Otteluraportti 26.07. Joensuu – Kirittäret 0-2 (2-12, 3-9)

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittärien tehokkuus hurmaa – koko joukkue säkenöi Mehtimäellä ja pelin osa-alueet alkavat loksahtaa kohdillaan Nyt kyllä tuntuu siltä, että sanoo Kirittärien pelistä tällä hetkellä sitten ihan mitä tahansa, niin se ei anna oikeutusta joukkueen säkenöivälle pelille. Riimit eivät riitä, laatusanat latistuvat. Vaihdot ja kotiutukset hoidettiin tänään tyrmäävän tehokkaasti. Joensuu pelasi kauden parhaan sisäpelinsä tehden 3-tilanteita […]

Kirittärien tehokkuus hurmaa – koko joukkue säkenöi Mehtimäellä ja pelin osa-alueet alkavat loksahtaa kohdillaan


Nyt kyllä tuntuu siltä, että sanoo Kirittärien pelistä tällä hetkellä sitten ihan mitä tahansa, niin se ei anna oikeutusta joukkueen säkenöivälle pelille. Riimit eivät riitä, laatusanat latistuvat. Vaihdot ja kotiutukset hoidettiin tänään tyrmäävän tehokkaasti. Joensuu pelasi kauden parhaan sisäpelinsä tehden 3-tilanteita jokaisella lyöntivuorollaan ja hyvillä lyönneillä (yhteensä 14), mutta Kirittärien takatilannepelaaminen ja mailatyöskentely olivat kotijoukkueen kannalta lannistavan tehokasta. Loistavasta yrityksestä huolimatta kotijoukkue ei päässyt missään vaiheessa iltaa todella haastamaan vieraita. Ja kun jarrua ei paineltu, niin plakkariin saatiin kauden 11. voitto. Loppunumerot 0-2 (2-12, 3-9) kertovat pelistä sen oleellisimman – Kirittäret on juuri nyt hirmu iskussa.

Kun katsoo Kirittärien suorittamista kentällä, niin siitä puuttuu kaikki hosuminen. Ja nimenomaan tämä on olennaista. Lyönnit ja heitot lähtevät rennosti, mutta vihaisesti ja tappavan tarkasti juuri sinne, minne niiden pitääkin. Suorituksia edeltää analyyttisen rauhallinen tilanteen puntarointi. Keskittyminen jokaiseen suoritukseen näkyy vahvana jopa pienen kuvaruudun kautta. Kenttä vilisee jänteviä pelaajia, joiden kroppa on viritetty kestämään pelin rasitukset ja samanaikaisesti reagoimaan hyvinkin herkällä jalalla tai kädellä pelin muuttuviin tapahtumiin. On tämä kyllä aivan ällistyttävän viileä joukkue.


”Hold your horses” sanoisi kuitenkin viisas ratsumestari. Helpot pelit ovat nyt takana ja ne on hoidettu tyylikkäästi. Mutta vasta nyt alkavat ne karkelot, joissa voittamisella on runkosarjan sijoituksen kannalta todellista merkitystä.

Tehopistetilastoa dominoiva Emma Körkkö kiskaisi jälleen hirmutehot 1+7 lyötyä ja 5 tuotua ja saavutti samalla historiatilastoissa 600 tehopisteen rajapyykin (nyt 311 lyötyä ja 294 tuotua) runkosarjassa. Aktiivipelaajista tähän on häntä ennen yltänyt ainoastaan Pesäkarhujen Susanna Puisto. Samalla hän pyyhälsi aktiivipelaajien kärkilyöntitilaston ykköseksi ohi Sarita Heikkisen. Körkkö pukee kultakypärän päähänsä seuraavaan peliin jo 4. kerran peräkkäin – TJ:n comeback on ollut häikäisevä.


Kirittärien kapteeni Eeva Mäki-Maukola (3 tuotua, kärkkärit 9/9) palkittiin illan kakkospalkinnolla jälleen kerran erinomaisen peliesityksen jälkeen: 1-tilanteen purku lähti jälleen 100 % tehoilla. Kaikesta näkee, että joukkueen keulahahmo ei ole säästänyt itseään harkoissa eikä pelikentillä.

No kyllähän tuo joukkueen suorittaminen alkaa näyttää hyvältä, kieltämättä. Oma peli kulkee myös, vaikka vähän tuuriakin on välillä ollut. Näen itse, että meille on ollut etua siitä, että olemme saaneet pelata alkukaudesta hieman heikompia vastustajia vastaan. Ollaan saatu hiottua monia yksityiskohtia kohdilleen, mutta on tietenkin kiva päästä pelaamaan niitä kovimpia joukkueita vastaan viimeinkin. Päästään mittaamaan meidän todellista tasoa huippujoukkueita vastaan.


Voittavassa joukkueessa oli taas kasapäin onnistujia. Laura Toikkasen kunnari tyhjään kenttään (tehot 1+2/1), Körkön niin ikään 2-rajapuhkaisusta syntynyt kunnari ja Mari Mantsisen junailemat kaksi paloa yhdellä lyöntivuorolla Joensuun ajotilanteessa olivat varmasti monelle sykähdyttävää seurattavaa. Ella Korpela nousi etenijätilaston kakkoseksi tuomalla 5 juoksua. Jokeripaidassa piipahtanut Jutta Myllyniemi tempaisi hienoilla lyönneillä 4 juoksua. Venla Karttunen tehoili taas komeasti 1/3. Camilla Kirsilä löi kauden avausjuoksunsa. Elsa Nymanin paluu edustukseen oli myös komea: 1 lyöty ja 1 tuotu. Siri Eskola tehtaili 2 lyötyä ja yksi tuotu.


Pelinjohtaja Nalle Viljanen ei myöskään säästellyt tyytyväisyyttään suojattiensa edesottamuksiin.

Kyllähän tänään oli paljon hyviä suorituksia mailassa ja myös JoMa pelasi sisällä hyvin. Tehtiin näihin kahteen viimeiseen peliin kova määrä 3-tilanteita – olisko ollut 73 kpl – ja se on todella kova suoritus. JoMa teki tilanteita hyvillä lyönneillä, josta pitää nostaa hattua heille. Toisaalta pitää olla kyllä tyytyväinen myös meidän takatilannepelaamiseen, kestimme hyvin kotijoukkueen antaman paineen. Kaiken kaikkiaan olemme menossa hyvään suuntaan. Nyt alkaa fyysisesti kova pelirupeama. Olemme treenanneet edelleen kovaa, mutta ensi viikolla joukkue saa kaksi vapaapäivää. Teemme punttia ja katsomme erityisesti ulkopelikuvioitamme hieman tarkemmin loppukautta ajatellen. Junamme etenee hyvin aikataulussa.

Ottelun palkitut

I ja ottelun SeppäEmma Körkkö
Lumme Energian energisin ulkopelaajaVenla Karttunen
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäLaura Toikkanen

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

Viimeaikaisia uutisia