Pe 17.07. Kirittäret – Lapua 2-1 (6-2, 1-2, 1-1, 1-0)

 – Otteluraportit

Virkiä laittoi Kirittäret koville ja hyytyi vasta klassikko-ottelun kotareissa Täysi tupa oli ahtautunut Hippokselle kauden ensimmäiseen todella isoon taistoon, kun Virkiä saapui testaamaan Kirittärien nykykunnon. Pohjalaiset aloittivat lepsusti ulkona, mutta kun pakka tiivistyi, niin nähtiin sitä klassikko-ottelua parhaimmillaan. Kirittärien tyrmäysalku ei riittänyt, kun Lapua ryhdistäytyi ja Kirittärien sisäpeli hyytyi vaihtopelaamiseen. Tilannetta ei oikein saatu päälle […]

Virkiä laittoi Kirittäret koville ja hyytyi vasta klassikko-ottelun kotareissa

Täysi tupa oli ahtautunut Hippokselle kauden ensimmäiseen todella isoon taistoon, kun Virkiä saapui testaamaan Kirittärien nykykunnon. Pohjalaiset aloittivat lepsusti ulkona, mutta kun pakka tiivistyi, niin nähtiin sitä klassikko-ottelua parhaimmillaan. Kirittärien tyrmäysalku ei riittänyt, kun Lapua ryhdistäytyi ja Kirittärien sisäpeli hyytyi vaihtopelaamiseen. Tilannetta ei oikein saatu päälle ja kotiutuksetkaan eivät natsanneet hyvin sujuneen avausjakson jälkeen, joten perinteisesti mentiin taas jatkopalloille. Kirittärien ulkopeli piti loistavasti Lapuan haastot kotiutuslyöntikisassa ja kauden 9. perättäinen voitto kairattiin lopulta numeroin 2-1k (6-2, 12, 1-1, 1-0).

Jotain merkillistä näiden kahden titaanin kohtaamisissa aina on. Historia merkitsee, kansa lähtee katsomaan, viihde on jännittävää ja näyttävää puolin ja toisin ja peli ei ole koskaan ohi ennen kuin se on ohi. Klassikko piti pintansa jälleen kerran viihdyttävänä urheilutapahtumana.

Kirittäret lähti tismalleen samalla kokoonpanolla peliin kuin toissapäiväisessä voitto-ottelussa Kempelettä vastaan. Kovalla latauksella peliin lähtenyt kotijoukkue ratkaisi ensimmäisen jakson jo avausvuoroparissa. Ella Korpela tykitti heti ottelun avauspelaajana ensimmäisellä lyönnillä tyhjään kenttään kunnarin, kun Lapuan 2-raja aukesi. Eeva Mäki-Maukola löi heti perään keskisaumasta Korpelan kotiin ja tilanne oli 2-0. Kylmä kyyti sai jatkoa, kun Juti Myllyniemi veti heti seuraavasta ajolähdöstä väliin ja peli oli jo 3-0. Alkukaudesta aiempaa isommassa roolissa kotiutuksissa häärinyt Laura Toikkanen veti myös pystyärinsä väliin 4-0. Ella Mäkelä herkutteli vielä 2-saumasta 5-0 ja kyllähän tämä oli koko avausjakson niitti.

Jatkossa Virkiän ulkopeli tiivistyi eikä tilanteita tullut enää liukuhihnalta. Peli tasoittui ja Lapuakin pääsi haastamaan kotiutusyrityksissä Kirittärien ulkokenttää. Avausjakso päättyi lopulta lukemiin 6-2 ja Virkiä oli päässyt pelin päälle.

Toinen jakso oli Kirittärien sisäpelin osalta kauden heikointa suorittamista. Virheitä tuli liikaa vaihdoissa eikä kotiutuksia saatu kohdalleen. Virkiä karkasi sairastuvalta tärkeään peliin palanneen Janette Lepistön lyönneillä jo 0-2 johtoon, kun Kirittäret tuli viimeisen kerran sisälle. Emma Körkkö nostatti vielä upean 970 katsojan tunnelmia kaventamalla 3-jatkeelta tilanteeksi 1-2. Kolmospesä saatiin vielä täyteen, mutta nyt ei natsannut.

