28.06. Joensuu – Kirittäret 0-1 (4-5, 2-2)

 – Otteluraportit

Sisäpelissään sakannut Kirittäret onnekas kahden pisteen voitto-ottelussa Joensuussa Kirittärien ensimmäisestä vierailusta Joensuun Kerubi-stadionille oli tulla tähänastisen kauden Waterloo. Ensimmäinen jakso meni Joensuun kovasta takaa-ajosta huolimatta niukasti Kirittärille. Toisella jaksolla Kirittäret tuli takaa rinnalle ja täysiä sarjapisteitä tarjottiin vieraille kaksin käsin, vaan eipä onnistunut tällä kertaa. Jännittävän, mutta virheiden täyttämän mittelön jälkeen tulostaululle jäivät lukemat 0-1 […]

Sisäpelissään sakannut Kirittäret onnekas kahden pisteen voitto-ottelussa Joensuussa

Kirittärien ensimmäisestä vierailusta Joensuun Kerubi-stadionille oli tulla tähänastisen kauden Waterloo. Ensimmäinen jakso meni Joensuun kovasta takaa-ajosta huolimatta niukasti Kirittärille. Toisella jaksolla Kirittäret tuli takaa rinnalle ja täysiä sarjapisteitä tarjottiin vieraille kaksin käsin, vaan eipä onnistunut tällä kertaa. Jännittävän, mutta virheiden täyttämän mittelön jälkeen tulostaululle jäivät lukemat 0-1 (4-5, 2-2). Kirittärille siis kaksi sarjapistettä. Jossiteltavaa jäi varsinkin Joensuulle, joka antoi avausjaksolla Kirittärille harhaheitolla kaksi juoksua ja vielä yksi juoksu syntyi virhepompusta. Peli olisi siis aivan hyvin voinut kääntyä myös 1-0 JoMan hyväksi.

Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Kirittäret oli nostanut 16-vuotiaan Elsa Nyman 3-polttajaksi. Emma Körkkö oli siirtynyt kotiuttajajokeriksi yhdessä Ella Mäkelän kanssa ja Siri Eskola jatkoi siepparin paikalla.

Kirittäret aloitti ottelun sisävuorolla, josta tuli täysi huti. Vasta viimeisillä lyöjillä saatiin täytettyä 3-pesä, mutta tulosta ei tullut. JoMa rakensi aloittavallaan kärjestä ajolähdön, mutta Kirittärien ulkokenttä torppasi tilanteet. Toisen aloittavalla Kirittäret karkasi erikoisten vaiheitten jälkeen 0-3 johtoon. Juti Myllyniemi sivalsi ensi ihan hienosti keskeltä 0-1 ja hetkeä myöhemmin seuranneesta harhaheitosta saatiin 0-2. Ella Mäkelän kotiutuksessa polttoheitto sai virhepompun ja Kirittäret oli onnekkaasti 0-3 johtotilanteessa. Joensuun yritykset tasoittavalla sisävuorolla torpattiin mainiolla ulkopelillä.

Jakso näytti ratkeavan 3. aloittavalla, kun kentän ehdoton hahmo Ella Korpela aloitti oman shownsa. Alkupaloiksi 2-jatkeelta tyhjään kenttään kunnari ja jyväskyläläiset siirtyivät 0-4 johtoon. Heti perään  Venla Karttusen näpystä seurasi harhaheitto, jonka turvin Elpe toi tuplajuoksun ja jakso näytti ratkeavan 0-5 numeroihin.

Joensuu oli kuitenkin toista mieltä. Lukkari Hanna Toivanen mätkäisi tasoittavalla 2-puolelta läpi ja kiersi kunnarin. Häntä ennen kotipesään oli ehtinyt Marianne Roiha ja tilanne oli 2-5. Tilannetta alettiin kehitellä uudestaan ykköskärjestä. Noora Pasi löi ensi 3-pesän päältä itsensä 2-pesälle, Senna Surakka teki 3-tilanteen, josta Marianne Roiha säesti loistavan ykköskärjen tykityksen tilanteeksi 3-5. Toivanen oli vielä erittäin lähellä kavennusta, mutta Kirittärien ulkokenttä kesti.

Viimeisessä sisävuorossa Kirittäret järjestivät kolme ajolähtöä, jotka päättyivät kuitenkin epäonnistuneisiin kotiutuksiin. Joensuun tasoittavalla elettiin jännittäviä hetkiä, kun Toivanen onnistui 2 palon tilanteessa tuomaan JoMan jo 4-5 tilanteeseen. Kirittäret pelasti viimeisen kotiutusyrityksen ja jakso varsin onnekkaasti Kirittärille.

