26.06. Kirittäret – Siilinjärvi 2-0 (4-0, 6-2)

 – Otteluraportit

Kova helle pehmensi Kirittärien parhaan puhdin – rivakat jaksojen alut riittivät silti selvään kotivoittoon SiiPestä Hippoksen 30 lämpöasteen hornankattila ei armahtanut tänään ketään. Äärimmäiset olosuhteet veivät kovimmat tehot molemmilta joukkueilta. Kotijoukkue tuli toki molempien jaksojen alkuun räväkästi ja ratkaisi pelin käytännössä jo jaksojen ensimetreillä. Pelissä nähtiin hienoja yksilösuorituksia, mutta mailassa ei tänään ihmeemmin rallateltu ja […]

Kova helle pehmensi Kirittärien parhaan puhdin – rivakat jaksojen alut riittivät silti selvään kotivoittoon SiiPestä

Hippoksen 30 lämpöasteen hornankattila ei armahtanut tänään ketään. Äärimmäiset olosuhteet veivät kovimmat tehot molemmilta joukkueilta. Kotijoukkue tuli toki molempien jaksojen alkuun räväkästi ja ratkaisi pelin käytännössä jo jaksojen ensimetreillä. Pelissä nähtiin hienoja yksilösuorituksia, mutta mailassa ei tänään ihmeemmin rallateltu ja Siilinjärvi selvisi kuta kuinkin Hippoksen ensikasteesta. Kirittäret sai kauden kolmannesta pelistä kolmen pisteen voiton numeroin 2-0 (4-0, 6-2) ja joukkue jatkaa sarjaa puhtaalla pelillä.

Kirittäret lähti otteluun ilman edellisen kotiottelun tähteä Ella Mäkelää, jolla oli ollut aamutreeneissä pieniä tuntemuksia. Pelinjohto olikin antanut näyttöpaikan B-tyttöjen joukkueessa kovaa jälkeä mailan varressa tehneelle Ronja Salmelalle. Myös C-tyttöikäinen Elsa Nyman pääsi näyttämään osaamistaan.

SiiPe lähti otteluun aggressiivisesti ja sai yhden kolmostilanteen, joka kuitenkin torpattiin kotiin. Kirittäret otti kuskin paikan heti aloittavalla sisävuorollaan. Kärjestä paloton ajo Emma Körkölle, joka sivalsi keskisaumasta 1-0. Jutta MyllyniemiSiri Eskola ja Elsa Nyman säestivät jatkossa ja kaikki ensimmäisen vuoron juoksut syntyivät avausvuoroparissa. Ulkokenttä pelasi hienosti ja SiiPelle annettiin jatkossa vain yksi 3-tilanne.

Toinen jakso käynnistyi Kirittärien sisävuorolla ja tankkauksen jälkeen virkeä joukkue naulasi tauluun heti 5-0 lukemat. Toisen jakson ainoa pieni kauneusvirhe Kirittärien ulkopelissä sattui heti Siilinjärven tasoittavalla vuorolla, kun Siru Seppänen näpäytti koppariosastoa kunnarilla. Loppupeli ei sitten enempiä hurraa-huutoja tarjonnut kummallekaan joukkueelle.

Yksittäisiltä pelaajilta nähtiin jälleen mahtisuorituksia. Ella Korpela meni 100%:sti kentälle ja kahmi loistokoppeja kopparin paikalla, Venla Karttunen sivalsi upealla 2-rajaleikkurilla kunnarin ja tehoili illan komeimmat lukemat 1+2/2. Siri Eskola löi kaksi ja saalisti harvinaisesti myös kaksi juoksua. Illan iloisinta antia oli nuoren Elsa Nymanin tehot 2/1. Ottelun näkyvin ja näyttävin pelaaja oli silti Jutta Myllyniemi, joka oli vaihdoissaan lähes erehtymätön, löi 2 juoksua ja esitti linjassa monta upeaa koppia ja polttoheittoa.

