Otteluraportti 24.07. Kirittäret – Siilinjärvi 2-0 (12-0, 5-0)

 – Otteluraportit, Superpesis, Yleinen

Kirittärien voittoputki jatkui raikkaana myös haastavassa sadekelissä – Siilinjärvi jäi ison jyrän alle Hippoksella Ennakko-odotusten mukaisesti Kirittäret ei jäänyt pahemmin jarruttelemaan ja kurkkimaan taakseen pysyykö kaveri mukana vaiko ei. Keskityttiin omaan peliin ja siinä myös onnistuttiin. Edelleen ilman tappioita jatkava kotijoukkue otti roiman kotivoiton kovin huolimattoman näköisesti ja heikolla sykkeellä pelanneesta Siilinjärvestä. Vai olisiko vieraiden […]

Kirittärien voittoputki jatkui raikkaana myös haastavassa sadekelissä – Siilinjärvi jäi ison jyrän alle Hippoksella


Ennakko-odotusten mukaisesti Kirittäret ei jäänyt pahemmin jarruttelemaan ja kurkkimaan taakseen pysyykö kaveri mukana vaiko ei. Keskityttiin omaan peliin ja siinä myös onnistuttiin. Edelleen ilman tappioita jatkava kotijoukkue otti roiman kotivoiton kovin huolimattoman näköisesti ja heikolla sykkeellä pelanneesta Siilinjärvestä. Vai olisiko vieraiden heikkous ollut vain kotijoukkueen hyvyyttä? Kirittäret teki taas ilahduttavan laajalla rintamalla laadukasta jälkeä sisällä ja nollasi lopulta vierailijat puhtaasti 2-0 (12-0, 5-0).

Kirittäret lähti otteluun hieman muunnellulla sisäpelikoostumuksella. Pitkää kärkeä varmasti haettiin, kun Siri Eskola oli siirretty numerolle 5, Jutta Myllyniemi numerolle 6 ja nro 7 hihassaan pelasi niin ikään alkukaudesta hyvin kotiutuksissaan onnistunut Laura Toikkanen.

Avausjaksolla Kirittäret käytti säälittä hyväksi SiiPen koko ajan vuotanutta 3-puolta. Tippuivat ne pallot toki välillä muuallakin ja jakso meni täydeksi rallatteluksi., paljolti toki hyvillä lyönneillä Ensimmäisessä vuoroparissa mätettiin heti 5 juoksua, joista viimeinen tuli Emma Körkön mailasta ja Turku-Pesiksen kasvatin mittariin tuli samalla uran 300. lyöty juoksu runkosarjassa. Mari Mantsinen pääsi varmaan ensimmäistä kertaa elämässään lyömään kolmesti samalla jaksolla ajolähdöstä, mikä jo kertoo paljon pelin luonteesta. Ja tulihan se kauden avausjuoksukin, vieläpä komealla kahvanäpillä. Kärki vyörytti pesiä täyteen semmoisella tahdilla, että kirjurilla oli varmasti hikinen iltapuhde.

Pelin taso lässähti toisella jaksolla entisestään, kun Kirittärienkin kuviot menivät pelailuksi alun reilun johdon jälkeen. Ei tästä nyt joukkuetta oikein syyttämäänkään voi mennä – on jotenkin inhimillistä, että tässä vaiheessa peli ei enää sytyttänyt ja sisäpeliin keskittyminen hieman uuvahti. Alkukesän yllätysmomentit ovat menneet loppupään joukkueilta ja näyttää siltä, että näistä loppukauden peleistä kärjen ja häntäpään joukkueiden välillä tulee kyllä melkoisia kujanjuoksuja altavastaajille. Jännitystä nostetaan enää siinä kuka pitää kärkkäreissä 100 % ja ketkä tekevät eniten pisteitä.

Noh, kehutaan nyt kuitenkin omia. Körkkö keräsi jälleen kovat pisteet (4 lyötyä, 3 tuotua ja 8 kärkkäriä) ja lähestyy urallaan jo hurjaa 600 pisteen haamurajaa runkosarjan tehotilastossa. Pelin kakkospalkittu Eeva Mäki-Maukola on ollut viime peleissä aivan ällistyttävän varma 1-tilanteen puruissa ja sama jatkui tänään. Venla Karttunen tehtaili tehot 1/3 ja järjesteli hyvin ajotilanteita. Nuorella Viivi Partasella oli enemmän virtaa kuin puolikkaalla vierasjoukkueella. Mainion iltapuhteen tuloksena oli 2 tuotua. Siri Eskola pelasi 100. runkosarjan juhlaottelunsa myös hyvillä tehoilla 2/1. Jutta Myllyniemi ja Ella Mäkelä löivät 3 juopksua naiseen ja Kati Tanhua toi kolme. Monille siis paljon iloa pisteistä. Mari Mantsinen teki omalta osaltaan SiiPen lyöjistä tänään siivettömiä.

SiiPen peli-ilme oli ottelun alusta lähtien alistuneen ja tahdottoman oloinen joukkueen ilonaiheiden jäätyä kyllä todella vähiin. Kun sisäpeli jäi näinkin luokattomaksi (koko pelissä vain kaksi 3-tilannetta), että esiin voi nostaa lukkari Emmi Hannuniemen. Sohvi Korhonen räväytti muutaman hienon lyönnin, mutta eipä tästä jälkipolville paljoa jää ihmeteltävää. Kiivaassa ottelutahdissa parhaat paukut satsataan varmasti edessä oleviin tasaisempiin peleihin.

Rutiinivoitto ei isoja kiljahduksia saanut aikaan myöskään illan ykköspalkittu Emma Körköltä.

Oltiin koko ajan selvästi niskan päällä ja pelattiin tasapainoinen peli. Jos vastustaja saa vain kaksi 3-tilannetta, niin silloin ollaan pelattu aika hyvin.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli selvästi enemmän mielissään illan lopputuloksesta.

Olimme valmistautuneet peliin erinomaisen hyvin ja tiesimme tarkkaan mihin lyödä ja miten pelata SiiPen tärkeimmät pelaajat pois. Mantsisen syöttövalinnat menivät tässä aika nappiin. Kotiutusten paikat oli katsottu etukäteen tarkkaan ja niissä myös onnistuttiin. Meidän kova tulos ehkä sai vastustajan näyttämään huonommalta kuin mitä se oikeasti on. Sade varmaan jonkin verran vaikutti pelin kulkuun – pallo ei kulkenut niin hyvin ja takalaittomia ei tänään Hippoksella nähty. Toisella jaksolla tuli muutamia väärä-huutoja, jotka sitten olivatkin tuomarin mielestä oikeita ja viimeisillä lyönneillä ei saatu ihan parasta esiin. Joka tapauksessa pelimme on nyt aika hyvässä kuosissa. Jalka kulkee hyvin ja tänään oli paljon onnistuneita kovia vaihtolyöntejä.

Kirittärien matka jatkuu jo sunnuntaina, kun kohteena on Suomen komeimmaksikin pesisareenaksi väitetty Mehtimäen stadion Joensuussa. Siihen päättyy myös oman lohkon ottelut ja aina vain kovenevaa vääntöä on tiedossa siitä eteenpäin.

Ottelun palkitut

I ja ottelun SeppäEmma Körkkö
LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaEeva Mäki-Maukola
Lumme Energian energisin ulkopelaajaMari Mantsinen
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäVenla Karttunen

Ottelun tilastot täällä.

Harvian jälkilöylyt

https://www.instagram.com/p/CDCPkIlFMX8/

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

Viimeaikaisia uutisia