Mäki-Maukola ja Toikkanen jatkavat Kirittärissä

 – Superpesis

3.7.2018 Eeva Mäki-Maukola ja Laura Toikkanen jatkavat Kirittärissä kaudella 2019. Itä-Länsitason pelaaja Mäki-Maukola allekirjoitti jatkosopimuksen aikaisemmin tällä viikolla, kun taas etukentän tehopakkaus Toikkasen viime syksynä tehty sopimus on kaksivuotinen. Molempien naisien jatkopäätökseen vaikutti opiskelupaikka Jyväskylän yliopistosta. Viime viikonloppuna Itä-Länsissä Kirittäriä edustanut Eeva Mäki-Maukola nappasi kevään yhteishaussa paikan Jyväskylän yliopistosta tietotekniikan alalta, joten valinta ensi kesän […]

3.7.2018

Toikkanen (oik.) ja Mäki-Maukola jatkavat Jyväskylän Kirittärissä kaudella 2019. Kuva Sallinen
Toikkanen (oik.) ja Mäki-Maukola jatkavat Jyväskylän Kirittärissä kaudella 2019. Kuva Sallinen

Eeva Mäki-Maukola ja Laura Toikkanen jatkavat Kirittärissä kaudella 2019. Itä-Länsitason pelaaja Mäki-Maukola allekirjoitti jatkosopimuksen aikaisemmin tällä viikolla, kun taas etukentän tehopakkaus Toikkasen viime syksynä tehty sopimus on kaksivuotinen. Molempien naisien jatkopäätökseen vaikutti opiskelupaikka Jyväskylän yliopistosta.

Viime viikonloppuna Itä-Länsissä Kirittäriä edustanut Eeva Mäki-Maukola nappasi kevään yhteishaussa paikan Jyväskylän yliopistosta tietotekniikan alalta, joten valinta ensi kesän seurasta oli lopulta helppo.

– Pitkäaikainen haaveeni koulupaikasta toteutui vihdoin ja viimein. Asuin täällä Jyväskylässä jo viime talven ja huomasin, miten helppoa urheilun ja arjen yhdistäminen täällä on. Asiat ovat hoituneet Kirittärissä mallikaasti, joten en edes harkinnut muualle lähtemistä, Mäki-Maukola toteaa tyytyväisenä.

Laura Toikkanen kirjoitti viime syksynä kahden vuoden sopimuksen Kirittärien kanssa, sillä hänelle oli selvää, että tavoitteena on menestyä urheilussa, mutta myös saada opiskelupaikka Jyväskylän yliopistosta. Toikkanen aloittaa syyskuussa opiskelemaan varhaiskasvatusta juurikin Jyväskylässä.

– Oli ihanaa saada koulupaikka täältä Jyväskylästä, sillä olen viihtynyt täällä todella hyvin. Viime talven olin töissä treenaamisen ohella, joten nyt pääsen yhdistämään helposti myös opiskelun ja pelaamisen. En muuten ole ensimmäinen lastentarhanope Kirittäristä. Upin (Marjukka Urpelainen) jalan jäljissä tässä mennään, Toikkanen kertoo.

Kiritärien pelinjohtajan Nalle Viljanen on todella tyytyväinen kauden 2019 ensimmäisiin kiinnityksiin.

– Nämä sopimuksen ovat Kirittärien kannalta todella hienoja. Eeva ja Laura ovat molemmat kovia pelinaisia niin fyysisesti kuin henkiseltä kantiltaan. Toikkanen on pelannut loistavan kauden etukentällä ja Mäki-Maukola on osoittanut monipuolisuuttaan ottamalla paikan kuin paikan haltuun linjassamme. Molemmat ovat päässeet hyvin joukkueeseen mukaan ja he ovat todella pidettyjä tyyppejä Kirittärissä, Viljanen kehuu.

On sanomattakin selvää, että Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko on todella tyytyväinen siihen, miten jatkoneuvottelut pelaajien kanssa ovat alkaneet.

– On hienoa, että Mäki-Maukolan ja Toikkasen tapaiset huippupelaajat haluavat asettua Jyväskylään ja jatkaa Kirittärissä. Upeaa, että naiset pääsivät opiskelemaan Jyväskylän Yliopistoon ja pystyvät yhdistämään opiskelun ja urheilun Jyväskylässä. Jyväskylä tarjoaa yliopiston lisäksi muutenkin hyviä opiskelumahdollisuuksia, kuten JAMK ja Gradia. On mukava huomata, että Jyväskylä on vetävä paikka pelaamisen ja opiskelun kannalta, Kaijansinkko myhäilee.

Kirittärien joukkueen rakentaminen kaudelle 2019 on alkanut ja joukkueen on tarkoitus olla kasassa ennen pudotuspelien alkua.

– Seuran tavoitteena on, että superpesisjoukkue pelaa pysyvästi naisten superpesiksen huipulla. Samalla taustalla tehdään vahvaa junioreiden kehitystyötä kohti superpesistä unohtamatta myöskään seuran kokonaisvaltaista kehittämistä, Kaijansinkko summa.

Lisätietoja
Petri Kaijansinkko
pete.kaijansinkko@icloud.com 
0400540977

Viimeaikaisia uutisia