Lappajärvi Kirittärille vain välipala

 – Superpesis

14.6.2018 Kirittäret – Lappajärven Veikot 2-0 (4-2, 10-0) Kirittäret hoiti hieman vaisun alun jälkeen tyylikkäästi pakkopullaksi jo etukäteen ounastellun Lappajärvi-pelin. Kauden harvalukuisin yleisö (vain 372 katsojaa) todisti kotijoukkueen ryhdistäytymistä ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa ja sen jälkeen Kirittärien juna meni menojaan. Toisella jaksolla näytti siltä, kuin kentällä olisi ollut vain yksi joukkue, ja loppunumerot olivat lopulta […]

14.6.2018

Kirittäret – Lappajärven Veikot 2-0 (4-2, 10-0)

Kirittäret hoiti hieman vaisun alun jälkeen tyylikkäästi pakkopullaksi jo etukäteen ounastellun Lappajärvi-pelin. Kauden harvalukuisin yleisö (vain 372 katsojaa) todisti kotijoukkueen ryhdistäytymistä ensimmäisen jakson kolmannessa vuoroparissa ja sen jälkeen Kirittärien juna meni menojaan. Toisella jaksolla näytti siltä, kuin kentällä olisi ollut vain yksi joukkue, ja loppunumerot olivat lopulta odotetun tylsät 2-0 (4-2, 10-0).

Lappajärvi starttasi otteluun räväkästi ja meni heti aloittavalla sisävuorollaan 0-2 johtoon. Kirittärien ulkokenttä pelasi hieman unessa, eivätkä sisävuorotkaan meinanneet jatkua, vaikka joukkue tasoittikin heti omalla sisävuorollaan tilanteeksi 2-2. Pelin luonteelle oli kuvaavaa, että Lappajärvi sai lähes kaikki kolmostilanteensa heti ensimmäisellä sisävuorollaan. Kolmannessa vuoroparissa Kirittäret löysi vihdoin oman tasonsa tekemällä pari lisäjuoksua, mitkä lopulta riittivät jaksovoittoon. Toisella jaksolla kotijoukkueen ulkokenttä tiivistyi ja sisällä nähtiin vapautuneita suorituksia. Lappajärven kompastuskivenä oli jo kauden aikana usein nähty trendi: joukkue pelaa ajoittain hyvää sisäpeliä, mutta kun ulkokenttä vuotaa, niin päät painuvat liian aikaisin ja tulokset ovat usein tänään nähdyn toisen jakson kaltaisia. Tänäänkin annettiin Kirittärien kopinnostosta muutama helppo juoksu.

Lähi-Tapiolan kentän vakuuttavimpana pelaajana palkittiin uransa kuudenteen Itä-Länsi -otteluun valmistautuva Emma Nieminen, joka löi neljä ja toi yhden juoksun. Neljä kertaa Lavettarien ulkokenttää rankaisivat niin ikään lyöjätilastossa jo peräti 4. sijalle noussut Saana Sumén ja jokeripaitaan palannut Iina Valkeejärvi. EriKeeper-liimanäppinä palkittiin jälleen kerran myös upean sisäpelin (kärkkärit 6/6) pelannut kakkosvahti Eeva Mäki-Maukola. Virpi Hukka jatkaa etenijätilastossa hirmu tehoilla ja toi neljä juoksua.

Pelinjohtajana Nalle Viljasen tuurausta jatkanut Petri Kaijansinkko ei silti ollut täysin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Alku oli yllättäen hermoilua ja pallojen pompottelua – vaikutti siltä, ettemme saaneet latausta aivan kohdalleen. Suoritusten laatu tulee hyvästä keskittymisestä ja siinä emme aivan alussa olleet mukana. Kolmannessa vuoroparissa sitten heräsimme pelaamaan ja loppu hoidettiin hyvin. Huomenna meillä on ensin palauttava treeni ja sitten pelaajat viettävät asiakkaitten kanssa aikaa Yhdessä huipulle -seminaarissa ja illan Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit -pelissä. Uskon että joukkueen lataus löytyy, kun vastaan tulee huippujoukkue. Tulevan viikonlopun Manse-pelit näyttävät paremmin missä tällä hetkellä mennään.

Itse peliä ehkä suurempi puheenaihe oli tänään tehdyt Itä-Länsi -valinnat. Kirittäristä Idän joukkueeseen kelpuutettiin ainoastaan neljä pelaajaa: Emma Nieminen, Virpi Hukka, Eeva Mäki-Maukola ja Marjukka Urpelainen. Esimerkiksi kauden ylivoimainen ykköskärkietenijä nollatilanteessa, etenijä- ja kärkilyöntitilaston kolmonen Ella Korpela jätettiin tylysti rannalle ja Mari Mantsisen jäi myös hieman yllättäen valitsematta. Petri Kaijansinkko otti poikkeuksellisen voimakkaasti kantaa nykyiseen valintasysteemiin.

– Valittavista pelaajista voidaan aina olla montaa mieltä, mutta olen huolestunut siitä, että Itä-Länsi on menettämässä sen alkuperäisen tarkoituksensa sarjan parhaiden pelaajien tähdistöotteluna. Joukkueille asetetut kiintiöt ja ensikertalaisvalinnat vievät tätä tuotetta harhaan. Toivon tosissani paluuta siihen, että Itä-Lännessä pelaisivat parhaat pelaajat. Pelaajille haluttu ja arvostettu tapahtuma tuhotaan tällä menolla.

Voitollaan Kirittäret siirtyi sarjakärkeen. Joukkueen rankka peliputki (viisi peliä 10 päivässä) päättyy viikonloppuna, kun se kohtaa kahdesti sarjan kakkosena olevan Manse PP:n. Perjantaina pelataan Tampereella ja Hippoksen kotiyleisö pääsee nauttimaan jännittävästä pesisillasta sunnuntaina. Tämän jälkeen Kirittäret jää juhannustauolle.

Viimeaikaisia uutisia