Laura Nuutisen mietteitä alkuturnauksen kynnyksellä

 – Superpesis, Yleinen

Julkaistu 18.2.2013 Johanna Vikmannin ohella Laura Nuutinen voidaan hyvin nostaa Kirittärien -ikonit osastoon. Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti on edustanut Kirittäriä koko superpesisuransa ja omistaa mitalin jokaiselta vuodelta ensimmäisestä superpesiskaudestaan 2005 lähtien. Johanna Vikmannin ohella Laura Nuutinen voidaan hyvin nostaa Kirittärien -ikonit osastoon. Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti on edustanut Kirittäriä koko superpesisuransa ja omistaa mitalin jokaiselta vuodelta ensimmäisestä […]

Julkaistu 18.2.2013

Johanna Vikmannin ohella Laura Nuutinen voidaan hyvin nostaa Kirittärien -ikonit osastoon. Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti on edustanut Kirittäriä koko superpesisuransa ja omistaa mitalin jokaiselta vuodelta ensimmäisestä superpesiskaudestaan 2005 lähtien.

Johanna Vikmannin ohella Laura Nuutinen voidaan hyvin nostaa Kirittärien -ikonit osastoon. Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti on edustanut Kirittäriä koko superpesisuransa ja omistaa mitalin jokaiselta vuodelta ensimmäisestä superpesiskaudestaan 2005 lähtien. Hippoksen gasellinakin tunnetun Nuutisen kaksi viimeistä kautta ovat päättyneet ikäviin loukkaantumisiin, mutta se ei ole lannistanut pikakiiturin treeni-intoa.

Miten oma alkutalvi on sujunut?
 – Ihan mukavasti. Vuosien varsilla kerätyt loukkaantumiset on tarjoillut omat haasteensa harjoittelulle, mutta intoa harjoitteluun riittää. Uudet haasteet pelaamisen puolella ovat tuoneet harjoitteluun myös kivasti lisämaustetta, vaikka kärsimättömänä luonteena kaikki pitäisi tietenkin osata heti ja täydellisesti.
 
Joukkue muuttui taas paljon, mitä mieltä siitä?

– Näen sen positiivisena haasteena. Nyt jokaisen joukkueen jäsenen on oikeasti otettava vastuuta omasta tekemisestään ja reeneissä onkin ollut hyvä meininki. Vapaamatkustamiseen ei ole kenelläkään varaa, eikä kukaan ole tullut hakemaan varmalta vaikuttavaa mestaruutta. Koska emme ole mestarisuosikkeja uskon, että kaikki meistä haluaa oikeasti pelata Kirittärissä Kirittärille ja se näkyy mun mielestä hyvänä työntekona. Lisäksi nyt nuoremmilla on mahdollisuus pelipaikan ottamiseen kokoonpanosta ja sen luulisi motivoivan entistä parempiin suorituksiin. Ja onhan meillä valmennustiimissä koossa semmoinen nippu tietotaitoa, että jos onnistuu tämän kauden olemaan oppimatta mitään, voi katsoa peiliin.

Millä mielellä ja tavoitteilla alkuturnaukseen?
– On kiva päästä taas pelaamaan ja näkemään missä mennään. Omat tavoitteet alkuturnaukselle on hankkia kokemusta uusista tilanteista ja nähdä mihin harjoittelussa on syytä keskittyä. Toinen isompi henkilökohtainen tavoite on seikkailla epämukavuusalueella ja kasvattaa kärsivällisyyttä keskittymällä voittamaan yksi tilanne kerrallaan. Joukkueen tavoitteet eivät ole hallipeleissä, mutta lopputurnaukseen pääsy toisi lisää pelejä ja mahdollisuuden arvokkaan opin keräämiseen. Valmista peliä ei yleisön kannata kuitenkaan tässä vaiheessa odottaa.
 
Vastustajat Kempele ja Vihti tulevat varmasti voitontahtoisesti Jyväskylään. Jännä nähdä minkälaiseen vireeseen entiset huippupelaajat Meriläinen ja Kokko ovat joukkueensa virittäneet ja mihin se riittää. Lopuksi hauskana lisätietona haluaisin kertoa, että kaikista Jyväskylän alkuturnauksessa pelaavista joukkueista löytyy pelaajia, jotka valitsin kesällä 2011 C-tyttöjen Itä-Länteen. Kertooko se sitten hyvistä valinnoista vai siitä, että pitäisi harkita kentiltä poistumista, sen voi jokainen itse päättää.

Lauran ja muut Kirittäret näet Hippoksen alkuturnauksessa la 23.2

klo 11 Kirittäret – Vihti
klo 15 Kirittäret – Kempele

ps. Lauraa voit seurata myös Twitterissä @Laura_Nuutinen

Viimeaikaisia uutisia