Ke 15.07. Kempele – Kirittäret 0-2 (1-8, 2-10)

 – Otteluraportit

Kirittäret palasi hurjana harjoittelutauolta – Emma Körkkö upotti Kempeleen Siniseen laguuniin Kempeleen kotikenttä ’Sininen laguuni’ on osoittautunut monelle vierasjoukkueelle vuosien saatossa pahaksi paikaksi, niin myös Kirittärille. Vaan ei tullut tänään sitä pitkään odotettua haastoa sarjapisteistä, kun Sinisen Laguunin taika murtui oikeastaan heti Kirittärien aloitettua molemmat sisävuoronsa. Ujosti esiintynyt ja useisiin ulkopelivirheisiin sortunut kotijoukkue jäi nolosti […]

Kirittäret palasi hurjana harjoittelutauolta – Emma Körkkö upotti Kempeleen Siniseen laguuniin

Kempeleen kotikenttä ’Sininen laguuni’ on osoittautunut monelle vierasjoukkueelle vuosien saatossa pahaksi paikaksi, niin myös Kirittärille. Vaan ei tullut tänään sitä pitkään odotettua haastoa sarjapisteistä, kun Sinisen Laguunin taika murtui oikeastaan heti Kirittärien aloitettua molemmat sisävuoronsa. Ujosti esiintynyt ja useisiin ulkopelivirheisiin sortunut kotijoukkue jäi nolosti ison oranssin jyrän alle, kun jyväskyläläiset vyöryttivät jatkuvasti ykköskärjestä ajolähtöjä. Hirmuisilla tehoilla sisällä ja hyvälla asenteella ulkona pelannut Kirittäret otti 8. peräkkäisen voittonsa runkosarjassa lukemin 0-2 (1-8, 2-10).

Kirittärien vuorotteluvapaat jatkuivat myös Kempeleessä. Ella Mäkelä pelasi tänään taas siepparina, kun Siri Eskola palasi jokeriksi. Viivi Partanen tuli mukaan kauden toiseen peliinsä, kun Elsa Nyman oli nyt vapaalla jokeripaidasta.

Kempele livahti 1-0 johtoon heti 1. aloittavalla vuorollaan, kun Annika Linna – yksi illan harvoista kotijoukkueen onnistujista –hyödynsi komeasti hieman avautuneen 3-luukun. Pelin kupletti paljastui kuitenkin heti Kirittärien tasoittavalla, kun päättäväisesti mailan varressa esiintyneet vieraat rakensivat heti kärjestä palottoman ajolähdön, josta Emma Körkkö tinttasi ottamattoman lyönnin väliin ja tasoitti pelin. Siri Eskola ja Laura Toikkanen käytännössä ratkaisivat jakson, kun Kirittäret siirtyi 3-1 johtoon ekan vuoroparin päätyttyä. Koko avausjakson Kirittäret pelasi käytännössä vain ykköskärjellä, kun vuorot loppuivat yleensä 2-kärjen alkuun. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen ulkokenttä näytti ikävä kyllä enemmän Fingerporin kuin Kempeleen Kiriltä. Kempeleen lupaavalla lukkarilla Elina Kärsämällä on nyt toivottavasti vain ohimeneviä ongelmia. Inka Ronkainen paikkasi häntä avausjakson puolivälistä, mutta liian köykäisiksi jäivät haastot Kirittärien kovalle kärjelle.

Toinen jakso ratkesi heti Kirittärien aloittavalla sisävuorolla, kun kärki teki (taas kerran) palottoman ajolähdön Körkölle. TJ:n painuva lyönti upposi koppareiden taakse ja kieri erään pienen fanin mielestä piiloon parsakaaleja muistuttavien puiden katveeseen. Uran 28. runkosarjan kunnari upotti viimeistään kotijoukkueen toiveet.

Tähän pelin jännitys sitten lopahti. Kirittärien kärki pelasi jälleen upean pelin, ajolähtöjä rakennettiin jokaisella sisävuorolla. Ella Korpela 6 tuotua, Eeva Mäki-Maukolan 100 % tehoilla onnistuneet monipuoliset vaihdot, Venla Karttusen aina arvaamattomat vaihtolyönnit ja Körkön musertava tahti ajolähtöjen purkamisessa oli liikaa KeKille. Siri Eskola kiskaisi jokeripaidassa komeat 4 juoksua oman pienen, mutta kuuluvan fanijoukon kannustamana. Laura Toikkanen esitti kaksi upeaa kotiinottoa, joista varsinkin ykkösrajaan käännetty pitkä näpy oli huikea. Kirittärien ulkopeli näytti hyvältä, vaikka pari kovaa läpäriä tulikin – tosin erinomaisilla lyönneillä. Teholyöjä Ella Mäkelä jäi tänään ilman kotiutuksia, mutta pelasi hienon pelin siepparin paikalla naulaten monta Kempeleen kovaa lyöntiä ja polttaen napakasti etenijöitä pesille. Aikakirjoihin jää myös 16-vuotiaan Viivi Partasen ensimmäinen piste naisten Superissa. Se tuli hienolla etenemisellä toisella jaksolla Eskolan välilyönnistä. Jo junioripelit ovat osoittaneet, että Viivi on Ronja Salmelan ohella Kirittärien seuraavan sukupolven superpelaajia yhdessä tänään levänneen Elsa Nymanin kanssa.