JoMa lähti ponnekkaasti toiselle jaksolle ja siirtyi 2-0 johtoon ensin Juulia Eskmanin upealla 2-rajapuhkaisulla ja yhdellä vapaataipaleella. Emma Körkkö toi ensin vieraat yhden juoksun päähän ja 3. vuoroparissa myös Kirittäret sai yhden vapaalla ja tilanne oli tasan 2-2.

Viimeisessä vuoroparissa Joensuulta vaadittiin siis vähintään yhtä juoksua jaksovoiton haastamiseksi. Kirittärien ulkokenttä pelasi kuitenkin mallikkaasti jakson lopun eikä antanut JoMalle ainuttakaan 3-tilannetta. Kirittärille olisi siis riittänyt tasoittavalla vuorolla yksi juoksu täyteen 3 pisteen voittoon. Kärki järjesti palottoman ajon Emma Körkölle, jonka lyönti poltettiin niukasti kotipesään. Seuranneesta ajolähdöstä Siri Eskola puolestaan löi viimeisellä kopin ja kenttä tyhjeni. Kirittäret sai vielä taisteltua kärjestä 3-tilanteen, josta Venla Karttusen oivallinen 2-rajanäpy painui kuitenkin niukasti laittomaksi.

Peli oli Kirittäriltä sisäpelin osalta toistaiseksi kauden heikointa suorittamista. Harvoin ollaan jääty kotiutustehoihin 4/19, joten kotiutusrosteri ei ollut tänään jostain syystä aivan parhaimmillaan. Vaihtolyöntivirheitä syntyi poikkeuksellisen paljon ja ajolähtötilanteissa kopiksi vaipuneet lyönnit pienillä paloilla hämmensivät.

Valopilkkujakin toki nähtiin. Ella Korpelan tekeminen niin sisä- kuin ulkopelissä on ollut koko alkukauden valtakunnan absoluutista kärkeä. Fysiikkapuolella on menty iso askel eteenpäin jo valmiiksi kovasta tasosta. Tänään kunnari ja 3 tuotua sekä kaksi läheltä piti tilannetta läpilyönneissä. Kärkkärit 11/11 kruunaa kentän kuningattaren ja tekee hänestä varteenotettavan Kuukauden pelaajan Superpesiksessä. Hyvin säesti myös kapteeni Eeva Mäki-Maukola 8/9 kärkkäreillä. Elsa Nyman pelasi hyvällä asenteella sisällä ja ulkona ja Laura Toikkasen vaihtopeli viehättää edelleen.

Joensuu on ehdottomasti Superpesisjoukkue. Harmittavasti isot pisteet tuppaavat kaihtavan joukkuetta, vaikka välillä niskan päällä ollaankin. Tänään olisi ollut otettavissa itsetunnon kannalta mainio pisteet, mutta lupaukset ovat kovat: tämä joukkue saattaa kyykyttää hyvinkin vieruslohkojen vastustajia, kun niihin peleihin päästään. Hanna Toivanen on kylmäpäinen ratkaisija niin lautasen äärellä kuin mailassakin ja kunhan nuori kärkietenijäkaksikko Noora Pasi – Senna Surakka saa hieman maileja lisää, niin kovaa jälkeä syntyy.

Kirittärien kentän Hidalgo Ella Korpela oli myös vähän ihmeissään joukkueensa suorituksesta.

– No ei oikein lähtenyt missään vaiheessa. Ulkopeli meillä toimi ihan hyvin, mutta sisäpelissä tuli merkkivirheitä, takapaloja ja vähän tyhmiä virheitä, ettei oikein koskaan saatu sisäpeliä rullaamaan. Kotiutuslyönnit eivät tänään onnistuneet. Tuossa lopussakin olisi vielä ollut sauma ottaa ne kolme pistettä, mutta ei vain tänään onnistunut.

Nalle Viljanen oli tapahtuneen päällä heti kylmän viileästi.

– No joo – oltiin kyllä vähän ulkona tuossa sisäpelissä. Välillä näitä tulee, mutta jotain hyvää täytyy olla myös silloin vastustajan lukkarissa. Monesti pääsimme lyömään myös väärä alla takatilanteeseen, mutta ei vain natsannut. Elsa Nyman pelasi ulkona jälleen hyvin ja pelasti mm. 3-luukusta hyvän lyönnin ja piti kyllä hyvin oman paikkansa.

Ottelun palkitut:

I ja Ottelun SeppäElla Korpela
Lumme Energian energisin ulkopelaajaElla Korpela
II ja YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäEeva Mäki-Maukola
Otteluraportin tarjoaa JVmedia
Otteluraportin tarjoaa JVmedia


Ottelun tilastot

#yhdessähuipulla2020 #pesis

Viimeaikaisia uutisia