Su 05.07. Siilinjärvi – Kirittäret 0-2 (2-5, 3-9)

 – Otteluraportit

Siilinjärveltä sarjatauolle puhtaalla voitolla – Kirittäret jatkaa sarjakärjessä Kirittäret päätti kovan 5 peliä 10 päivässä ottelurumban voitokkaasti Siilinjärvellä. Sisäpelissä oli ehkä hieman havaittavissa pientä väsymisen meininkiä, mutta ulkokenttä pelasi varsinkin vaikeamman 1. jakson tarkasti, mikä varmisti jaksovoiton. Toisella jaksolla ero repesi heti alussa ja vaikka kotijoukkue pääsikin kaventamaan hetkeksi, niin petraantunut sisäpeli toi lopulta selkeän […]

Siilinjärveltä sarjatauolle puhtaalla voitolla – Kirittäret jatkaa sarjakärjessä

Kirittäret päätti kovan 5 peliä 10 päivässä ottelurumban voitokkaasti Siilinjärvellä. Sisäpelissä oli ehkä hieman havaittavissa pientä väsymisen meininkiä, mutta ulkokenttä pelasi varsinkin vaikeamman 1. jakson tarkasti, mikä varmisti jaksovoiton. Toisella jaksolla ero repesi heti alussa ja vaikka kotijoukkue pääsikin kaventamaan hetkeksi, niin petraantunut sisäpeli toi lopulta selkeän jaksovoiton. Kirittäret lähti kotimatkalle ja 10 päivän ottelutauolle voittonumeroin 0-2 (2-5, 3-9).

Mantun kentällä nähtiin eilen erikoinen avausjakso, jossa Kirittäret sai pallon kahdesti Mantun monttuun. Kotijoukkue ei lyönyt ainuttakaan juoksua, mutta johti 2. vuoroparissa yllättäen 2-0, kun Kirittärien 2-pesälle suuntautunut polttoheitto aukesi liikaa ja pallo valui aina monttuun asti. Tasoittavalla vuorolla Ella Mäkelä kuitenkin kiskaisi unelmakuulan viimeisellään 2-luukkuun ja pallo oli toistamiseen montussa.

– Kyllä se oli suunniteltu juttu Nallen (Viljanen) kanssa, että pesän päältä lyödään. Emma Körkkö teki ensin loistavan maskin pesävahdille ja pallo lähti juuri sinne minne pitikin. Lyönteihin on tullut viime vuodesta paljon lisää puhtia ja olen saanut treeneissä hyviä vinkkejä niin valmentajilta kuin pelikavereiltakin, joten kai tämä hyvä tuloskunto siitä johtuu, kertoi joukkueen ykkösenä palkittu Mäkelä (1+5 lyötyä, 2 tuotua), joka on jo tähän mennessä tuplannut koko aikaisemman Superpesisuransa lyöntitehot.

Avausjaksolle oli ominaista, että SiiPe ei meinannut millään saada pelaajia kentälle. Mari Mantsinen pelasi nolla- ja takatilanteessa niin jäätävää peliä, että voi helposti sanoa hänen pelaavan uransa parasta vaihetta.

Toisen jakson Kirittäret näytti ratkaisevan heti aloittavalla sisävuorollaan, kun kärki rakensi Jutta Myllyniemelle heti alkuunsa palottoman ajon. Juti pamautti merkistä hienosti painuvan lyönnin koppareiden yli ja kenttä rullasi 0-4. Mäkelä ehti lisätä johtoa vielä 0-5, kunnes Petra Väistölä veti tasoittavalla komeasti 3-pesästä läpi ja SiiPe kavensi 2-5. Heti perään Emmi Julkunen toi kotijoukkueen jo kahden juoksun päähän, mutta sen jälkeen Kirittäret meni menojaan.

Emma Körkkö pelasi tänään jokeripaidassa, Siri Eskola siepparina ja Juti taas linjassa. Eskola (2 lyötyä, 1 tuotu) pelasi kauden parhaan ulkopelinsä ja Kirittärillä on jatkossa varaa valita kahdesta siepparista. Camilla Kirsilä pelasi tänään myös huippupelin, juosten muutaman kovan vedon kopiksi ja lyöden kauden avausjuoksunsa kotiutettuaan 1. jaksolla kunnarin lyöneen Mäkelän. 16-vuotias Elsa Nyman näyttää vakiinnuttaneen pelipaikkansa Kirittärien kovassa yhdeksikössä. Hyville tehoille pääsi myös Venla Karttunen (3 tuotua), vaikkei tänään ollutkaan vaihdoissa aivan parhaassa terässään.

SiiPen terävintä kärkeä oli tänään Roosa Lappalainen, joka toi 2 juoksua ja hoiti vaihtotehtävät 100 %:sti. Myös Sohvi Korhonen jatkaa hyviä vaihtolyöntejään. SiiPen kärki ei ollut tänään parhaimmillaan. Numeroilla 1-4 pelanneet saivat saaliiksi koko ottelussa yhteensä vain 3 kärkkäriä 23 yrityksestä. Osittain se toki kertoo Kirittärien ulkopelin toimivuudesta. Sisäpeli kohenikin selvästi toisella jaksolla, kun Lappalainen ja Korhonen siirrettiin 1-kärjen vaihtajiksi.

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen oli pääosin tyytyväinen päivän peliin kovasta ottelutahdista huolimatta. Arvio Kirittärien alkukaudesta oli myös plusmerkkinen.

– Sisällä on pelattu pääsääntöisesti hyvin lukuun ottamatta oikeastaan yhtä jaksoa Joensuuta vastaan. Ulkopeli on ollut hyvää 90-%:sti pelien sisällä, mutta aina välillä on palloa myös lyöty läpi meidän ulkokentästä. Positiivisissa fiilingeissä kuitenkin jäädään tauolle. Meidän pitää vielä hieman petrata pienissä asioissa. Kaaripelaaminen on välillä tosi hyvää, mutta sitten taas saattaa tulla pieni herpaantuminen. Sama koskee pesiltä lähtöjä, etenemistä niin kärjessä kuin takatilanteissakin. Virheet kuuluvat peliin, mutta meidän pitää olla huolellisempia. Ajatus siitä, mikä tilanne on (niin sisä- kuin ulkopelissä), montako paloa on, kuka etenijä itsellä tai vastustajalla on menossa jne. Nyt pelaajat jäävät ansaitulle muutaman päivän vapaalle, itse menen jatkamaan perheen kanssa viikonloppuna alkanutta lyhyttä lomaa Katinkullassa.

Kirittäret on nyt pelannut kolmanneksen runkosarjasta. Pelien taso tulee kovenemaan tästä eteenpäin koko ajan kohti loppukautta. Kirittäret jatkaa kauttaan 15.7. Kempeleen vieraana. Seuraava kotipeli onkin sitten jo todellinen klassikko, kun Lapuan Virkiä saapuu Hippokselle pe 17.7.

Ottelun palkitut

I ja Ottelun SeppäElla Mäkelä
II ja Lumme-energian Energisin ulkopelaajaEeva Mäki-Maukola
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäCamilla Kirsilä
Oteluraportin tarjoaa JVmedia
Oteluraportin tarjoaa JVmedia


Ottelun tilastot

#yhdessähuipulla2020 #otteluraportti #jvmedia


Viimeaikaisia uutisia