Erityismaininnan illan pelistä ansaitsee silti lukkari Mari Mantsinen, joka pelasi mahtiottelun. Aivan huikeaa touhua järjesti susirajan nainen, kun lautaskammo olikin enemmän vastustajan pelaajilla. Vaikeat ja monipuoliset syötöt tempon vaihteluineen teki kotijoukkueen nollatilanteen purkamisen lähes mahdottomaksi koko pelin ajan. Ja tolppa nousee uusiin korkeuksiin ja lukkarin itsevarmuus tulee kuvaruudusta läpi. Kärpäsiä taisi tulla tänään kaksi ja sanotaan se nyt tässä: Tohka pelaa nyt kyllä elämänsä kautta. Ei kahta sanaa.

Kirittärien alkukaudesta hieman kritisoitu ulkopeli näytti tänään kyntensä. Kempeleen kotiutukset 3/11 kertoo jo hyvää. Ennen kaikkea nolla- ja takatilannepelaaminen oli mallikasta. Etukenttä pelasi isoista väleistä huolimatta hienon pelin Mantsisen hallitessa kotipesän ympäristöä. Tämän päivän pelin toteutuksesta jäi ilman muuta jonkin sortin metallin maku suuhun, vaikka yleensä tässä vaiheessa kautta on vielä turha nuolaista. Odotellaan nyt vielä pari kuukautta makuhermojen todellista herkistymistä.

Ottelu jätti jälkeensä joitain tilastollisia kummajaisia. Kirittärien Ella Korpela toi 6 juoksua seitsemästä kentällemenosta ilman ainuttakaan kärkilyöntiä. Kova etenijä toki vaatii riskipitoisia syöttöjä, mutta kun kauden ykkösetenijä pääsee koko ajan kehiin vapailla, niin jotain mielenkiintoista on meneillään. Martti Ruuska voisi selvittää oliko tämä peräti koko lajin tilastoidun historian erikoisin tapaus kärkietenijöiden osalta. Lyöjätilaston kärjessäkin välillä piipahtanut Ella Mäkelä pelasi numerolla 8 ja ehti mailan varteen vasta toisella jaksolla vieraiden jatkuvasta myllytyksestä huolimatta. Emma Körkkö teki uransa komeimmat ottelukohtaiset pisteet (1+8/5) ja siirtyi sarjan kärkkäri- ja tehotilaston kärkeen. Kotiutukset 9/10 antavat tosiharjoittelun vasta keväällä aloittaaneelle Körkölle isoja lupauksia tulevasta. Erikoista on myös se, että hän on tehtaillut aika tasaisesti pisteitä 13-vuotisella pääsarjaurallaan: 383 lyötyä ja 383 tuotua – kaikki pääsarjapelit huomioiden.

TJ olikin huojentuneen oloinen lyöntinsä löytymisestä.

– Nyt on kyllä hyvä fiilis. Lyönti on tuntunut tosi hyvältä viimeisen viikon ajan ja tänään se näkyi myös tulostaululla. Ainakin toistaiseksi. Kunnarilyönti lipsahti vähän pitkäksi, mutta näitä aina joskus tulee.

Kempeleellä on nyt jonkinlainen kipsi päällä. Liekö pelinjohtajavaihdos kuitenkin vaikuttanut joukkueen suorittamiseen, mutta tänään ei tosiaankaan saatu omaa potentiaalia irti. Sisäpeli toimi toisella jaksolla ottelun jo ratkettua hyvin, mutta yleensä hyvänä ulkopelijoukkueena tunnetun joukkueen räpylä kaipaa nyt rauhoitusta. Annika Linna ja Inka Ronkainen olivat joukkueen harvat valopilkut.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli äärimmäisen tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Pelattiin kyllä sisällä hyvin, tuli paljon laatulyöntejä niin vaihdoissa kuin kotiutuksissa. 68 % onnistuminen kärkilyönneissä on tosi kova, vaikka kaverin lukkarilla ongelmia olikin. Nyt vain nollataan tilanne ja aletaan käymään läpi huomenna Lapuan pelin analysointia. Perjantain peli on meille äärimmäisen tärkeä ja selkeä ensimmäinen kova mittari tällä kaudella.

Perjantaina testissä on todellakin kauden kovin verenpainemittari, kun Lapua saapuu testaamaan Kirittärien nykykuntoa. Kaikkien aikojen ehdottomassa naispesiksen klassikko-ottelussa toinen titanic uppoaa huomenna Hippoksella.

Ottelun tilastot

Ottelun Kirittärien pöytäkirja (huom. Ella Korpelan erikoiset tilastot)

Ottelun palkitut

I ja ottelun SeppäEmma Körkkö
Lumme Energian energisin ulkopelaajaLaura Toikkanen
YIT yritteliäin ja innokkain tekijäViivi Partanen
IISiri Eskola
Ruutu-tähtiMari Mantsinen


Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #liikuntapääkaupunki #pesis #jyväskylä #virtaayrityksille #otteluraportti #jvmedia

Viimeaikaisia uutisia