Sarjajärjestelmiin hienoisia muutoksia – näin Superpesistä pelataan kausilla 2019-2020

 – Superpesis

4.7.2018 Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut miesten ja naisten Superpesiksen sarjajärjestelmät kausille 2019-2020. Nykyisenmalliset jatkosarjat jäävät historiaan ja tilalla pelataan paikallislohkojen otteluita. Miesten Superpesiksessä joukkueita on 14. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi pelataan paikallislohkot, jolloin joukkuekohtaiseksi ottelumääräksi muodostuu 30. Runkosarjan jälkeen siirrytään suoraan kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. – Tämä oli seurakokouksen lähes yksimielinen näkemys. Markkinointitoimenpiteitä ja yhteistyökumppanuuksia on helpompi […]

4.7.2018

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut miesten ja naisten Superpesiksen sarjajärjestelmät kausille 2019-2020. Nykyisenmalliset jatkosarjat jäävät historiaan ja tilalla pelataan paikallislohkojen otteluita.

Miesten Superpesiksessä joukkueita on 14. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi pelataan paikallislohkot, jolloin joukkuekohtaiseksi ottelumääräksi muodostuu 30. Runkosarjan jälkeen siirrytään suoraan kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.

– Tämä oli seurakokouksen lähes yksimielinen näkemys. Markkinointitoimenpiteitä ja yhteistyökumppanuuksia on helpompi toteuttaa, kun runkosarjan otteluohjelma on heti kauden alussa tiedossa kokonaisuudessaan. Urheilulliselta kantilta ajateltuna vain noin 30 % pelaajista oli kokoonpanossa kaikissa runkosarjan 32 ottelussa 2017. Hieman pienempi ottelumäärä antaa lisää mahdollisuuksia suunnitella peluutusta, eikä vaadi niin laajaa reserviä, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

– Runkosarjan viimeinen ei putoa suoraan, vaan kaksi viimeistä pelaavat paras viidestä -ottelusarjan sarjapaikasta. Voittajan kausi jatkuu vielä superpesiskarsinnassa. Näin varmistetaan kilpailullinen oikeudenmukaisuus, Huotari lisää.

Naisten Superpesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua paikallispareina. Ottelumäärä on joukkuetta kohden 24. Kahdeksan parasta jatkavat ylempiin pudotuspeleihin. Kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta pelaavat paras viidestä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan.

Superpesiksen ja Ykköspesiksen sarjajärjestelmät 2019-2020: www.pesis.fi/pesapalloliitto/materiaalisalkku

Lisätietoa: Mikko Huotari, urheiluyksikön johtaja

mikko.huotari@pesis.fi, 040 848 2427

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2019-2020

Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (26 ottelua joukkuetta kohden) ja neljä lisäottelua joukkuetta kohden.

Runkosarjassa 13. ja 14. sijoittuneet joukkueet pelaavat paras viidestä -järjestelmällä putoamiskarsinnan ottelusarjan sarjapaikasta. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan miesten Ykköspesiksen 2. sijoittunutta joukkuetta vastaan. Toisessa superpesiskarsinnan otteluparissa Superpesiksen runkosarjan 12. sijoittunut joukkue kohtaa Ykköspesiksen 3. sijoittuneen joukkueen. Ottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on Superpesiksen 12. sijoittuneella joukkueella sekä Ykköspesiksen 2. sijoittuneella joukkueella. Otteluparien voittajat pelaavat Superpesiksessä ja otteluparien hävinneet joukkueet Ykköspesiksessä seuraavalla kaudella.

Kahdeksan parhaan puolivälierät (1-8, 2-7, 3-6, 4-5), välierät ja loppuottelu pelataan paras viidestä – järjestelmällä. Pronssiottelu pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2019-2020

12 joukkueen runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (22 ottelua joukkuetta kohden) ja kaksi ottelua paikallispareina.

Runkosarjassa 11. ja 12. sijoittuneet joukkueet pelaavat paras viidestä -järjestelmällä ottelusarjan sarjapaikasta. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan naisten Ykköspesiksen 2. sijoittunutta joukkuetta vastaan. Superpesiskarsinta pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on superpesisjoukkueella.

Kahdeksan parhaan puolivälierät (1-8, 2-7, 3-6, 4-5), välierät ja loppuottelu pelataan paras viidestä – järjestelmällä. Pronssiottelu pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

***

Antti Kallio

Suomen Pesäpalloliitto ry

Viestintäpäällikkö

antti.kallio@pesis.fi

+358-43 210 0396

Viimeaikaisia uutisia