Pe 03.07. Kirittäret – Lappeenranta 2-0 (12-2, 9-2)

 – Otteluraportit

Kirittärien mättövaihde riemastutti Hippoksella – PesäYsit hukkui kotijoukkueen tuhoisaan sisäpeliin. Tasoero ennen kaikkea osaamisessa ja osittain myös tahtotasolla oli valtava, kun Lappeenrannan PesäYsit esitteli eilen osaamistaan Hippoksella. Matalapainetta viettävät eteläkarjalaiset olivat kovan jyrän alla, kun huolellisesti peliin valmistautunut Kirittäret ei armoa antanut. Kotijoukkueen pelaajat keräsivät tilastopisteitä ja jaksoivat paria pientä virhettä lukuun ottamatta keskittyä myös […]

Kirittärien mättövaihde riemastutti Hippoksella – PesäYsit hukkui kotijoukkueen tuhoisaan sisäpeliin.

Tasoero ennen kaikkea osaamisessa ja osittain myös tahtotasolla oli valtava, kun Lappeenrannan PesäYsit esitteli eilen osaamistaan Hippoksella. Matalapainetta viettävät eteläkarjalaiset olivat kovan jyrän alla, kun huolellisesti peliin valmistautunut Kirittäret ei armoa antanut. Kotijoukkueen pelaajat keräsivät tilastopisteitä ja jaksoivat paria pientä virhettä lukuun ottamatta keskittyä myös ulkopeliin. Pelin loputtua taululla olivat tylyt lukemat 2-0 (12-2, 9-2). Koronakauden ennätysyleisö 674 katsojaa sai nähdä koko joukkueelta mättövaihdetta ja onnistuneita suorituksia – isommat jännittämiset jätettiin tuleville viikoille.

Kirittäret oli koko ajan pelin päällä ja ison askeleen edellä vastustajaansa kaikessa tekemisessä, joskin toisella jaksolla isoin ero syntyi vasta viimeisessä vuoroparissa. Joukkueiden tasoero oli  tänään vieläkin suurempi kuin pari päivää sitten Lappeenrannassa, vaikka kotijoukkueelle pari lipsahdusta ulkopelissä sattuikin. 3-tilanteet 31-8 kertoo oleellisen ottelun kulusta. Tv-lähetyksen tekniset ongelmat vaimensivat muutaman huippusuorituksen suoratoistossa, joten aivan kaikkea ei saatu kommentoitavaksi. Esimerkiksi Kati Tanhuan kunnari jäi ikävä kyllä näkemättä.

Hirmutehoja tehtailivat joukkueen ykköspalkittu Venla Karttunen 1+2 lyötyä/6 tuotua, 12 kärkilyöntiä) ja Emma Körkkö (5/2, 8). Ykköskärjessä Ella Korpela – Eeva Mäki-Maukola toteuttaminen on edelleen säväyttävää katsottavaa: Elpe kellotti tänään 4 ja Mäkki 5 tuotua. Mäkin monipuoliset kärkkärit purivat myös vaikeissa vaihdoissa. Aiempina vuosina etenijänä kunnostautunut Jutta Myllyniemi on löytänyt Kirittärissä uutta potkua uralleen nimenomaan kotiuttajana – tänään tehot 4/1. Jatkon kannalta on tärkeää, että Siri Eskola näyttää löytäneen jokeripaikalta viimesyksyisen seesteisen suorittamisen mailassa: kotiutukset 5/6 lupaavat paljon kauden loppupelejä ajatellen. Esiin voi syystäkin nostaa myös Raumalta täksi kaudeksi Kirittäriin siirtyneen Kati Tanhuan suoritukset. Eteneminen on ollut alkukaudesta hurjaa ja uran toinen kunnari näki tänään illanvalon Hippoksella. Nuori Elsa Nyman onnistui jälleen hyvin – tehot 2/1 – ja on vahvistamassa paikkaansa pelaavassa yhdeksikössä myös ulkopelisuoritustensa kautta loppukaudelle. Myös Mari Mantsinen jatkaa vahvaa kautta lautasen äärellä.

PesäYsien riemun hetket jäivät hetkittäisiksi. Jo ennakkoon alistuneelta näyttäneen joukkueen pitää saada ryhtiä ja tiukempaa rimpuilua tekemiseensä, jos pistepussia aiotaan kartuttaa. Tänään Henriikka Harinen onnistui hetkellisesti horjuttamaan kotijoukkuetta, samoin sarjan kokenein pelaaja Sarita Heikkinen. Isoja vastaan täytyy ottaa riskejä, olla röyhkeä ja kaikki aistit paikallaan. Saadaan sitten kaikki pesistä seuraavat jännittävämpää katsottavaa.

Kirittärien ykköspalkittu Venla Karttunen ei ollut moksiskaan kovasta ottelutahdista – neljäs peli kahdeksaan päivään.

– No ei ainakaan minulla tunnu – sunnuntainahan sen sitten näkee, josko jalka painaa. Hieman kaipaan vielä lisää tasaisuutta joukkueen tekemiseen pienissä yksityiskohdissa niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Pientä yleistä höntyilyä tulee aina välillä, mikä johtaa peliotteen menettämiseen. Ne on kuitenkin korjattavissa hyvin. Vaikka olemme pelanneet toistaiseksi vain ehkä vähän helpompia joukkueita vastaan, niin ei tämä helppo sarja ole, kun moni kärkijoukkue on kompuroinut näiden ennakkoon heikompien kanssa.  Ja hyvä niin kaikille. Mutta hyvin luottavaisin mielin mennään kohti sunnuntaita. Nyt käymme vielä joukkueen kanssa saunassa ja pidämme pienen loppupalaverin.

Nalle Viljanen soitti heti Venlan jälkeen jo kotimatkaltaan ja rivien välistä aisti myhäilevän hyvän tunteen joukkueen tähänastisesta pelaamisesta.

– Lyöntikirjo oli tänään parempi kuin keskiviikkona Lappeenrannassa, mutta kyllä pari päivää sitten oltiin räpylässä paremmin asialla – olisiko ollut meillä pieniä väsyn oireita. Vapaat lyönnit tippuili tänään kuitenkin erinomaisen hyvin. Nyt on tärkeä lähteä hyvällä keskittymisellä ja energialla sunnuntain peliin – se on meille 10 päivän sisällä jo 5. ottelu. Väsyn ei saa antaa tulla pelitilanteessa esiin.

Todellakin – 10 päivän aikana viisi peliä! Sunnuntaina Kirittäristä otetaan jälleen mittaa, kun he kohtaavat Mantussa Siilinjärven. Juuri viikolla Lapuan kepittänyt joukkue on varmasti täynnä virtaa kartuttamaan omaa pistepussiaan.

Sunnuntain vieraspelin jälkeen Kirittäret jää 10 päivän treenivapaalle ja palaa sorvin ääreen vasta 15.7, kun se kohtaa Kempeleen vieraissa.

Palkitut

I ja ottelun SeppäVenla Karttunen
II ja LähiTapiolan ottelun vakuuttavin sisäpelaajaEeva Mäki-Maukola
Lumme-energian Energisin ulkopelaajaEmma Körkkö
YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäKati Tanhua


Ottelun tilastot

Ottelun Harvian Jälkilöylyt

Otteluraportin tarjoaa JVmedia

#yhdessähuipulla2020 #pesis #jvmedia #otteluraportti #harvia #jälkilöylyt

Viimeaikaisia uutisia