Mantsinen himmensi kärkikamppailussa Mansen tähdet

 – Superpesis

16.6.2018 Manse PP, Tampere – Kirittäret 0-2 (0-3, 0-3) Hallitseva Suomen mestari Manse PP sai kokea vuorostaan Kirittärien kovan kesävireen, kun se joutui taipumaan kotonaan sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisessa puhtaasti 0-2 (0-3, 0-3). Kauden toisen nollapelinsä pelannut Kirittäret oli Kaupissa selvästi päättäväisempi ja tahtotilaltaan kovempi joukkue: katsomoon näkyi jo ensi tahdeista, että tätä peliä ei ollut […]

16.6.2018

Manse PP, Tampere – Kirittäret 0-2 (0-3, 0-3)

Kuva Foto-Antti

Hallitseva Suomen mestari Manse PP sai kokea vuorostaan Kirittärien kovan kesävireen, kun se joutui taipumaan kotonaan sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisessa puhtaasti 0-2 (0-3, 0-3). Kauden toisen nollapelinsä pelannut Kirittäret oli Kaupissa selvästi päättäväisempi ja tahtotilaltaan kovempi joukkue: katsomoon näkyi jo ensi tahdeista, että tätä peliä ei ollut lähdetty häviämään. Lähes 800-päinen kotiyleisö eli upeasti mukana pelitapahtumissa, vaikka joutui tämän tästä tuskastumaan, kun kotijoukkue ei löytänyt mistään tilaa lyönneilleen. Kirittärien ulkokenttä häikäisi yhdessä ilta-auringon kanssa ja tuloksena oli kauden toistaiseksi vakuuttavin esitys. Manselle kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu, josta se ei saanut pistettäkään.

Kirittäret hyökkäsi vahvasti molempien jaksojen alkuun ja jaksojen voittojuoksut nähtiin heti avausvuoropareissa. Ensimmäisen jakson aluksi kärki järjesteli Emma Niemiselle palottoman ajolähdön, josta tämä kumautti ottamattomalla välilyönnillä kotiin Ella Korpelan. Katsomossa alettiin jo odotella vuoron vaihtoa, kun lyömään asteli toista naisten superpesispeliään pelaava Venla Karttunen. Yleisö mykistyi tyystin, kun 15-vuotias tyttö ei lähtenytkään kopittamaan, vaan päättikin puhkaista takarajan. Lyönti oli tarkoin suunnattu, sillä pallo vieri takarajan ulkopuolella olevan teräsaidan ainoasta pienestä väliköstä kauas koppareitten ulottumattomiin. Kunnari Venlalle siis tyhjään kenttään ja taskuun Kirittärien kakkospalkinto. Kun Saana Sumén vielä kotiutti Karttusen 2-jatkeelle suuntautuneella lyönnillä, niin tulostaulu näytti jo jakson loppunumeroita 0-3, ennen kuin kotijoukkue oli lyönyt kertaakaan.

Vaikka kotijoukkuekin löi välillä upeasti, hieman paradoksaalisesti jokainen Mansen sisävuoro oli periaatteessa Kirittärien ulkokentän näytöstä. Takatilanteessa räpylä piti ja venyi ja otteet olivat läpi jakson varmaotteisia ja ratkaisut hätäilemättömiä. Mansen kavennus oli lähellä viimeisessä vuoroparissa, kun joukkueen ykköskärki Henna Peltokangas löi kakkosrajasta läpi. Ahtaalla stadionilla tätä ei kuitenkaan palkittu kuin ainoastaan etenemisellä kakkospesälle. Hetkeä aiemmin kauden parhaan pelinsä pelannut Kirittärien Marjukka Urpelainen oli lyönyt Karttusen lailla takaa läpi, mutta pallo jäi harmittavasti verkkoaitaan eikä ansaittua kunnaria syntynyt.

Toisen jakson aluksi Kirittäret pystyi jälleen iskemään kaksi juoksua kovan ulkopelijoukkueen maineessa olevan Mansen ulkokentästä. Sumén otti sopivan mittaisella 2-rajanäpyllä Virpi Hukan kotiin ja Urpelaisen ohella kauden parastaan esittänyt Laura Toikkanen kotiutti Niemisen. TJ täydensi komean iltansa lyömällä linjasta jakson loppunumeroiksi 0-3. Kirittäret vei ottelun kolmostilanteet 13-9, mikä kertoo ottelun ratkenneen nimenomaan vierasjoukkueen parempaan ulkopeliin ja tehokkaampiin kotiutuksiin.

Kentän kuningatar oli silti lukkarikollegansa ja juuri Itä-länteen valitun Mansen Senni Sallisen tylysti varjoonsa jättänyt Mari Mantsinen. Tohmajärven kasvatti pelasi varmastikin uransa parhaan ottelun Kirittärien paidassa. Marin vaikeat puolikorkeat syötöt olivat monelle kotijoukkueen pelaajalle myrkkyä, hän liikkui uutterasti etukentällä ja otti vielä muutaman näyttävän kärpäsen Mansen huippuetenijöistä. Käsi kävi myös polttoheitoissa tuhoisasti. Mantsisen erinomainen esitys huomattiin myös palkintoraadissa ja hänet palkittiin Kirittärien parhaana ja samalla EriKeeper-liimanäppipelaajana. Eeva Mäki-Maukola jätettiin tänään pisteittä, mutta naisen linjapelaamisessa nähtiin jälleen kerran muutama uskomattoman hieno koppi. Kirittärissä ei tänään heikkoa lenkkiä löytynyt. Moni katsoja oli varmasti mykkänä ihmetyksestä ja ihastuksesta katsellessaan joukkueen ulkopeliä: on kyllä kovan luokan urheilijoita!

Manse PP:n parhaana palkittiin ”Emman-sisko” Senni Sallinen. Kakkospalkinnon sai tamperelaisten parhaaksi etenijäksi tällä kaudella noussut jokeripelaaja Ida Lähde. Nuori Turku-Pesiksen kasvatti on erittäin liukas ja vaikeasti poltettava etenijä, joka pelaa kovalla itseluottamuksella. Mansen ulkokentästä on iso pala pois, kunnes Lähde saa heittokätensä kuntoon ja pääsee myös ulkokentälle näyttämään kovaa piiskaansa.

Viransijaisuuttaan pelinjohtajana jatkanut Petri Kaijansinkko oli myös äärimmäisen tyytyväinen voitokkaan kamppailun jälkeen.

– Ulkopelimme oli tänään loistavaa ja tämä oli meille erittäin tärkeä voitto. Mantsinen oli huikea lautasen äärellä ja vei peliä lähes miten tahtoi. Etukenttä Emma Sallinen – Laura Toikkanen teki voittavia suorituksia ja linjassa johtavat pelaajamme Mäki-Maukola ja Nieminen suorittavat jatkuvasti kovalla tasolla. Latauksemme otteluun onnistui loistavasti ja tästä on hyvä jatkaa Hippokselle uusintaotteluun sunnuntaina.

Voitollaan Kirittäret vahvisti asemiaan sarjakärkenä ja on nyt kolme pistettä Porin Pesäkarhuja edellä. Jyväskyläläiset ovat menettäneet kauden 10 ottelussaan ainoastaan kaksi jaksoa.

Kirittärien kova otteluputki päättyy sunnuntaina Hippoksella, kun Manse PP:lle tarjotaan heti tuoreeltaan revanssimahdollisuus. Kotiyleisölle tarjottava huippuottelu alkaa klo 16.

Viimeaikaisia uutisia