Tavoitteena kärsivällisyys

 – Superpesis, Yleinen

Julkaistu 20.2.2013 Pelinjohtaja Armi ”Ara” Aholan mukaan Kirittäret lähtevät halli sm-alkuturnaukseen, samoin kuin koko hallikauteen, tavoitteenaan kärsivällisyys. – Tilanne joukkueessa on se, että ensi kesänä avauksessa pelaa vähintään kaksi, mahdollisesti jopa enemmän pelaajaajia, joilla ei juurikaan superin kokemusta ole. Tämä on Kirittärissä täysin uusi juttu yli kymmeneen vuoteen ja vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä. Me haluamme antaa […]

Julkaistu 20.2.2013

Pelinjohtaja Armi ”Ara” Aholan mukaan Kirittäret lähtevät halli sm-alkuturnaukseen, samoin kuin koko hallikauteen, tavoitteenaan kärsivällisyys.

– Tilanne joukkueessa on se, että ensi kesänä avauksessa pelaa vähintään kaksi, mahdollisesti jopa enemmän pelaajaajia, joilla ei juurikaan superin kokemusta ole. Tämä on Kirittärissä täysin uusi juttu yli kymmeneen vuoteen ja vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä. Me haluamme antaa pelaajille aikaa ja luoda luottavaisen ilmapiirin opetella uutta. Mahdolliset epäonnistumiset ovat osa oppimisprosessia.

Joukkueen muuttuminen on pakottanut tai paremminkin antanut Aholalle mahdollisuuden myös ulkopeli- ja sisäpelimuutoksiin.

– Kyllä. Haemme joitakin roolimuutoksia, jotka nekin vaativat oman aikansa. Suurin virhe minkä voisimme nyt tehdä, olisi se, että romuttaisimme suunnitelmamme muutaman pelin perusteella. Peruuttaminen on aina helppoa.  Uskon kuitenkin, että epämukavuusalueella otetaan juuri ne tärkeimmät kehitysaskeleet, vaikka sitten jossain vaiheessa vanhaan palattaisiinkin.

Saako Kirittäret turnaukseen parhaan mahdollisen kokoonpanon?

Saa. Parhaan terveenä ja paikalla olevan kokoonpanon.  Poissa ovat Tiina Tolonen, joka parantelee alaraajavammaansa sekä Marjukka Mäkinen joka lukkaroi  –  ja ehkä vähän opiskeleekin – tällä hetkellä Sloveniassa. Tämä asettaa haasteita ulkopelin lisäksi tietysti kotiutusosastolle. Nyt on uusille ratkaisijoille tilaa.

Viime kaudella hallista jäi käteen hopeaa, mitkä ovat tulostavoitteet tällä kaudella?

Niin, viime kauden tähtisikermällä saimme helpommasta alkulohkosta raavittua kasaan kolme pistettä. Tänä vuonna jatkopaikkaan tarvitaan todennäköisesti neljä. Tämä kuvastaa hyvin sitä, kuinka arvaamattomia 3+3 vuoron pelit hallissa ovat.

Me emme ole seurana, emmekä joukkueena asettaneet tulostavoitetta hallikaudelle. Tottakai olisi makeeta saada kolme kovaa lisäpeliä jatkopaikan muodossa, mutta sitäkin tärkeämpää on saada valmennukseen faktatietoa siitä, missä menemme tällä hetkellä ja mihin on keskityttävä loppukevään ajan, Ahola painottaa.

La 23.2 Hipposhalli
klo 11 Kirittäret – Vihti
klo 15 Kirittäret – Kempele

ps. Aran löydät myös twitteristä @ArmiAhola

Viimeaikaisia uutisia