Mailajussit mureni Kirittärien mankelissa

– Superpesis

19.5.2018 Kirittäret – Seinäjoen Maila-Jussit 2–0 (3–2, 12–0). Kova vastatuulikaan ei tahtia juuri haitannut, kun kauden ensimmäiset kaksi ottelua sisäpelissään hieman takkuillut Kirittäret löysi hirmu vireen lyöntipeliinsä. Tasaisen avausjakson jälkeen Kirittäret jyräsi vakuuttavaan kotivoittoon Seinäjoen Mailajusseista lukemin 2-0 (3-2, 12-0). Kirittäret karkasi heti avausvuorollaan 2-0 johtoon Emma Sallisen ja Saana Suménin lyönneillä. Mailajussit ei tästä […]

19.5.2018

Kirittäret – Seinäjoen Maila-Jussit 2–0 (3–2, 12–0).

Kova vastatuulikaan ei tahtia juuri haitannut, kun kauden ensimmäiset kaksi ottelua sisäpelissään hieman takkuillut Kirittäret löysi hirmu vireen lyöntipeliinsä. Tasaisen avausjakson jälkeen Kirittäret jyräsi vakuuttavaan kotivoittoon Seinäjoen Mailajusseista lukemin 2-0 (3-2, 12-0).

Kirittäret karkasi heti avausvuorollaan 2-0 johtoon Emma Sallisen ja Saana Suménin lyönneillä. Mailajussit ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tulosta tuli heti toisessa vuoroparissa ja Jussittaret tasoitti tilanteen Saara Suomalaisen ja Susanna Ojalan lyönneillä. Kirittärien sisäpeli oli edelleen nihkeää: kolmostilanteita luotiin useita, mutta kotiutukset epäonnistuivat järkiään. Seinäjoki oli koko jakson hieman aktiivisempi joukkue ja pysyi rakentamaan jokaisella sisävuorollaan vähintään yhden ajolähdön. Kotijoukkue pääsi kuitenkin tasatilanteessa viimeisen tasoittavalle sisävuorolle, kakkoskärki teki palottoman ajolähdön Iina Valkeejärvelle, joka ratkaisi jaksovoiton kolmossaumaan suuntautuneella vedollaan. Seinäjoki vei tasaisen jakson kolmostilanteet numeroin 8-10.

Kapteeni Emma Nieminen sytytti Kirittäret viemällä ensin avausvuoroparissa kotijoukkueen 1-0 johtoon välilyönnillä. Varsinaisen hurlumhei-vaihteen ottelun pisterohmu (1+3 lyötyä, 4 tuotua) käynnisti toisessa vuoroparissa. Kolmosjatkeelle suunnattu kotiutusyritys yllätti liian edessä pelanneen kopparin ja Nieminen juoksi kunnarin. Kun vielä edestä ehtivät kotiin loistavasti vaihtotilanteet hoitanut Virpi Hukka ja varsinkin toisella jaksolla myös hyvin vaihtanut Eeva Mäki-Maukola, niin tilanne oli jo 4-0. Kun Kirittärien ulkopeli tiivistyi entisestään toisella jaksolla, Jussittarille ei jäänyt lopulta minkäänlaista saumaa haastaa kotijoukkuetta. Kehonkieli näytti alistuneelta ja vaikka Kirittäret tehtaili pisteitä oikein urakalla, niin muutama juoksu toki tuli Seinäjoen ulkopelaajien avustuksella. Kirittärien ylivoimaa kuvasi jakson 3-tilanteet, jotka se vei peräti 19-1.

Ottelussa oli paljon hyviä elementtejä. Peli osoitti, että Kirittärien kotiutusrosteri on erittäin laaja – peräti kuusi pelaajaa onnistui tänään kotiutuksissaan. Ykköskärki onnistui toisella jaksolla luomaan lähes poikkeuksetta palottoman ajolähdön. Myös kakkoskärki on onnistunut jo kauden tässä vaiheessa näyttämään tehokkuutensa. Lukkari Mari Mantsinen pelasi erinomaisen pelin ja tolppakin alkaa nousta jo mukavan korkealle. Iina Valkeejärvi jatkaa kovilla tehoilla – tänään tuli taas neljä lyötyä juoksua.

Myös pelinjohtaja Nalle Viljanen oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Ensimmäisellä jaksolla pelimme oli vähän passiivista ja meille tuli myös muutamia turhia virheitä sisäpelissä. Erityisen tyytyväinen olen kakkoskärkeemme, joka ratkaisi meille ensimmäisen jakson. Seinäjoki oli avausjaksolla kyllä hyvä, joten pitää olla tyytyväinen täyteen pistepottiin. Kopissa tuumasimme sitten tauolla, että tästä pitää ehdottomasti parantaa, jos voittaa meinataan. Ja loppunumerothan sitten osoittivat mitenkä siinä kävi.

Kotijoukkueen parhaina palkittiin Emma Nieminen (I) ja kakkoskärjestä Laura Toikkanen (II), joka palkittiin myös ottelun EriKeeper liimanäppipelaajana. Nieminen palkittiin myös Lähi-Tapiolan puolesta ottelun vakuuttavimpana pelaajana. Seinäjoen näkyvin oli lukkari Niina Härkönen.