17.06. Siilinjärvi – Kirittäret 0-2 (1-9, 1-5)

 – Otteluraportit

Kirittäret kuritti Siilinjärven ulkokenttää kovalla kädellä. Legendaarinen Mantun kenttä palasi naisten Superiin, kun Siilinjärven kotiavauksessa vastaan asettui Kirittäret. Jyväskyläläisjoukkue oli odotetun tyly vieras, kun sarjanousija SiiPe murtui vieraiden ajoittain vahvan lyöntipelin paineessa. Kolme sarjapistettä matkasi odotetusti Jyväskylään numeroin 0-2 (1-9, 1-5).  Vierasjoukkue löi kolme kunnaria Mantun kenttään, joskin monttu jäi tällä kertaa korkkaamatta. Kirittäret rakensi […]

Kirittäret kuritti Siilinjärven ulkokenttää kovalla kädellä.

Legendaarinen Mantun kenttä palasi naisten Superiin, kun Siilinjärven kotiavauksessa vastaan asettui Kirittäret. Jyväskyläläisjoukkue oli odotetun tyly vieras, kun sarjanousija SiiPe murtui vieraiden ajoittain vahvan lyöntipelin paineessa. Kolme sarjapistettä matkasi odotetusti Jyväskylään numeroin 0-2 (1-9, 1-5).  Vierasjoukkue löi kolme kunnaria Mantun kenttään, joskin monttu jäi tällä kertaa korkkaamatta.

Kirittäret rakensi heti alusta alkaen hyvin tilanteita molemmilla kärjillä. Vaihtolyönneissä painostuksen kohteena oli Siilinjärven etukenttä, kun taas kotiutuksissa lyötiin kovaa saumaan, väliin ja taakse. Erinomainen sisäpeli Kirittäriltä. Toisessa vuorossa Superpesiksen 100. runkosarjaottelunsa pelanneen Jutta Myllyniemen lyömän avausjuoksun jälkeen Ella Korpela kuritti Siipettärien koppareita kunnarilla tyhjään kenttään. Heti perään Emma Körkön kumuralyönti naulasi käytännössä ensimmäisen jakson, kun Kirittäret siirtyi TJ:n kunnarilla jo 0-5 johtoon. Kotijoukkueen otteissa oli varmaan hieman kotiavauksen tuomaa jännitystä. Kipsi aukesi jakson viimeisessä sisävuorossa, jossa joukkue siirteli hyvillä vaihtolyönneillä tilanteessa 0-9 ensin kärjen kolmoselle ja sai tämän jälkeen peräti neljä kotiutusyritystä. Sohvi Korhonen onnistui viimein rikkomaan kuparisen, mutta Kirittäret hoiti takatilanteet hyvin ja jakso päättyi 1-9.

Toinen jakso oli numerollisesti tasaisempi, mutta Kirittärillä eii silti ollut isompia ongelmia pelin hallinnassa. Ulkopelissä saattoi joku tarkkasilmäinen nähdä hiukan parannettavaa. Vaikka Kirittärien sisäpelissä on pientä sakkausta ollutkin esimerkiksi merkkivirheiden osalta, niin se kuuluu toisaalta pelin luonteeseen. Sen sijaan moneen vuoteen ei ole nähty tässä vaiheessa kautta yhtä valmista sisäpeliä. Kolme kunnaria tänään on siitä vain yksi marginaalinen osoitus. Korpelan ja Körkön lisäksi myös hienoa vaihtotyöskentelyä jatkava Venla Karttunen iski kunnarin.

Kirittärien kärki toimi pelissä erinomaisen hyvin. Ella Korpelan kentällemenoissa on jotain juhlallisen hienoa – niin vaivattomasti käy tuo ensimmäinen pesänväli. Ja jalka kulkee, tänään kolmen juoksun arvoisesti. Kapteeni Mäki-Maukola ja Karttunen rakentelivat jatkuvasti takapesät täyteen, josta loistopelin pelannut Emma Körkkö (tehot 1+4/2) nakutteli etenijöitä kotipesään. Uusista pelaajista Kati Tanhua onnistui tänään myös erinomaisesti tuoden 4 juoksua. Tänään jokeripaitaan palannut Siri Eskola oli myös vahvassa vireessä lyöden 3 juoksua.

