Pihkalasta pistepussiin kolme lisäpistettä

 – Superpesis

13.7.2018 Hyvinkään Tahko – Kirittäret 0-2 (0-5, 2-4) Kirittäret teki legendaariseen Hyvinkään Pihkalaan tuloksekkaan vieraspelimatkan ja oli odotetusti Tahkon Leidejä parempi armottoman kuumassa kelissä pelatussa ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue ei päässyt juuri tilanteilla juhlimaan, mutta äityi toisen jakson kolmannessa vuoroparissa jopa haastamaan Kirittäret jaksovoitosta. Camilla Kirsilän viimeisen vuoroparin aloittavalla väliin pudonnut lyönti siivitti hyvää ulkopeliä […]

13.7.2018

Hyvinkään Tahko – Kirittäret 0-2 (0-5, 2-4)

Kirittäret teki legendaariseen Hyvinkään Pihkalaan tuloksekkaan vieraspelimatkan ja oli odotetusti Tahkon Leidejä parempi armottoman kuumassa kelissä pelatussa ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue ei päässyt juuri tilanteilla juhlimaan, mutta äityi toisen jakson kolmannessa vuoroparissa jopa haastamaan Kirittäret jaksovoitosta. Camilla Kirsilän viimeisen vuoroparin aloittavalla väliin pudonnut lyönti siivitti hyvää ulkopeliä pelanneet jyväskyläläiset 0-2 (0-5, 2-4) vierasvoittoon.

Kirittäret oli jälleen hieman muokannut lyöntijärjestystään. Iina Valkeejärvi oli siirretty kovan kotiuttajan paikalle numerolle 5 ja Emma Sallinen numerolle 8. Venla Karttusen tilalle pelinjohto oli nostanut nuoren Ella Mäkelän. Virpi Hukka ei tällä hetkellä pysty etenemään normaalisti ja hän jatkoi edellisen ottelun tapaan jokeripaidassa.

Johtuiko sitten uusista lyöntijärjestelyistä, mutta pelistä löytyi muutama mielenkiintoinen detalji. Koko kauden ykköskotiuttaja Emma Nieminen ei saanut koko pelissä ainuttakaan kolmostilannetta, kun taas sarjan etenijätilastossa koko alkukauden jyrännyt Virpi Hukka kunnostautui nyt kotiutuspuuhissa (kauden ensimmäinen lyöty juoksu tuli kaksi päivää sitten pelatussa Kempele-pelissä) ja löi toisen jakson alkuun tuiki tärkeän kunnarin (pelin saldo 1+3 lyötyä, 1 tuotu). Iina Valkeejärvi toi kaksi juoksua, kun niitä oli tähän mennessä syntynyt koko kauden aikana vain yksi ainoa.

Hyvän joukkueen anatomiaan kuuluu, että pelaajat pystyvät mukautumaan uusiin rooleihin nopeasti ja tekevät sen myös tehokkaasti. Kirittärien parhaimpina palkittiin kovemmasta vastuusta sisäpelissä kiittänyt Iina Valkeejärvi (2 lyötyä, 2 tuotua) sekä puolitehoillakin kentän kunnarin arvoisesti kiertänyt Virpi Hukka (tehot 1+3/1). Pelinjohto valitsi joukkueen liimanäpeiksi poikkeuksellisesti kolme pelaajaa: kopparina täydellisen ottelun pelannut Ella Korpela sekä Kirittärien etukenttä Emma Sallinen – Laura Toikkanen, jotka häikäisivät useamman kerran kovilla kopeilla ja armottomilla polttoheitoilla.

Nostetaan vielä pari nimeä esiin. Ella Mäkelä pelasi uransa ensimmäisen naisten Superin pelinsä ja pääsi heti tehopisteille lyömällä ensimmäisen jakson loppulukemat 0-5. Myös Mäkelän kopit nousivat varmasti. Camilla Kirsilä jatkoi varmaa kopparityöskentelyä ja oli suorastaan häikäisevä sisäpelissä mennen joukkueen kakkoskärkenä 100 % tehoilla kentälle. Emma Niemisen tehtävänä oli tänään 3-tilanteiden järjestely, mitkä kärkilyöntitilaston ykkönen hoiti luotettavasti.

Vaikka Hyvinkää löytyykin tällä hetkellä sarjan tyvestä, joukkue esitti erityisesti Petra Jokivallin johdolla toisinaan erinomaista ulkopeliä. Sisäpelin tehoissa joukkueiden tasoero oli sitäkin suurempi (kotiutus% 29-69 Kirittärille).

Tulos tyydytti myös pelinjohtaja Nalle Viljasta.

– Pelasimme tänään hyvää ulkopeliä. Teemana oli kovilla lyöminen. Tuomarilinja oli syöttötyöskentelyssä tänään matala ja olosuhteet olivat kelin puolesta todella vaikeat (tuuletonta, yli 25 astetta varjossa). Kovilla lyönneillä säästimme erityisesti etenijöidemme jalkoja. Tämän tyylisessä taktisessa ratkaisussa tietenkin tulee myös sisäpelivirheitä, mutta voitto ja kolme pistettä olivat tänään tärkeintä. Huomenna vietämme joukkueen kanssa yhteistä päivää irti pesäpallosta ja valmistavat treenit tulevan sunnuntain tärkeää Pori-peliä varten teemme vasta lauantaina.

Kirittärien tiivis ottelutahti jatkuu sunnuntaina, kun Hippoksella nähdään todennäköisesti kauden parasta naispesistä Porin Pesäkarhujen tullessa haastamaan Kirittäret. Joukkueet ovat tasapisteissä Tampereen jälkeen toisena ja kolmantena, Kirittäret tosin yhden ottelua Poria enemmän pelanneena. Ottelun voittaja ottaa ison askeleen kohti runkosarjan voittoa. Jalkapallon MM-finaalille sopiva adrenaliinin nostatus alkaa Hippoksella jo klo 13.

Viimeaikaisia uutisia