemmilta alun pieni hermoilu väheni ja mitä pidemmälle peli eteni sen enemmän peli muistutti jo pudotuspelipesistä. Ottelussa nähtiin upeita ulkopelisuorituksia: Eeva Mäki-Maukola esitti huikean syöksykopin kolmosluukusta ja Venlan koppi hieman takaviistostakin mainiosti kakkospolttajana. Näistä suorituksista joukkue sai lisävirtaa ja toisaalta vei uskoa Mansen nimivahvalta joukkueelta.

Toisella jaksolla juoksujen teon aloitti Kirittäret. Jutta löi ja Mansen lukkari Senni Sallinen pudotti hieman jo palon vihellystä odottaen polttoheiton räpylästään 1-0. Ensimmäisellä jaksolla Mansen Virpi Hukka oli polttanut tappikuppereista etenijät, mutta pelinjohto uskoi sieltä tulevan juoksuja vielä hieman kovemmilla lähdöillä. Jatkotilanteessa näin Venla tekikin Siri Eskolan kumurasta ja jälleen kovalla etenemisellä taululle 2-0.

Tasoittavalla vuorolla Manse PP pääsi vihdoin huippunopealla kärjellä tekemään tilannetta ja Henna Suominen kotiuttikin kahdesti tasatilanteeksi 2-2.

Se ei Kirittäriä lannistanut, vaan pintaan nousi joukkueen tavaramerkki: silloin ollaan kovia kun on pakko olla kovia. Mitä pidemmälle peli eteni, sen kovempia suorituksia vaadittiin niin sisä- kuin erityisesti ulkopelissä.

Kärki rakensi tilanteen ja Siri Eskola löi välilyönnillä 3-2. Perään Laura Toikkanen löi hidastetulla kakkospuolen linjaan ja Emma Körkkö eteni upeasti tuoden tilanteeksi jo 4-2. 

Manse PP yritti vielä kiriä neljännen tasoittavalla kärjestä palottomalla ajolähdöllä, mutta ensin Mantsinen sai sotkettua Emma Sallisen pasmoja lautasen ääressä ja Toikkanen sai rauhassa tehdä ensimmäisen palon kotiin. Ottelun päätös oli Mari Mantsisen show: ilkeääkin ilkeämpi syöttö ajolähdössä viimeisellä, kaari yritti huutaa väärää ja syöttö napsahti aivan lautasen reunaan tuomarin näyttäessä valkoista. Tästä seurasi saman tien riittävät kaksi paloa ja ottelu päättyi Kirittärien vapauttavaan ja villiin tuuletukseen ansaitusta voitosta.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen pelin jälkeen.
– Hyvä 3p voitto, hyvää ulkopeliä. Tiukka vääntö, meillä pää kesti hyvin. Koko ottelussa vietiin kolmostilanteet kuitenkin 16-9 ja saatiin ansaittu voitto.

Hienon ottelun niin sisällä kuin ulkonakin pelannut (ottelun Ruutu-tähdeksi valittu) kapteeni Eeva Mäki-Maukola oli myös tyytyväinen pelin jälkeen joukkueen esitykseen.
– Ulkopeli tosi hyvää. Ottelussa oli molemmilla joukkueilla kova lataus ja alussa olikin ehkä pientä hermoilua sisäpelissä puolin ja toisin. Kolmen pisteen voitolla saatiin varmuutta siitä, että tiukoissa paikoissa ollaan kovia. Tänään oltiin joka osa-alueella parempia niin kentällä kuin pelinjohdossakin. Runkosarjassa pelataan vielä Mansea vastaan ja siellä odottaa varmasti päivän tappiosta sisuuntunut Manse.

Lukkareiden taistossa Mari Mantsinen pelasi upean ottelun ja oli selvästi Mansen Senni Sallista vahvempi. Onnistujia oli koko joukkueen mitalta ja satunnaiset epäonnistuneet ratkaisut nollattiin saman tien. Kirittäret oli vahvempi pelin jokaisella osa-alueella ja ansaitsi voittonsa.

Kirittärillä seuraa peleissä pieni tauko ja pelit jatkuvat kotona Hippoksella perjantaina 14.08. klo 17.30 (huom. kellonaika!) Joensuun Mailaa vastaan. Osta liput ennakkoon Nettilipusta.

Ottelun palkitut

I ja ottelun SeppäJutta Myllyniemi
II ja Lumme-energian Energisin ulkopelaajaEeva Mäki-Maukola
Ruutu-tähti (ottelun paras ulkopelaaja)Eeva Mäki-Maukola
LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaKati Tanhua
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäVenla Karttunen

Ottelun tilastot
Harvian Jälkilöylyt

Ottelusta muualla medioissa
– kooste Ruutu-palvelussa
– Yle Urheilun juttu
– Radio Keskisuomalaisen podcast

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

Lue myös