Hieman rumista numeroista huolimatta Siilinjärven ei kannata häpeillä isoja numeroita. Paljon siitä menee varmasti kauden kotiavauksen piikkiin, mutta ennen kaikkea joukkue osoitti olevansa kelpo vastus, kun kaikki natsaa kohdalleen. Ulkopelissä on vielä paljon petrattavaa, mutta sisällä Johanna Pirskanen ja Roosa Lappalainen onnistuivat hyvin etenijöinä ja vaihtolyöjinä. Mollemmilla on ominaisuuksia kehittyä aina tulevaisuuden suurpelaajiksi asti. Sohvi Korhonen lämäytti muutaman nasevan vedon Kirittärien kenttään, samoin aiemmin tällä vuosikymmenellä Lapuan paidassa Suomenmestaruuksiakin juhlinut Maaret Ahonen. Ei tule sarjan heittopussia tästä joukkueesta, se on tullut pääsarjatasolle jäädäkseen. Oli myös mieluisaa nähdä kotiyleisön jaksavan kannustaa omiaan selvässä tappioasemassakin.

Kirittärien paidassa ensiesiintymisensä naisten Superissa teki raahelaislähtöinen toisen polven pesäpalloilija Viivi Partanen, 16 v. Pesäpallo on perheessä ollut aina vahvasti esillä, sillä Viivin isä Juha Partanen teki aikoinaan pitkän ja ansiokkaan uran PattU:ssa. Ikäisekseen kovaa pesänvälejä kulkeva nuori nainen ei vielä päässyt pisteiden makuun, vaikka pari kärkilyöntiä kirjauttikin. Sähäkästi etenevästä ’Pumpasesta’ on tulevaisuudessa varmasti paljonkin iloa Kirittärien kannattajille. Muuan Emma Nieminen kirmasi Mantun stadionilla saman ikäisenä pelaajan alkuna 12 vuotta sitten.

– Jännitti vähän etukäteen, mutta ei sitten enää pelitilanteessa. Ihan jees meni oma peli. Tavoite kaudelle oli päästä joukkueeseen ja nyt se on saavutettu. Omalle uralleni en ole vielä miettinyt sen kummempia tavoitteita, ehtiihän tässä.

Kirittärien 3-koppari Ella Korpela on aloittanut kautensa ällistyttävän tehokkaasti. Jo 18-vuotiaana sarjan parhaaksi kentällemenijäksi noussut Elpe on kahden ottelun jälkeen lyönyt palloa kenttään 85 % tehoilla ja parempaa näyttää olevan vielä tulossa. Tänään kunnari tyhjään kenttään ja 10 kärkilyöntiä. Kahden pelatun ottelun jälkeen Korpela on piikkipaikalla niin kärkilyönti- kuin etenijätilastossakin.

– Hyvin on tosiaan kausi omalta osaltani alkanut. Talvella on tehty paljon toistoja verkolla. ehkä se näkyy nyt suorituksissa. Vaikka olen ollutkin kärkilyönti- ja etenijätilastossa parin viime vuoden aikana kolmen joukjossa, niin en ole silti laittanut itselleni sen kummemmin parempia sijoitustavoitteita. Ehkä se (Virpi) Hukka on vielä tänä vuonna vähän parempi etenemään, katsotaan nyt. Juoksuvoiman kehittämiseen olen kyllä satsannut ja sen pitäisi alkaa näkyä. Joukkueen eteenhän tässä pelataan, mutta tarkoitus on pelata oma paras kausi tähän asti.

Pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei aivan täysin pelin kokonaiskuvaan.

– Vähän vuoristorataahan tuo oli. Sisäpelissä pesiltä lähdöt sakkasivat välillä pahasti, ulkona taas 6-7 paloa olisi ollut otettavissa aikaisemmin, joten kyllähän tässä työmaata vielä riittää. Toisaalta olemme harjoitelleet edelleen kovaa, joten ehkä se näkyi jollain tapaa suorituksissamme. Sisäpelissä meillä oli paljon hyvää – kotiutukset tulivat komeilla lyönneillä. Ella Mäkelä ja Siri Eskola tulevat jatkossakin jakamaan siparivastuun. Jossain vaiheessa kautta peli vihelletään poikki ja jäädytetään sitten pelipaikat loppukaudeksi. Nyt ei vielä ole sen aika.

Pelaajat tekevät torstaina tai perjantaina omatoimisen fysiikkatreenin, minkä jälkeen kukin pääsee hetkeksi hengähtämään keskikesän juhlan kunniaksi. Sorvin ääreen joukkue palaa juhannuksen jälkeen ja seuraavan kerran Hippoksella kiilaan juoksee juuri Siipettäret pe 26.6.

Palkitut:
I ja Ottelun Seppä: Emma Körkkö
Lumme Energian Energisin ulkopelaaja: Emma Körkkö
II ja YIT Yritteliäin ja Innokkain Tekijä: Ella Korpela

Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa JVmedia
Otteluraportin tarjoaa JVmedia

Viimeaikaisia uutisia