Vieraiden kentällemenoa vaikeutti loistavasti Mari Mantsinen, jonka etukenttäpelaaminen on vahvistunut huomattavasti viime vuodesta. SiiPen illan ykkösnimi oli Siru Seppänen kunnarillaan (tehot 1+1/1). Johanna Pirskanen meni hyvin kentälle ja Sohvi Korhonen jatkaa edelleen hyvää vaihtopeliään. SiiPen asenne avausjaksojen tappiotalanteessa oli loistavaa.

Annetussa lohkojaossa on ainakin yksi positiivinen asia. Kun ottelut Joensuuta ja Siilinjärveä vastaan ovat ns. normipelillä hoidettavissa, niin se antaa pelinjohdolle tärkeitä mahdollisuuksia erilaiseen peluutukseen. Tänäänkin nähtiin 16-vuotiaan Elsa Nymanin nosto toisella jaksolla kolmosvahdiksi ja Laura Toikkanen pääsi jälleen kokeilemaan ykköskärjen vaihtoa numerolla 3. Nyman on jo nuorella iällä lunastamassa kannuksensa ja Ronja Salmelasta on kasvamassa pitkästä aikaa kotiuttava lukkari koko sarjaan.

Kirittärien ykköspalkittu Jutta ”Juti” Myllyniemi oli tyytyväinen omaan peliinsä, mutta odottaa parempaa – koko joukkueelta.

– Emme ole vielä päässeet omalle tasolle yhdessäkään pelissä, vaikka voittoja on tullutkin. Olemme puhuneet tästä paljon joukkueen kanssa ja joukkueen kunnianhimosta kertoo se, että edes voiton jälkeen pukukopissa ei ole ollut aina niin iloisia naamoja. Sarjassa ei voi aliarvioida yhtäkään joukkuetta. Keskityimme tähänkin peliin hyvin ja tankkasimme hyvin, mutta jotenkin ruuti loppui siltikin kesken.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen sarjapisteistä, mutta petraamisen paikkaakin jäi.

– Kolme pistettä on tietysti se mitä haettiin. Ekalla jaksolla tuli jonkin verran kopinnostovirheitä, mikä sekoitti sisäpeliämme. Teemana oli hakea kakkoselta parempia lähtöjä, mutta niistä tuli myös muutama palo. Tiedetään että pystymme parempaan, joten sikäli nälkää jää jatkoa ajatellen. Saatiin ehkä liian helpot lähdöt jaksoihin ja oltiin huolimattomia. Emme pystyneet aina nollaamaan epäonnistuneita suorituksia ja siinä meidän täytyy olla vahvempia jatkossa. Keli oli tosi raaka, mutta sen taakse ei voida mennä. Ella Mäkelällä oli alkutreeneissä pieniä tuntemuksia, joten varotoimenpiteenä jätimme hänet sivuun. Syksyllä näin ei olisi käynyt. Ella lepää myös sunnuntain Joensuu-pelin.

– Molemmat sarjanousijat ovat urheilullisia ja hyvin hoidettuja joukkueita, joten emme voi ottaa näitä otteluita läpihuutojuttuina.. Saimme kuitenkin kokeilla tänään tiettyjä juttuja ja nuorista pelaajista Elsa Nyman onnistui hienosti, naisten Superpesiksen debyytin tehneeltä Ronjaltakin (Salmela) oli kunnari lähellä.

Kirittärien sarja jatkuu kahdella vieraspelikierroksella. Hippokselle palataan Pe 03.07, kun Lappeenrannan PesäYsit juokseekiilaan.

I ja ottelun SeppäJutta Myllyniemi
Lumme Energian energisin ulkopelaaja
ja Ruutupelaaja (ottelun paras ulkopelaaja)
Emma Körkkö
LähTapiolan ottelun vakuuttavin sisäpelaajaElla Korpela
II ja YIT Yritteliäin ja Innokkain TekijäElsa Nyman
Otteluraportin tarjoaa JVmedia
Otteluraportin tarjoaa JVmedia

Ottelun tilastot

Ottelun Harvian jälkilöylyt näet täältä.

#yhdessähuipulla2020 #jvmedia #harvia

Viimeaikaisia uutisia