Superissa molemmat onnistuivat kertaalleen. Kirittäret tosin harhaheiton turvin, joten kuivin jaloin selvittiin. Kotiutuslyöntikilpailussa Kirittärien ulkokenttä esitti kauden parasta osaamistaan torpaten kovassa painetilanteessa kaikki Virkiän kotiutusyritykset. Körkkö ratkaisi heti ensimmäisenä kotijoukkueen lyöjänä kaksi pistettä kotiin.

Tänään kotijoukkueen ehkä hämmensi upea avausvuoropari. Sen jälkeen vaihtolyönnit eivät napsuneet ja kotiutuksia ei saatu kuumimmille pelaajille. Hyvääkin silti löytyy. Mari Mantsinen lukkaroi taas kylmän viileästi ja oli vahvalla ulkopelillään joukkueensa primus motor. Ella Korpela jatkaa edelleen hämmästyttävää etenemistään. Kapteeni Eeva Mäki-Maukola uhrasi monesti itsensä kärjen eduksi, ja kilautti komeat tehot 1 lyöty ja 3 tuotua. Juti Myllyniemi jatkaa kovalla kotiutuslinjalla, tänään 2 lyötyä. Emma Körkölle ei saatu tänään kuin kaksi kotiutustilannetta – toinenkin vasta kotareissa – mutta molemmat upposivat.

Lapua aloitti heikosti, mutta rakas verivihollinen jaksaa sytyttää myös pohjalaisia vuodesta toiseen. Janette Lepistön paluu oli varmasti henkisesti tärkeä Virkiälle ja kaksi tärkeää kotiutusta 2-jaksolla varmistivat Lapualle yhden sarjapisteen. Niina Härkönen oli myös huippuvireessä lukkarin paikalla ja tarjosi Lapualle avaimet yhteen sarjapisteeseen. Tilastollisesti tasaisessa matsissa Kirittäret oli hieman tehokkaampi mailan varressa – molemmat saivat 13 kotiutusyritystä.

Tänään joukkueen kuumin kotiuttaja Emma Körkkö ei saanut kuin kaksi kotiutusmahdollisuutta, mutta naulasi molemmat Virkiän ulkokenttään. Hyvä ulkopeli takasi myös kotijoukkueen ykköspalkinnon.

– Peli alkoi hyvin, mutta sitten oltiin huolimattomia ja tuli paljon laittomia. Ulkona olimme suurelta osin tosi, tosi hyviä. Kotari ratkesi myös meidän hyvään ulkopeliin. Tärkeintä on kuitenkin voitto ja siitä on hyvä fiilis. Koko ajan oli semmoinen tunne, että ollaan parempia. Harmittaa tietysti se pistemenetys, mutta lopputulos on kuitenkin positiivinen.

Pistemenetyksestä huolimatta pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Tärkeä voitto meille. Alussa tilanteita saatiin, mutta sitten lukkari Leena Härkönen oli todella kova. Saimme kyllä tilanteita aikaiseksi, mutta kotiutukset eivät onnistuneet. Määrätietoisuus puuttui. Kotarin ulkopeli oli kyllä vakuuttavaa, kun jätimme kaverin nollille. Nyt meille tulee taas viikon tauko peleistä ja huomenna meillä on joukkueen kanssa yhteistä olemista ilman pesäpalloa. Alkuviikosta lähdemme taas treenaamaan ja valmistautumaan vastustajien tuleviin keitoksiin. 

Ottelun palkitut

I ja ottelun SeppäEmma Körkkö
II ja LähiTapiolan Vakuuttavin sisäpelaajaElla Korpela
Lumme Energian energisin ulkopelaajaMari Mantsinen
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäLaura Toikkanen


Ottelun tilastot

Harvian Jälkilöylyt

#yhdessähuipulla2020 #liikuntapääkaupunki #pesis #jyväskylä #virtaayrityksille #otteluraportti #jvmedia

Viimeaikaisia uutisia