Tuplavoitto Mansesta saatteli Kirittäret viikon kesälomalle

– Superpesis

18.6.2018 Kirittäret – Manse PP, Tampere 2-0 (8-2, 3-2)Manse PP ja Kirittäret kohtasivat parin päivän sisällä toistamiseen Hippoksella sunnuntaina ja Kirittäret kankesi kovalla tahdonvoimalla pistepussiinsa kolme lisäpistettä. Ensimmäinen jakso kulminoitui kotijoukkueen irtiottoon kolmannessa vuoroparissa, jännittävän toisen jakson ratkaisu nähtiin vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Molempien joukkueiden onnistuneet suoritukset säväyttivät 900-päistä yleisöä ja piinaviikostaan neljä viimeistä ottelua […]

18.6.2018

Kirittäret – Manse PP, Tampere 2-0 (8-2, 3-2)Manse PP ja Kirittäret kohtasivat parin päivän sisällä toistamiseen Hippoksella sunnuntaina ja Kirittäret kankesi kovalla tahdonvoimalla pistepussiinsa kolme lisäpistettä. Ensimmäinen jakso kulminoitui kotijoukkueen irtiottoon kolmannessa vuoroparissa, jännittävän toisen jakson ratkaisu nähtiin vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Molempien joukkueiden onnistuneet suoritukset säväyttivät 900-päistä yleisöä ja piinaviikostaan neljä viimeistä ottelua kovalla ammattitaidolla hoitanut Kirittäret pääsi miellyttävissä merkeissä Juhannuksen viettoon, kun mestarijoukkue Manse kaatui toistamiseen 2-0 (8-2, 3-2).Kirittäret aloitti ottelun siitä mihin se perjantaina Tampereella jäi: kärjestä paloton ajo, Emma Nieminen lyö väliin ja Ella Korpela juoksee kotiin. Manse PP tuli kuitenkin perjantaihin verrattuna selvästi terävämpänä sisälle ja sai tasoittavalla vuorollaan peräti neljä kotiutustilannetta, josta Ida Lähde löi kolmosjatkeelta tasoituksen 1-1. Jakson ratkaisijaksi nousi toisessa vuoroparissa kotiuttajana tänä vuonna aivan uuden vaihteen löytänyt Kirittärien Saana Sumén: kotiin tullaan naisen lyönneistä niin kovilla kuin pienillä, sekä keskeltä että rajoista. Ensin Saana otti välilyönnillä 2-1 ja heti perään jämäkällä kolmosrajaleikkurilla kaksi juoksua. Tilanne oli ratkaisevan oloisesti 4-1, kun Manse ei saanut omalla tasoittavallaan kärkeä edes kakkospesälle.Kolmannessa vuoroparissa Iina Valkeejärvi esitti vastaavan suorituksen kuin Sumén: kolmosjatkeelle painuva upea haastolyönti näytti menevän laittomaksi, mutta jäikin muikeasti 10 cm sisälle. Tilanne siis 5-1. Tasoittavallaan Manse sai kaksi kotiutustilannetta, joista pitkän uransa ensimmäiseen Itä-länteen valittu Susanna Kylä-Kause roikotti välilyönnillä kavennuksen 5-2. Kotijoukkue ratkaisi avausjakson neljännen aloittavalla, kun ensi Nieminen löi jälleen välilyönnillä 6-2 ja Emma Sallisen hulppea haastonäpy Mansen etukentälle riitti numeroihin 7-2. Loppunumerot 8-2 teki kapteeni Emma Nieminen röyhkeällä lähdöllä kolmospesältä tilanteessa, jossa hän huomasi Mansen kopparin ottavan kopin väärälle jalalle ja tuloksena oli jakson loppulukemat 8-2. Kovan pelinaisen yksilösuoritus.Mansen pelinjohtaja Jarkko Pokela haki uutta virtaa joukkueelleen laittamalla lyöntijärjestyksen uuteen uskoon tauon jälkeen. Nihkeästi pelanneet Itä-Länsivalitut Henna Peltokangas ja Mira Kolehmainen vaihdettiin numroille 9 ja 7. Vaihdot herättivät Mansen, joka iski paineetta heti ensimmäisessä vuoroparissa. Jatta Vuorinen onnistui lyömään keskisaumasta vieraat 0-1 johtoon. Kirittäret ei kuitenkaan saanut tasoitusta ajotilanteestaan ja jännitys tiivistyi. Loppunousun merkkejä Kirittäret antoi jo toisella ulkovuorollaan, kun Mansen sisävuoro nollattiin kärjen ehtimättä edes kakkospesälle. Toisen tasoittavalla Kirittärille tarjottiinkin p jo kuskin paikkaa kuskin, mutta kotiutukset epäonnistuivat.Kotikatsomossa kylmä hiki hiipi puseroon, kun Susanna Kylä-Kause otti kakkosrajanäpyllä Mansen ulkokentällä hienon ottelun pelanneen Kirsi Ala-Lipastin kotiin ja tilanne oli 0-2. Kirittäret teki tärkeän tasoituksen kolmannen tasoittavalla, kun Iina Valkeejärvi otti hidastetulla keskeltä tilanteeksi 1-2. Viimeisen aloittavalla Manse ei saanut enää pelaajaa edes kakkospesälle ja henkinen yliote siirtyi Kirittärille. Eeva Mäki-Maukola oli rakentamassa ajotilannetta, kun kotijoukkue sai onnekkaasti harhaheitolla tasoituksen 2-2. Täydet kolme pistettä kotijoukkueelle niittasi Nieminen ajolähdöstä palottomassa tilanteessa lyömällä jälleen väliin ja etenijäkuningatar Virpi Hukka sai tuulettaa kotipesässä jaksovoittoa 3-2.Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittiin tehopiste-, kärkilyönti- ja kultakypärätilastoton kärkinainen Emma Nieminen, joka löi 3 ja toi 2 juoksua. Ottelun EriKeeper -liimanäppinä palkittiin kolmesti kotipesään ehtinyt Ella Korpela. Muita Kirittärien onnistujia olivat kolme juoksua tuonut ja kovilla vaihtolyönneillään ykköskärjen onnistunutta iltaa pohjustanut Virpi Hukka, tehoissa edelleen parantava ikipuurtaja ja tasaisen varma suorittaja Marjukka Urpelainen (1 lyöty, 2 tuotua), ja neljässä viimeisessä ottelussa peräti 13 kertaa kotiuttanut Saana Sumén. Mansen parhaina palkittiin Susanna Kylä-Kause ja Jatta Vuorinen.- Nostan pelaajille hattua – viiden pelin putki kymmenessä päivässä on takana ja saimme niistä 12 pistettä. Erityisesti nämä peräkkäiset voitot Mansesta lämmittävät.  Pelaajille oli varmasti kova kerääminen saada energiatasot ylös tähän viimeiseen otteluun, mutta he hoitivat sen ammattitaidolla. Onneksi vastassa oli tuttu vastustaja joka varmasti sytyttää meidät. Nyt alkaa ansaittu kesäloma ja pidämme myös somevapaata juhannuksen yli.Tänään nähtiin aivan ihanan viihdyttävä, jännittävä ja vaiherikas kamppailu, joka ei varmasti jättänyt ketään paikalla ollutta kylmäksi. Kotijoukkueen lento päättyy nyt Juhannustaukoon. Seuraavan kerran Kirittäret palaa Hippokselle 28.6. Siihen asti vaivumme kaikki ihanaan keskikesän horrokseen.